Πάρκο Παύλιανη
Φωτογραφία: Shutterstock
ΠΑΡΚΟ ΠΑΥΛΙΑΝΗΣ

Παύλιανη: Τα μουσικά μονοπάτια και οι καταρράκτες που συνθέτουν ένα μέρος μαγικό


Ένας must προορισμός κοντά στην Αθήνα αλλά και τη Θεσσαλονίκη είναι η Παύλιανη, περιοχή που, μαγικά, σου χαρίζει ό,τι σου στερεί η φασαρία της ζωής στην πόλη.

Δεν είναι δα και τόσο παράλογο να θες να αποδράσεις μια-δυο μέρες από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, πόσο μάλλον αν αυτή η απόδραση περιλαμβάνει διασκέδαση, επαφή με τη φύση και ατελείωτο παιχνίδι.

Το χωριό της Παύλιανης είναι σχεδόν στη μέση από τις δύο μεγάλες πόλεις της Ελλάδας και, η απόσταση από αυτές είναι περίπου 2 ώρες και 30 λεπτά.

Θα μπορούσε κανείς να θεωρήσει την Παύλιανη χειμερινό προορισμό, ωστόσο πολλοί την επισκέπτονται τόσο την άνοιξη, όσο και το καλοκαίρι.

Το θαύμα της φύσης φανερώνεται σε κάθε επισκέπτη της χωρίς φειδώ. Απλόχερα, μέσα στο καταπράσινο τοπίο «αρπάζει» κάθε άγχος και αρνητική σκέψη και σε παρασύρει σε ένα ονειρεμένο τοπίο, σχεδόν ουτοπικό, που όμως υπάρχει, είναι μπροστά σου και μπορείς να το εξερευνήσεις.

Shutterstock/ Παύλιανη

Το ορεινό χωριό της Παύλιανης ανήκει στο Νομό Φθιώτιδας ενώ είναι ένα από τα ορεινότερα του νομού και μάλιστα έχει δύο οικισμούς.

Μέσα στη λίστα με τα μαγευτικά αξιοθέατα του χωριού που πρέπει να επισκεφτείς είναι σίγουρα το μονοπάτι του άγνωστου καλλιτέχνη.

Αν αγαπάς την πεζοπορία και αναζητάς ένα καταπράσινο τοπίο, τότε το «μονοπάτι του καλλιτέχνη» -ανάμεσα στην Άνω και Κάτω Παύλιανη- είναι ο ιδανικός προορισμός.

Ο υπέροχος καταρράκτης και οι ζωγραφισμένες πινακίδες θα σε οδηγήσουν στον προορισμό σου με απόλυτη ασφάλεια και προπάντων... ηρεμία.

Shutterstock/ Πάρκο Παύλιανης

Η καλύτερη θέα βρίσκεται στην εκκλησία του Αγίου Αθανασίου. Στην Άνω Παύλιανη θα απολαύσεις τη θέα προς το Μαλιακό Κόλπο και αν ο καιρός σε ευνοήσει μπορείς να καθίσεις απολαμβάνοντας τις ακτίνες του ηλίου να περιλούζουν το πρόσωπό σου.

Bonus Tip: Μην παραλείψεις να επισκεφθείς το Μουσείο Υδροκίνησης.

Και φτάνοντας στην πηγή του άρθρου -αλλά και της Παύλιανης- βρίσκουμε το πάρκο για το οποίο όλοι έχουν κάτι να θυμούνται.

Μονοπάτια, καταρράκτες, δεντρόσπιτα και πινακίδες με υπέροχα μηνύματα θα κάνουν τον περίπατό σου σκέτη απόλαυση. Το μουσικό γεφυράκι, οι κούνιες, οι αιώρες και το... παγκάκι των τσακωμένων θα σε κάνουν να χαθείς, σαν να είσαι στον κόσμο των θαυμάτων.

Shutterstock/ Μουσικό Μονοπάτι Στο Πάρκο Παύλιανης

Αξίζει βέβαια να σημειώσουμε πως, όπως αναφέρεται, το Πάρκο έχει δημιουργηθεί από μια δασκάλα και τους μαθητές της. Τα εκλεπτυσμένα μηνύματα που αναγράφονται στις πινακίδες αλλά και η δημιουργικότητα που συνθέτει αυτό το παραμυθένιο πάρκο είναι σίγουρα αποτέλεσμα ζωηρής φαντασίας και παιχνιδιάρικης διάθεσης.

Τέλος, εξαντλημένοι- και πεινασμένοι- από την πεζοπορία, τι καλύτερο από μια στάση για καφέ και σνακ με καλή παρέα;

Μέσα στο δάσος, στην είσοδο του πάρκου, το La Casa De Papel είναι το ιδανικό θεματικό καφέ. Ουσιαστικά πρόκειται για τη διάσημη καντίνα μέσα στη φύση με εξαιρετική ατμόσφαιρα και ονειρεμένο σκηνικό.

Υπό τις μελωδίες του σαξοφωνίστα μπορείς να απολαύσεις το μπραντς, τον καφέ ή το κρασί σου και φυσικά ο χώρος είναι ιδανικός για φωτογραφίσεις άλλου επιπέδου.

SHARE