Από
ορεκτικά μπορείτε να ξεκινήσετε με
χειροποίητα ντομαδάκια, φάβα Σχοινούσας,
τηγανιτά κολοκυθάκια, αχινοσαλάτα για
να περάσετε στα κυρίως όπως είναι το
καλαμάρι ψητό, σουπιές ψητές με ταχίνι,
χταπόδι στιφάδο με μελιτζάνες,
αστακομακαρονάδα και ριζότο με μελάνι
σουπιάς.
Μ. Χατζηκυριάκου 48, Πειραιάς
Παλαιά Φάβα
Σε ένα όμορφο ταβερνάκι, στο Παλαιό Φάληρο, που θυμίζει περασμένες εποχές η κυρία Ντίνα ετοιμάζει στην κουζίνα της νόστιμα μαγειρευτά φαγητά που αλλάζουν συχνά. Ανάλογα την εποχή το μενού αλλάζει, αλλά δεν λείπουν τα πιάτα που παραμένουν κάθε εποχή του χρόνου γιατί έχουν μεγάλη ζήτηση από τους επισκέπτες.
Η γαριδομακαρονάδα με την πλούσια κόκκινη σάλτσα, σε χορταστική μερίδα, είναι από τα must taste. Γαριδάκι και καλαμαράκια τηγανιτά είναι μια σίγουρη επιλογή όπως και η μελιτζανοσαλάτα, η φάβα με πλούσιο κρεμμύδι για να απολαύσετε ένα αυθεντικο μαμαδίστικο γεύμα σε ένα φιλόξενο χώρο.
Αχαϊων 38, Παλαιό Φάληρο
Η
Νησιώτισσα
Αν
σας έλεγαν πως θα πάτες στις παρυφές
του Υμηττού, στα βόρεια προάστια της
Αθήνας, για νόστιμα πιάτα με ψάρι και
θαλασσινά μάλλον θα τον κοιτάζατε πολύ
καλά. Και όχι άδικα μιας και τα έχουμε
συνδέσει με μέρη κοντά στη θάλασσα.
Εδώ
και αρκετά χρόνια η «Νησιώτισσα» στην
Πεντέλη έχει καταφέρει να φέρει στην
πανέμορφη αυλή της μέχρι και τους
κατοίκους των ...νοτίων για να απολαύσουν
εκλεκτά και δημιουργικά πιάτα.
Βραστά λαχανικά, ταραμοσαλάτα, καραβοδόψιχα, γαρίδες ψητές και σαγανάκι, μυδοπίλαφο και πάστα με θαλασσινά είναι μόνο μερικά από τα πιάτα που φιγουράρουν στο μενού και είναι περιζήτητα κάθε εποχή του χρόνου.
Λεωφ. Πεντέλης 168, Βριλήσσια
Πεζούλας
Από
το 1953 μέχρι σήμερα η ψαροταβέρνα Πεζούλας,
στις Τζιτζιφιές, έχει πιστό κοινό που
απολαμβάνει τα κλασσικά πιάτα, αλλά και
πιο πειραγμένες συνταγές με ψάρια και
θαλασσινά.
Το ιστορικό ταβερνάκι που άνοιξε το 1951 ο παππούς Παναγιώτης συγκέντρωνε τραγουδιστές της εποχής μετά τις εμφανίσεις τους στα νυχτερινά μαγαζιά του Φαλήρου για να απολαύσουν την εκλεκτή ψαρόσουπα. Πλέον, στο τιμόνο βρίσκεται η τρίτη γενιά και συγκεκριμένα ο εγγονός, ο οποίος κρατάει τις συνταγές που έχουν αγαπηθεί και η φήμη τους βγήκε εκτός περιοχής.