Τσουρέκι από το Brio
SWEET EASTER

4 ζαχαροπλαστεία για πασχαλινά γλυκά


Μαγαζιά για να προμηθευτείτε τα γλυκά για το πασχαλινό τραπέζι.

Αφράτα τσουρέκια, αρωματικά κουλουράκια και σοκολατένια αυγά είναι τα πιο γνωστά γλυκά που απολαμβάνουμε μετά το πασχαλινό γεύμα.

Αυτή τη περίοδο τα κλασικά ζαχαροπλαστεία και τα πιο μοντέρνα μαγαζιά που ετοιμάζουν προϊόντα με ζύμες έχουν βγάλει τα πασχαλινά γλυκίσματα, τα οποία είναι ακαταμάχητα και γίνονται το τέλειο συνοδευτικού του καφέ και τις επόμενες ημέρες μετά το Πάσχα.

Brio

πασχαλινά γλυκά
Στο μαγαζί θα βρείτε μεγάλη ποικιλία σε τσουρέκια

Στο Brio, στο Νέο Ψυχικό, μυρίζει νόστιμες ζύμες κάθε εποχή του χρόνου. Αυτή την περίοδο, ο μεγάλος πρωταγωνιστής είναι το αυθεντικό τσουρέκι με φιλέ αμυγδάλου. Το γλυκό ψωμί του Πάσχα, το τσουρέκι, θα το βρείτε εδώ κάθε εποχή του χρόνου, ενώ αξίζει να δοκιμάσετε και το briossant με ζύμη brioch με ζαχαρένιες πέρλες -υπάρχει και η εκδοχή με σοκολάτα.

Info: Σολωμού 9, Νέο Ψυχικό

Rio

πασχαλινά γλυκά
Κoυλουράκια από το Rio

Ένα από τα πιο γνωστά πολίτικα ζαχαροπλαστεία, στο Παλαιό Φάληρο, με εκλεκτές γεύσεις. Στο Rio, μεταξύ άλλων, θα βρείτε παραδοσιακά σμυρνέικα κουλουράκια με αγελαδινό βούτυρο, άρωμα πορτοκαλιού και χρυσαφένιο χρώμα. Το ίδιο νόστιμο είναι και το παραδοσιακό πολίτικο τσουρέκι.

Info: Πρωτέως 4& Μουσών, Παλαιό Φάληρο

Τερκενλής

Τσουρέκια σοκολατένια από τον Τερκενλή

Ένα μαγαζί που είναι συνώνυμο με τα τσουρέκια είναι ο Τερκενλής που εδώ κι κάποια χρόνια έχει ανοίξει μαγαζιά και στην Αθήνα. Με πάνω από 70 χρόνια εμπειρία στο τσουρέκι θα βρείτε εκτός από το κλασσικό, vegan και γεμιστό. Αυτή τη περίοδο υπάρχουν και τα πασχαλινά τσουρέκια με επικάλυψη κρέμα κακάο και με λευκή κρέμα. Αν δεν έχετε δοκιμάσει το τσουρέκι με κάστανο τώρα έφτασε η κατάλληλη στιγμή όπου κάθε μπουκιά είναι απίθανα λαχταριστή.

Palet

πασχαλινά γλυκά
Τα σοκολατένια αυγά του Palet

Το γουστόζικο ζαχαροπλαστείο, στον Άλιμο, άνοιξε το 1978 δίνοντας έμφαση στη σοκολάτα, ενώ κι άλλα γλυκά κατάφεραν να ξεχωρίσουν για τη γεύση τους που πέρα από σωστές τεχνικές βασίζεται στην καλύτερη επιλογή της πρώτης ύλης. Αυτή την περίοδο από το Palet αξίζει να προμηθευτείτε το κλασσικό τσουρέκι που φτιάχνεται με μαστίχα και μαχλέπι που είναι περιζήτητο. Τα σοκολατένια αυγά είναι ότι πιο νόστιμο έχεις δοκιμάσει σε σοκολάτα και υπάρχει μεγάλη ποικιλία.

Info: Λ. Καλαμακίου 16, Άλιμος

SHARE