Παγωμένη μαργαρίτα
LIVING CITY

Παγωμένες μαργαρίτες, κιουνεφέ και μια «Απλή Μετάβαση» -Οι προτάσεις μας για το Σαββατοκύριακο

Bλέπουμε, δοκιμάζουμε και στο τέλος γράφουμε για όσα μάς κράτησαν το ενδιαφέρουν προτείνοντας ιδέες πώς να περάστε το Σαββατοκύριακο και τι να κάνετε μέσα στη βδομάδα. Ένας πλούσιος οδηγός με προτάσεις για τη πόλη.

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για τα Χριστούγεννα, η πόλη έχει φορέσει τα γιορτινά της και πάντα υπάρχει λόγος για μια έξοδος. Αναζητήσαμε ωραία μέρη για να απολαύσουμε το γλυκό μας και τα after office cocktails, είδαμε ωραία θεάματα και προτείνουμε ιδέες για να μπείτε στο πνεύμα του «hygge» στο σπίτι.

Έξοδος για γλυκό και ποτό

Κιουνεφέ στο «Μαλεμπί»

Ένα από τα ωραιότερα ζαχαροπλαστεία και μαγαζιά με πολίτικες γεύσεις είναι το «Μαλεμπί» στην Άνω Γλυφάδα που εστιάζει σε γλυκά από τη Πόλη, ενώ στο μενού του brunch υπάρχει το πολίτικο πρωινό.

Ένα από τα πιο περιζήτητα πολίτικα γλυκά είναι το κιουνεφέ και στο Μαλεμπί σερβίρεται ζεστό και πεντανόστμο με το τυρί να λιώνει πάνω στα φύλλα από το καταϊφι και να μοσχομυρίζει βούτυρο.

Το προτείνουμε γιατί είναι από τα καλύτερα που θα βρείτε γενικότερα στην Αθήνα.

Pizza και Aperol στο Malconi's για after office cocktails

Μην μου πείτε πως αυτές τις ημέρες που η πόλη είναι στολισμένη, η διάθεση πιο ανεβασμένη, λόγω γιορτών, δεν κανονίζετε πιο συχνά after office cocktails;

Ένα κλασικό στέκι για να πιείτε το cocktails με τη παρέα σας και να το συνδυάσετε με νόστιμο φαγητό είναι το ιταλικό gastrobar Malconi's στο Κολωνάκι. Προτείνουμε πίτσα με μανιτάρια και τρούφα για να την συνδυάσετε με Aperol.

Στο μενού θα βρείτε , μεταξύ άλλων, επιλογές για ορεκτικά, όπως μπρουσκέτες, σαλάτες, ταρτάρ, burger και ζυμαρικά.

Προτάσεις για θέατρο, σινεμά, διασκέδαση και εικαστικά

«Απλή Μετάβαση» στο θέατρο Ακροπόλ μέχρι τις 19/12

Η μουσικοθεατρική παράσταση «Απλή Μετάβαση», σε σκηνοθεσία Μίνωα Θεοχάρη, και μουσική των Γεράσιμου Ευαγγελάτου και Θέμη Καραμουρατίδη, στηρίζεται πάνω σε μια ιδέα του Κωνσταντίνου Ασπιώτη και της Μαρίζας Ρίζου που είχαν το 2016 ώστε να συναντηθούν με καλλιτέχνες του σήμερα, με σκοπό να δημιουργηθεί ένα σύγχρονο ελληνικό μιούζικαλ για τη γενιά τους.

Η παράσταση ανέβηκε στο Εθνικό θέατρο με απανωτά sold out, ενώ πλέον ανεβαίνει κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο Ακροπόλ μέχρι τις 19/12.

Η υπόθεση του έργου:

Κυριακή πρωί, άνοιξη, στον Διεθνή Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος». Οκτώ πρόσωπα στην αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου, αποφασισμένα να εγκαταλείψουν την Ελλάδα για ένα αβέβαιο μέλλον στην Αγγλία, μοιράζονται τις ιστορίες, τους φόβους και την ανασφάλειά τους. Η πτήση καθυστερεί και όλοι τους έχουν αρκετό χρόνο για να γνωριστούν, να εξομολογηθούν τις σκέψεις τους, να αναπολήσουν, να επανεξετάσουν την απόφαση τους. Νέοι άνθρωποι, ανασφαλείς φιγούρες, φοβισμένοι και θυμωμένοι. Ψάχνουν μια νέα επαγγελματική ευκαιρία ή απλώς κυνηγούν την επιβίωση. Ο καθένας τους μια ξεχωριστή ιστορία. Κοινός παρονομαστής η ελπίδα ενός καλύτερου αύριο και η νοσταλγία του χαμένου ονείρου.

Παίζουν: Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Κωνσταντίνος Γαβαλάς, Γιάννης Καπελέρης, Χαρά Κεφαλά, Πέγκυ Μανωλά, Βασίλης Μηλιώνης, Μαρίζα Ρίζου, Αντιγόνη Ψυχράμη

«Maestro» για την ερμηνεία του Μπράτλει Κούπερ

Η ταινία «Maestro» βγήκε στους κινηματογράφους και αφηγείται την ιστορία αγάπης του Λέοναρντ Μπέρνσταϊν και της Φελίσια Μοντεαλέγκρε. Η ερμηνεία και η μεταμφίεση του Μπράντλει Κούπερ είναι στα plus της ταινίας.

Η ταινία αποτελεί μια επιβλητική και ατρόμητη ερωτική ιστορία, εξιστορώντας το χρονικό μιας σχέσης ζωής ανάμεσα στο πολιτισμικό είδωλο Λέοναρντ Μπέρνσταϊν (Μπράντλεϊ Κούπερ) και την Φελίσια Μοντεαλέγκρε (Κάρεϊ Μάλιγκαν). Ένα γράμμα αγάπης στη ζωή και την τέχνη, μία συναισθηματικά επική απεικόνιση της οικογένειας και της αγάπης.

