Σαλαμίνα
Σαλαμίνα/Φωτογραφία: Shutterstock
ΠΑΡΑΛΙΑ

Μονοήμερη εκδρομή: Η παραλία στην Σαλαμίνα που τα νερά της θυμίζουν φυσική πισίνα


Δεν υπάρχει τίποτα ωραιότερο από μια μονοήμερη εκδρομή που οδηγεί σε μια πανέμορφη παραλία.

Εμείς σου προτείνουμε να οργανώσεις μία μονοήμερη εκδρομή για να κάνεις το μπάνιο σου σε διαυγή, τιρκουάζ νερά που βρίσκονται στην παραλία «Περιστέρια» της Σαλαμίνας.

Παίρνεις το φέρι μποτ από το λιμάνι του Περάματος στον Πειραιά που αναχωρεί κάθε ένα τέταρτο και φτάνεις σε 15 λεπτά στο μεγαλύτερο νησί του Σαρωνικού. Το φέρι μποτ φτάνει στα Παλούκια, που είναι το κύριο λιμάνι της Σαλαμίνας και βρίσκεται στο ανατολικό μέρος του νησιού.

Η Σαλαμίνα ήταν ανέκαθεν ένας πολύ κλασικός προορισμός των Αθηναίων για μια μονοήμερη εκδρομή. Στα νότια λοιπόν της Σαλαμίνας υπάρχει η παραλία «Περιστέρια» όπου έχει βότσαλα και πεντακάθαρα νερά, δύο βραχονησίδες και ένα λιμανάκι για βάρκες και αλιευτικά.

Φωτογραφία: Shutterstock

Μονοήμερη εκδρομή: Η παραλία στην Σαλαμίνα που τα νερά της θυμίζουν φυσική πισίνα

Τα «Περιστέρια» εδώ και χρόνια είναι από τις καλύτερες παραλίες της Σαλαμίνας. Η παραλία είναι υπέροχη και τα νερά της καθαρά και κρυστάλλινα.

Βρίσκεται στα νότια του νησιού της Σαλαμίνας δίπλα στο χωριό «Περιστέρια». Χωρίζεται σε δύο μέρη από μια προεξέχουσα προβλήτα, στην οποία κρύβεται μια μικρή εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Προς τιμήν της, το βόρειο τμήμα της παραλίας ονομάζεται παραλία του Αγίου Νικολάου Περιστέρια. Αυτή η περιοχή δεν είναι εξοπλισμένη με ξαπλώστρες και ομπρέλες, αλλά υπάρχουν ντους και τουαλέτες, και η ακτογραμμή καθαρίζεται τακτικά από συντρίμμια και φύκια. Υπάρχει μια μικρή ταβέρνα και ένα μπαρ με ποτά στην παραλία.

Το μπάνιο στα «Περιστέρια» είναι ιδανικό για όσους δεν θέλουν να φύγουν μακριά από την Αθήνα, αλλά ταυτόχρονα θέλουν να κάνουν μια εκδρομή μακριά από τα συνηθισμένα μέρη της Αττικής.

Δείτε το βίντεο:

SHARE