Χαμός στην Σανγκάη
Χαμός στην Σανγκάη
15|04|2022 10:40
SHARE
ΔΙΑΝΟΗΤΟ

Σανγκάη: Αρπάζουν τους πολίτες με δαγκάνες -Χτυπούν όσους αντιστέκονται


Σοκ προκαλούν οι εικόνες που έρχονται από την Σανγκάη.

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που κάνουν το γύρο του κόσμου, προκαλώντας και πολλά ερωτήματα για το τι πραγματικά συμβαίνει στην Κίνα. Πολλοί ανησυχούν ότι ίσως «ξέφυγε» κάποιο νέο στέλεχος ιού.

Πλέον στην Σανγκάη οι πολίτες απαγορεύεται να βγαίνουν ακόμα και στο μπαλκόνι του σπιτιού τους. Μάλιστα αυτοί που θα κάνουν το λάθος να βγουν έξω από το σπίτι τους έρχονται αντιμέτωποι με τις Αρχές και άνδρες ντυμένους με ειδικές στολές, οι οποίοι χρησιμοποιούν δαγκάνες για να τους πιάνουν και να τους χτυπούν.

Ο νέος κορωνοϊός εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο τέλος του 2019 στην κινεζική πόλη Ουχάν. Το lockdown που επιβλήθηκε εκεί στις αρχές του 2020 αποτέλεσε προάγγελο της πολιτικής που ακολούθησε στη συνέχεια το Πεκίνο χάρη στην οποία περιορίστηκε σημαντικά η κυκλοφορία του ιού για τα επόμενα δύο χρόνια.

Όμως στις αρχές του 2022 εστίες του ιδιαίτερα μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους Όμικρον εμφανίστηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Τώρα επίκεντρο του τρέχοντος ξεσπάσματος της επιδημίας είναι η οικονομική πρωτεύουσα της Κίνας, η Σανγκάη, με αποτέλεσμα να έχει επιβληθεί αυστηρό lockdown στην πλειονότητα των 25 εκατομμυρίων κατοίκων της.

Δείτε βίντεο και διαβάστε περισσότερα στο iefimerida.gr

SHARE