Η γαριδομακαρονάδα έχει πάντα μια θέση στο τραπέζι μας και την απολαμβάνουμε χωρίς ενοχές.
Ένα από τα πιάτα που μυρίζει καλοκαίρι και δεν χορταίνουμε να το απολαμβάνουμε ξανά και ξανά είναι η γαριδομακαρονάδα. Την έχουμε συνδυάσει με τις βραδινές εξόδους για φαγητό δίπλα στη θάλασσα, αλλά και στα μικρά ταβερνάκια μετά το μπάνιο. Η γαριδομακαρονάδα έχει θέση και στο τραπέζι των διακοπών, αλλά και κάθε εποχής, και είναι από τα πιάτα που το παραγγέλνεις για όλη την παρέα.
Η κλασική εκδοχή της ναπολιτάνικης γαριδομακαρονάδας -ο ιταλικός νότος φημίζεται για τα λαχταριστά πιάτα με θαλασσινά που υπάρχουν σε αφθονία- γίνεται με αυθεντική σάλτσα μπισκ, η οποία είναι λευκή. Από την άλλη, η δική μας, ελληνική εκδοχή της γαριδομακαρονάδας έχει μπόλικη κόκκινη σάλτσα ντομάτας που το επιβάλλει η εποχή.
Αν σου αρέσει η γαριδομακαρονάδα όσο και σε μας ξεχωρίσαμε 4 εστιατόρια για να την απολαύσεις παρέα με άλλους θαλασσινούς μεζέδες. Κλασικές επιλογές, αλλά και πειραγμένες, για ουρανίσκους που θέλουν αυθεντικές -μα πάνω από όλα νόστιμες- γεύσεις, ιδανικά δίπλα στη θάλασσα.
Τραβόλτα
Ο «Τραβόλτα» είναι μια ταβέρνα που τιμάει με τον καλύτερο τρόπο την ψαροφαγία, γι' αυτό μια φορά δεν αρκεί για να γευτείς τα ευφάνταστα πιάτα του. Θέλεις να δοκιμάσεις όσες περισσότερες γεύσεις μπορείς με την καλύτερη πρώτη ύλη και τη φαντασία του σεφ. Οι συνταγές, τα ταιριάσματα και οι εκπλήξεις στη γεύση θα αποτελούν πάντα μια συνεχή πρόκληση. Στη φιλοσοφία του Ανέστη, του Σπύρου και του Βαγγέλη δεν νοείται υλικό που να μην είναι το καλύτερο της αγοράς. Η απλότητα στη γεύση, το πιο σημαντικό ζητούμενο, επιτυγχάνεται μόνο αν η βάση είναι απολύτως «γερή».
Στον Τραβόλτα όλο το μενού στηρίζεται αποκλειστικά στο φρέσκο ψάρι -δύο καΐκια βγαίνουν στη θάλασσα για το μαγαζί- και τα θαλασσινά με ιδιαίτερους πειραματισμούς. Εδώ το σπετζοφάι δεν γίνεται με κλασικό λουκάνικο, αλλά με λουκάνικο σουπιάς, η ταραμοσαλάτα είναι χωρίς πατάτα και ψωμί, αλλά με αληθινό ταραμά, ώστε το αυγό των μπακαλιαροειδών να κυριαρχήσει στη γεύση και να πλημμυρίσει με δυνατό άρωμα το στόμα. Λαχταριστή είναι τόσο η γαριδομακαρονάδα όσο και τα ζυμαρικά με θαλασσινά, που μυρίζουν θάλασσα. Αξίζει να σημειώσουμε πως το μενού καθημερινά αλλάζει, καθώς επηρεάζεται από την ψαριά και φυσικά από την εποχικότητα της πρώτης ύλης.
Αγίου Παύλου 33, Περιστέρι/ Τηλ.: 21 0571 9222
Δουράμπεης
Το εστιατόριο που λειτουργεί από το 1932 είναι σημείο αναφοράς για την Καστέλα και θεωρείται από τα παλαιότερα στέκια ψαροφαγίας. Η εξαιρετική κουζίνα του και η εκλεκτή πρώτη ύλη σε ψάρια και όστρακα έχουν κάνει τη φήμη του «Δουράμπεη», όλα αυτά τα χρόνια, να βγει εκτός από τα όρια του Πειραιά. Από τα πιάτα που ξεχωρίζουν είναι η γαριδομακαρονάδα, φτιάχνεται με λιγκουίνι, και είναι πολύ νόστιμη καθώς τα ζυμαρικά είναι όπως πρέπει βρασμένα και έχουν όλη τη νοστιμιά από το μαγείρεμα της γαρίδας.