Ανθισμένες κερασιές στην Ιαπωνία
Sakura Blossoms/ Ιαπωνία/ Φωτογραφία: Shutterstock
31|03|2022 11:40
SHARE
CHERRY BLOSSOMS

Sakura: Οι περίφημες ανθισμένες κερασιές της Ιαπωνίας


«Οι κερασιές θα ανθίσουν και φέτος».

Οι ανθισμένες κερασιές είναι ένα από τα τοπία που συναρπάζουν τον άνθρωπο και κάθε άνοιξη κλέβει τα βλέμματα. Δεν πρόκειται, όμως, να μιλήσουμε για το αγαπημένο μυθιστόρημα του Μενέλαου Λουντέμη αλλά για το φαινόμενο των ανθισμένων κερασιών της Ιαπωνίας.

Κάθε χρόνο ανάμεσα στον Μάρτιο και τον Απρίλιο, η Ιαπωνία καλύπτεται με ένα ροζ βέλο χάρη στα εμβληματικά για την χώρα, πλέον, άνθη της κερασιάς.

Ήδη από τον όγδοο αιώνα τα μέλη της περίφημης αυτοκρατορικής αυλής της Ιαπωνίας σταματούσαν τον περίπατο τους προκειμένου να απολαύσουν τα πανέμορφα λουλούδια των ανθισμένων κερασιών, τις λεγόμενες sakura στην ιαπωνική παράδοση. Στη συνέχεια απολάμβαναν το γεύμα τους κάτω από τα δέντρα, κάνοντας πικ νικ και διαβάζοντας ποίηση.

Ερχόμενοι στο σήμερα η συγκεκριμένη παράδοση εξακολουθεί να είναι πολύ δημοφιλής και στην σύγχρονη Ιαπωνία, με ανθρώπους από όλο τον κόσμο να επιλέγουν να ταξιδέψουν και να επισκεφθούν την χώρα τη δεδομένη χρονική περίοδο, για να χαρούν το μοναδικό θέαμα.

Όταν η ανθοφορία έχει πλέον επιβεβαιωθεί από μια ομάδα ειδικών επιμελητών, οι Ιάπωνες μπορούν να ξεκινήσουν επιτέλους ένα από τα αγαπημένα τους χόμπι, το hanami, το οποίο κυριολεκτικά σημαίνει «κοιτάζω τα λουλούδια». Η όλη διαδικασία περιλαμβάνει φαγητό και φιλοσοφικές συζητήσεις κάτω από τα δέντρα, ενώ παράλληλα θαυμάζουν τα μαγευτικά λουλούδια.

Από το Τόκιο μέχρι και την Οσάκα αυτά είναι τα ομορφότερα μέρη, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει το θέαμα των ανθισμένων ιαπωνικών κερασιών:

Λίμνη Kawaguchi

Λίμνη Kawaguchi/Φωτογραφία: Shutterstock

Πάρκο Nara

Πάρκο Naka/ Φωτογραφία: Shutterstock

Ποταμός Meguro στο Τόκιο

Nakameguro/ Φωτογραφία: Shutterstock

Κάστρο Osaka

Κάστρο Osaka/ Φωτογραφία: Shutterstock

Κιότο

Φωτογραφία: Shutterstock
SHARE