Πάχη
Πάχη/Φωτογραφία: Shutterstock
ΩΡΑ ΓΙΑ ΕΚΔΟΜΗ

Πάχη: Το γραφικό ψαροχώρι που απέχει μόλις 40 λεπτά από την Αθήνα


Το ψαροχώρι της Πάχης είναι ιδανικός προορισμός για μονοήμερη εκδρομή δίπλα στη θάλασσα.

Το γραφικό ψαροχώρι του Σαρωνικού απέχει μόλις 40 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας και αν δεν το έχεις ήδη επισκεφθεί, ήρθε η στιγμή να οργανώσεις μια εκδρομή που θα σε ενθουσιάσει.

Η Πάχη είναι ένα όμορφο ψαροχώρι της δυτικής Αττικής, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή των Μεγάρων, στα παράλια του Σαρωνικού. Εχει αρκετές ταβέρνες με φρέσκο ψάρι και καφετέριες που μπορείς να πιεις τον καφέ σου αγναντεύοντας τη θάλασσα.

Το γραφικό λιμανάκι της Πάχης προσφέρει μια ωραία βόλτα στους επισκέπτες της με τα ψαροκάικα και τις βαρκούλες των ντόπιων. Εκεί υπάρχει και ένα όμορφο εκκλησάκι, γνωστό ως Παναγίτσα της Πάχης, που πολλοί το επιλέγουν για γάμους και βαπτίσεις λόγω της τοποθεσίας του δίπλα στο κύμα.

Πάχη: Το γραφικό ψαροχώρι που απέχει μόλις 40 λεπτά από την Αθήνα

Λίγα χιλιόμετρα έξω από το κέντρο των Μεγάρων, βρίσκεται η Πάχη. Κατά την αρχαιότητα ονομαζόταν Νισαία και ήταν επίνειο των Μεγάρων. Στο μοναδικής ομορφιάς αυτό ψαροχώρι, μπορείτε να απολαύσετε ολόφρεσκα ψάρια, απευθείας από τον κόλπο του Σαρωνικού, αλλά και να πιείτε τον καφέ σας έχοντας θέα ολόκληρο το λιμάνι με τα παραδοσιακά ψαροκάικα.

Φωτογραφία: Shutterstock

Η Πάχη φημίζεται για τις παραδοσιακές τις ταβέρνες εδώ και χρόνια. Ψάρια, θαλασσινά και ψαρομεζέδες σε συνδυασμό με καλή παρέα είναι η κατάλληλη αφορμή για μια Κυριακάτικη εξόρμηση, είτε μεσημέρι είτε βράδυ.

Όλα τα προϊόντα στις ταβέρνες είναι απευθείας από τον Σαρωνικό και ψαρεύονται την ίδια μέρα μιας και οι περισσότεροι κάτοικοι της Πάχης είναι επαγγελματίες ψαράδες.

Φωτογραφία: Shutterstock

Αν βρεθείς για εκδρομή στην Πάχη, μην παραλείψεις επίσης να κάνεις μια βόλτα βόρεια του χωριού. Ρώτα τους κατοίκους για το πώς θα πας στον λόφο του Αγίου Γεωργίου στου οποίου την κορυφή υπάρχει το ομώνυμο εξωκλήσι. Θα είναι μια ευκαιρία να απολαύσεις τη θέα και να βγάλεις πολλές φωτογραφίες με φόντο το απέραντο γαλάζιο του Σαρωνικού.

Φωτογραφία: Shutterstock

Κοντά στην Πάχη μπορείτε να επισκεφθείτε επίσης την παραλία της Βαρέας αλλά και την περιοχή της Αγίας Τριάδας.

Φωτογραφία: Shutterstock
SHARE