Στα δυτικά προάστια το εστιατόριο«Τραβόλτα» σερβίρει μεσογειακά πιάτα με πρωταγωνιστή το ψάρι και τα θαλασσινά.
Η ιστορία του «Tραβόλτα» ξεκινάει πολλά χρόνια πριν. Ο ιδιοκτήτης της πιο δημοφιλούς ψαροταβέρνας της πόλης, που σέρβιρε σαλάτα με βραστό κολοκύθι, αγγουροντομάτα και χταπόδι, καλαμάρι, μπαρμπούνι και μπακαλιάρο στο τηγάνι, ο Λάκης Λαμπρόπουλος ήταν δεινός χορευτής της εποχής. Ο ίδιος μαζί με την αδερφή του χόρευαν rock n roll -και όχι μόνο- και σύντομα όλοι τον φώναζαν «Τραβόλτα». Στο μαγαζί του είχε από 12 ετών τον Ανέστη Λαζάι, ο οποίος έμεινε δίπλα του, και σαν γιο του και μέσα σε 25 χρόνια έμαθε την τέχνη του ψησίματος του ψαριού. Όταν πέθανε ο Λάκης, ο «γιος» του ένωσε τις δυνάμεις του με τον Σπύρο και Βαγγέλη Λιάκο που τους γνώριζε χρόνια ως πελάτες και τον Φεβρουάριο του 2012 ανοίγουν λίγο πιο κάτω τον «Τραβόλτα», ένα εστιατόριο που μέχρι σήμερα δεν σταματάει να εκπλήσσει θετικά τους επισκέπτες του.
Ο «Τραβόλτα» έχει καταφέρει να γίνει το αγαπημένο στέκι για ψάρι στο Περιστέρι. Παρόλο που δεν βρίσκεται δίπλα στη θάλασσα, αλλά σε μια συνοικία των δυτικών προαστίων τα ψάρια και τα θαλασσινά μυρίζουν «αλμύρα». Για την καλύτερη σοδειά συνεργάζονται με τρία καΐκια, το ένα αποκλειστικά για να φέρνει ολόφρεσκα χταπόδια.
Το μενού αλλάζει με την εποχικότητα, τη φαντασία και τη διάθεση των ιδιοκτητών του, αλλά υπάρχουν κάποια κλασικά πιάτα που πάντα θα επιστρέφεις για να τα γευτείς σαν να είναι η πρώτη φορά. Όσο για την πρώτη ύλη, προέρχεται από μικρούς παραγωγούς. Έχουν το δικό τους βιολογικό ελαιόλαδο από natura περιοχή του Αγίου Όρους και φυσικά τριών ειδών ποικιλίες κρασιού για να ταιριάζουν άψογα με τα πιάτα.