Ευρυδίκη- Μπλε κάθε Σάββατο στο Σταυρό του Νότου Plus

Κάθε Σάββατο στο Σταυρό του Νότου

Αμέσως μετά από μια επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία, η Ευρυδίκη και οι Μπλε έρχονται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Σταυρό του Νότου, με σκοπό να μας χαρίσουν και πάλι μοναδικές βραδιές με ποτό, μουσική, ιδιαίτερες μελωδικές εκτελέσεις γεμάτες συναισθήματα και έντονους ρυθμούς με χορευτική διάθεση, που μας θυμίζουν πόσο μας λείπουν οι όμορφες στιγμές.

Η μαγεία των Χριστουγέννων σε μια έκθεση στη γκαλερί Καψιώτη μέχρι 8/1

Με τον τίτλο «Εορτινά 2023» οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση πραγματεύονται ο καθένας με τα δικά του μέσα και τη δική του εικαστική «γλώσσα» όλα τα συναισθήματα που νιώθουμε στις γιορτές και μας προσκαλούν να ανακαλύψουμε το βαθύτερο νόημα τους.

Έργο της Δάφνης Αγγελίδου

Χαρά, ελπίδα, προσμονή, αισιοδοξία αλλά και νοσταλγία και αυτή η γλυκιά μελαγχολία του χειμώνα, αποτυπώνονται με γλαφυρά χρώματα και δυναμικούς συμβολισμούς στα έργα που θα δούμε στην έκθεση.

Έργο του Στέφανου Δασκαλάκη

Πρόσωπα, χώροι , αντικείμενα, νεκρές φύσεις, χειμερινά τοπία μετατρέπονται σε σύμβολα της γιορτής και δημιουργούν μια αφηγηματική έκθεση που συνθέτει την πιο όμορφη χριστουγεννιάτικη ιστορία και παρασύρει το θεατή της σε ένα μαγικό ταξίδι.

Αλκιβιάδου 153 & Σωτήρος - Πειραιάς

Προτάσεις για να περάσετε τέλεια στο σπίτι

Το «Sweet Magnolias» στο Netflix βλέπεται με παγωμένες μαργαρίτες

Κάθε φορά που εμφανιζόταν μπροστά μου το «Sweet Magnolias» το προσπερνούσα, αν και το trailer μου έκανε «κλικ» για να προστεθεί στη λίστα των αγαπημένων μου. Μέχρι που έφτασε η στιγμή να το ξεκινήσω και κάπως έτσι κόλλησα για τα επόμενα βράδια. Αν θέλετε κάτι πραγματικά ανάλαφρο, κάτι που να σας θυμίζει το «Sex and the city» με μια άλλη ματιά ή αν είστε φανατικοί του «Virgin River» τότε αυτή η σειρά είναι για εσάς.

Πρωταγωνίστριες τρεις παιδικές φίλες, η Maddie, η Helen και η Dana Sue, που στηρίζει η μία την άλλη, ενώ προσπαθούν να συνδυάσουν σχέσεις, οικογένεια και καριέρα στην μικρή πόλη της Νότιας Καρολίνα, Serenity.

Ps Στις συναντήσεις τους έχουν πάντα παγωμένες μαργαρίτες

Στην κουζίνα με την Ντίνα Νικολάου για μελομακάρονα

Την περασμένη βδομάδα μπήκα στην κουζίνα της Ντίνας Νικολάου, η οποία έφτιαξε μελομακάρονα μαζί με μικρά παιδιά, και πήρα τη συνταγή για να μοσχοβολήσει το σπίτι πορτοκάλι, κανέλα και γαρύφαλλο.

Υλικά

200 γρ. φρεσκοστυμμένος χυμός πορτοκαλιού

  • 250 γρ. ελαιόλαδο
  • 25 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο
  • 1 κουτ.σούπας ζάχαρη άχνη
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
  • ελάχιστο γαρίφαλο, σε σκόνη
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα

Για το σιρόπι

240 ml νερό

  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 2 στρογγυλές φέτες από ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό πορτοκάλι, με τη φλούδα
  • 1 στρογγυλή φέτα από ακέρωτο και κατά προτίμηση βιολογικό λεμόνι, με τη φλούδα
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 60 γρ. μέλι

Εκτέλεση

Για το σιρόπι: Σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνω το νερό, τη ζάχαρη, τις φέτες πορτοκαλιού και λεμονιού και την κανέλα και βράζω για 3 λεπτά από τη στιγμή που το μείγμα θα κοχλάσει. Αποσύρω από τη φωτιά, αφήνω το σιρόπι να κρυώσει για λίγα λεπτά και προσθέτω το μέλι. Ανακατεύω καλά για να διαλυθεί και μετά αφήνω το σιρόπι να κρυώσει εντελώς.

Για τα μελομακάρονα: Σε μια λεκανίτσα ρίχνω το χυμό πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο, το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, την κανέλα και το γαρίφαλο και ανακατεύω καλά με το σύρμα μέχρι να ενωθούν.

Αρχίζω να ρίχνω σταδιακά το αλεύρι και τη σόδα, ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα, ενώ στην πορεία, όσο το μείγμα σφίγγει, συνεχίζω το ανακάτεμα με τα χέρια, μέχρι να φτιάξω μια ζύμη λαδωμένη και μαλακή, όχι σφικτή.

Τα βάζω σε πιατέλες, φτιάχνοντας στρώσεις.

Πασπαλίζω κάθε στρώση με άφθονη καρυδόψιχα και λίγο σουσάμι και περιχύνω με το μέλι.