Η παραλία του Αγίου Νικολάου στην Ανάβυσσο
LIVING CITY

Η παραλία του Αγίου Νικολάου στην Ανάβυσσο και το γραφικό εκκλησάκι, μόλις 50 λεπτά από την Αθήνα

Μια πανέμορφη παραλία βρίσκεται στην Ανάβυσσο που σε κάνει να ξεχνάς πως βρίσκεται στην Αττική.

Η παραλία του Αγίου Νικολάου βρίσκεται στην Ανάβυσσο, μόλις 50 λεπτά από την Αθήνα, στην σχολή τουριστικών επαγγελμάτων. Σίγουρα δεν είναι από τις «κρυφές» παραλίες της Αττικής, αλλά αξίζει να την επισκεφθείς (αν δεν το έχεις κάνει ήδη) καθώς όταν βρεθείς εκεί σου δίνει την αίσθηση ότι είσαι σε κάποιο ελληνικό νησί και ιδίως την Κρήτη. Η ομοιότητά της με την πασίγνωστη παραλία του Μπάλου είναι μεγάλη.

Πρόκειται για μια αρκετά μεγάλη, αμμώδη παραλία με καθαρά νερά που έχει τη χαρακτηριστική βραχονησίδα με το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου που έχει υπέροχη θέα. Η ονομασία της παραλίας οφείλεται σε αυτό το γραφικό εκκλησάκι και είναι ιδανική επιλογή για όσους θέλουν να παντρευτούν ή να κάνουν την βάπτιση σε «νησί» χωρίς να απομακρυνθούν πολύ από την Αθήνα.

Η υπέροχη παραλία του Αγίου Νικολάου στην Ανάβυσσο και το γραφικό εκκλησάκι

Η υπέροχη παραλία του Αγίου Νικολάου βρίσκεται στην Ανάβυσσο στην Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων και χαρακτηρίζεται από πολλούς ως ο «Μπάλος της Αττικής» λόγω της ιδιαίτερης γεωμορφολογίας του.

Είναι μάλιστα μια από τις πιο ιδιαίτερες παραλίες της Αττικής λόγω του σχήματός της. Για να βρεθείς εκεί θα χρειαστεί να περάσεις το Λαγονήσι και τη Σαρωνίδα για να φτάσεις στην όμορφη παραλία του Αγίου Νικολάου στην Ανάβυσσο. Η παραλία απέχει περίπου 35 λεπτά από τη Γλυφάδα και 50 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας. 

Μια φαρδιά λωρίδα άμμου ενώνει το «νησάκι» του Αγίου Νικολάου στην Ανάβυσσο με την Αττική και εκεί ακριβώς είναι που απλώνουν τις πετσέτες τους οι λουόμενοι για να απολαύσουν τις βουτιές τους στη θάλασσα. Μπορείς να πάρεις την δική σου ομπρέλα και να καθίσεις στο μη οργανωμένο μέρος της παραλίας ή να καθίσεις στο οργανωμένο κομμάτι που βρίσκεται το Nuevo Loca beach bar.

Φωτογραφία: Shutterstock

Σε περίπτωση που έχεις διάθεση για εξερεύνηση στο νησάκι, μπορείς να βρεις μια πανέμορφη μικρή παραλία όπου εκεί συνήθως κάνουν μπάνιο οι γυμνιστές. Είναι άλλωστε γνωστό πως οι γυμνιστές κάνουν μπάνιο πάντα στις πιο όμορφες παραλίες.

Έχει μεγάλο χώρο πάρκινγκ, οπότε δεν θα δυσκολευτείς να βρεις θέση για το αυτοκίνητό σου. Μετά θα πρέπει να περπατήσεις όλη την αμμουδιά για να βρεις το αγαπημένο σου σημείο για να απλώσεις την πετσέτα σου.

Δες το βίντεο: