Όταν έμαθα ότι άνοιξε πάλι το Philos έβγαλα επιφώνημα χαράς, γιατί είναι από τα μέρη που το είχα αγαπήσει και το είχα συνδέσει με ανέμελες μέρες χωρίς τη σκιά του κορωνοϊού.
Έτσι, όταν έκλεισε μέσα στην καραντίνα και δεν ξανάνοιξε, μου έλειπε σταθερά σαν να πρόκειται για φυσικό πρόσωπο που μου στέρησε την παρουσία του. Από την πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου, μου έδινε ένα αίσθημα ότι ήμουν κάπου αλλού: στη Μαλεκόν, στην Κούβα, στη Νέα Ορλέανη, οπουδήποτε, αλλά σίγουρα σε μια ευτυχισμένη γωνιά του κόσμου, όπου μπορούσα να ξαποστάσω και να είναι όλα πιθανά.
Το όμορφο νεοκλασικό στη Σόλωνος, με τα μαυρόασπρα πλακάκια και την υποδειγματική του ανακαίνιση, έχει σεβαστεί αυτό το αριστουργηματικό κτίριο χωρίς να σβήσει τα καλά στοιχεία του χθες. Τα ψηλά του ταβάνια είναι σαν να σε τραβάνε στον ουρανό. Εντυπωσιακές και οι τουαλέτες, έτσι όπως παντρεύουν το παλιό και το σύγχρονο και ακούς το μελωδικό κελάρυσμα των πουλιών. Οι ιδιοκτήτες, το αγαπημένο ζευγάρι Μαριλένα και Σωτήρης, το έχουν φτιάξει όλο το μαγαζί «χειροποίητο», θαρρείς ψηφίδα ψηφίδα.
Έτσι, το Philos αποπνέει πέρα από το αδιαμφισβήτητα καλό τους γούστο, το πραγματικό τους μεράκι και την αγάπη τους για αυτόν τον χώρο. Καλώς ή κακώς, σε ένα μαγαζί φαίνεται αν πρόκειται για προσωπική δουλειά ή για μια επιχειρηματική κίνηση που δεν εμπλέκεσαι ουσιαστικά. Στο Philos τίποτα δεν είναι στην τύχη του, κάθε κίνηση είναι καλά μελετημένη.
Όταν πρωτοάνοιξε το μαγαζί ήταν περισσότερο ένας μέρος για πεντανόστιμο brunch, έτσι μας συστήθηκε. Φυσικά, το brunch παραμένει σήμα-κατατεθέν, αλλά το μενού έχει εμπλουτιστεί και τα πιάτα έχουν μεγάλο γευστικό ενδιαφέρον. Την Κυριακή, το brunch σερβίρεται όλη τη μέρα και ο σεφ φτιάχνει και δικά του πιάτα, για να το εμπλουτίσει ακόμα περισσότερο. Οπότε, υπάρχουν και τα πιάτα έκπληξη, που δεν επαναλαμβάνονται.