Παραλία Μυλοκάπη, Φωτογραφία: Shutterstock
Παραλία Μυλοκάπη, Φωτογραφία: Shutterstock
ΜΥΛΟΚΟΠΗ

Η μαγική παραλία Μυλοκοπή που βρίσκεται 1 ώρα από την Αθήνα -Σαν να είσαι στον Ινδικό Ωκεανό


Ένα ταξίδι μόλις 1 ώρα από την Αθήνα προς ένα τροπικό νησί; Ίσως και τον Ινδικό Ωκεανό; Όχι, είναι η παραλία Μυλοκοπή και είναι ακόμη καλύτερη.

Ακόμη κι αν φέτος το καλοκαίρι οι υποχρεώσεις δεν σου επιτρέπουν ένα ταξίδι σε κάποιο ήρεμο νησί της Ελλάδας, με κρυστάλλινα νερά και μαγικές παραλίες, η Αθήνα φαίνεται να μοιάζει ιδανική επιλογή και εξηγούμαστε αμέσως.

Η πόλη μπορεί να μην είναι ιδανική για την καλοκαιρινή περίοδο, ιδίως τώρα που ο υδράργυρος ολοένα και ανεβαίνει επικίνδυνα, όμως, η Αθήνα είναι μια από τις ιδανικότερες πόλεις αφού σε λίγα μόνο χιλιόμετρα μπορείς να μεταφερθείς σε κάποια παραλία, περνώντας ένα ολοήμερο ή ένα τριήμερο ξεκούρασης, πλατσουρίζοντας σε κρυστάλλινα και πεντακάθαρα νερά.

Η Μυλοκοπή είναι μια μαγική παραλία που θυμίζει τοπίο του Ινδικού Ωκεανού

Φωτογραφία: Shutterstock

Από το κέντρο της Αθήνας και ανάλογα της κίνησης που θα βρεις στους δρόμους, θα έχεις φτάσει σε περίπου μια ώρα και δέκα λεπτά στον προορισμό σου. Αν με ρωτάς, εκείνο που πρέπει να φροντίσεις είναι να ξυπνήσεις νωρίς, να απολαύσεις τον καφέ σου με την πρωινή δροσούλα, να φορέσεις το μαγιό σου και να ξεκινήσεις για το ταξίδι σου.

Η Μυλοκοπή είναι μια από τις πιο όμορφες παραλίες στον Δήμο Λουτρακίου. Θυμίζει τροπικό τοπίο και η αναμονή της διαδρομής θα ανταμειφθεί με τη θέα του απέραντου γαλάζιου.

Αξίζει να σου πούμε πως, η Μυλοκοπή χωρίζεται σε δύο παραλίες, τη Μικρή και τη Μεγάλη. Η διαφορά τους έγκειται στην αμμώδη και βραχώδη αντίστοιχα έκτασή τους.

Φωτογραφία: Shutterstock

Και οι δύο παραλίες είναι μαγευτικές ενώ τα νερά τους έχουν ένα πανέμορφο τυρκουάζ, σμαράγδι χρώμα, όσο για το βυθό, αν λατρεύεις τις βουτιές και την εξερεύνηση κάτω από το νερό, η θάλασσα της Μυλοκοπής είναι ιδανική για σένα.

Η πρόσβαση μέχρι και το δάσος -πριν την παραλία- είναι σχετικά εύκολη αφού με τη βοήθεια του χάρτη θα οδηγηθείτε με ευκολία στον προορισμό σας. Εάν υπάρχει 4x4 αυτοκίνητο το ταξίδι από το δάσος μέχρι και την παραλία θα είναι παιχνιδάκι, αν όμως όχι, η οδήγηση στον χωματόδρομο θέλει μεγάλη προσοχή, χαμηλή ταχύτητα και υπομονή. Αν το αυτοκίνητο δεν μπορεί να περάσει, τότε καλύτερα να το αφήσεις κάπου και να συνεχίσετε με τα πόδια.

Φωτογραφία: Shutterstock

Εκείνο που σίγουρα πρέπει να φροντίσεις να έχεις είναι αντηλιακά, μια ψάθα και ομπρέλα. Έπειτα, ένας καφές επιβάλλεται, όπως και πόσιμο νερό για να ενυδατώνεσαι, αλλά και κάτι φαγώσιμο αφού η παραλία δεν είναι οργανωμένη. Βέβαια, μιας και θα περάσεις από το Λουτράκι, μπορείς να κάνεις μια στάση σε ένα καφέ ή έναν φούρνο για να προμηθευτείς όλα τα απαραίτητα.

Μετά τις βουτιές και την ηλιοθεραπεία, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι μια επίσκεψη λίγα χιλιόμετρα παραπέρα και να απολαύσεις τους μεζέδες σε κάποια από τις ταβέρνες της Λίμνης Βουλιαγμένης Λουτρακίου. Όπου κι αν καθίσεις, ένα είναι το σίγουρο: Η θέα στο απέραντο γαλάζιο θα φορτίσει τις μπαταρίες σου.

SHARE