το βορειότερο ξενοδοχείο του κόσμου
Φωτογραφία: Instagram/@ Radisson Blu Polar Spitsbergen
27|10|2023 09:01
SHARE
ΤΑΞΙΔΙ ΖΩΗΣ

Μέσα στο βορειότερο ξενοδοχείο του κόσμου -Απόκοσμο τοπίο, ζεστή ατμόσφαιρα και μια πολική αρκούδα στην υποδοχή


Πολική νύχτα, χαμηλές θερμοκρασίες, χιόνι και τα φώτα του βόρειου σέλατος -μοιάζει βγαλμένο από παραμύθι, αλλά αυτό είναι το τοπίο που περιβάλλει το Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen, το βορειότερο ξενοδοχείο στον κόσμο.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται στο κέντρο του Longyearbyen, στην καρδιά του παγωμένου Αρκτικού Ωκεανού.

Πρόκειται για το αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ, μια κατοικημένη περιοχή περίπου 2μιση χιλιάδων κατοίκων, που διοικητικά ανήκει στη Νορβηγία και περιλαμβάνει 11 νησιά από τα οποία μόνο τα 3 κατοικούνται.

Η πόλη-σταρ των νησιών, που συγκεντρώνει τον βασικό πληθυσμό τους λέγεται Λονγκγιαρμπιέν (Longyearbyen) και αποτελεί τουριστικό προορισμό για μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων από ό,τι ίσως φαντάζεστε.

Επιπλέον, υπολογίζεται ότι το Λονγκγιαρμπιέν συγκεντρώνει 50 διαφορετικές εθνικότητες και, όπως δείχνουν ντοκιμαντέρ και διάφορα ρεπορτάζ που έχουν γίνει για τα Σβάλμπαρντ τα τελευταία χρόνια, αρκετές περιπτώσεις αφορούν ανθρώπους από την Ευρώπη που μετακόμισαν εκεί για δουλειά και κατέληξαν να ερωτευτούν το μέρος.


Instagram /@radissonbluspitsbergen

Καθώς στην περιοχή ζουν αρκετές πολικές αρκούδες, υπάρχει η σύσταση προς τους κατοίκους να έχουν μαζί τους όπλο σε περίπτωση!

Αν και δεν είναι το μόνο κατάλυμα στην περιοχή, το Radisson Blu Polar Hotel Spitsbergen είναι σίγουρα το μόνο που προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες φιλοξενίας, άνοιξε το 1995 και έχει βαθμολογηθεί με 4 αστέρια.


Instagram /@radissonbluspitsbergen

Το ξενοδοχείο απέχει μόλις 1.333 χιλιόμετρα (828 μίλια) από το Βόρειο Πόλο και διαθέτει μια μοναδική ατμόσφαιρα που διαμορφώνεται από το μυστήριο της άγριας φύσης που το περιβάλλει.


Instagram /@radissonbluspitsbergen

Όσον αφορά το εσωτερικό, η διακόσμηση είναι σχετικά αναμενόμενη -ξύλο, σκούρες αποχρώσεις και επιφάνειες με ζεστές, φιλόξενες υφές, υποβλητικός φωτισμός και γήινα χρώματα που μοιάζουν να θέλουν επίτηδες να κρατήσουν χαμηλό προφίλ, ώστε να αφήσουν το μαγευτικό τοπίο να πρωταγωνιστήσει.

Και πράγματι, τα κατάλευκα βουνά και το λυκόφως ή το σκοτάδι που φαίνονται από τα παράθυρα, δημιουργούν αυτή την αίσθηση της απόκοσμης ηρεμίας που αναζητούν όσοι πηγαίνουν εκεί.

Instagram /@radissonbluspitsbergen

Instagram /@radissonbluspitsbergen

Instagram /@radissonbluspitsbergen
SHARE