Φωτογραφία: Shutterstock
Φωτογραφία: Shutterstock
ΠΟΡΤΟ ΓΕΡΜΕΝΟ

Προσήλι: Η παραλία με τα κρυστάλλινα νερά κοντά στην Αθήνα που θυμίζει νησί


Ποιος μπορεί να αντισταθεί σε κρυστάλλινα νερά, σε παραλίες, σαν να είναι βγαλμένες από ταινία;

Όσο η θερμοκρασία ανεβαίνει η επιθυμία για μια βουτιά στη θάλασσα κορυφώνεται, επομένως, τι καλύτερο από μια παραλία με καθαρά κρυστάλλινα νερά και θέα το απέραντο γαλάζιο;

Μια από αυτές τις παραλίες θα βρει κανείς στο Πόρτο Γερμενό ή αλλιώς Αιγόσθενα Βιλίων. Το Πόρτο Γερμενό βρίσκεται στα παράλια του Κορινθιακού κόλπου κάτι που κάνει τον προορισμό ακόμη πιο δελεαστικό.

Φωτογραφία: Shutterstock

Για να φτάσει κανείς στο Πόρτο Γερμενό πρέπει να κατευθυνθεί προς το Αλεποχώρι και έπειτα προς Ψάθα. Το τοπίο, μια βουνό και μία θάλασσα, θα αποζημιώσει κάθε κουρασμένο από την οδήγηση επισκέπτη.

Φωτογραφία: Shutterstock

Τα beach bars και οι ταβέρνες μπορούν να προσφέρουν μερικές στιγμές χαλάρωσης, ο τελικός προορισμός όμως είναι το Προσήλι για αυτό μην αποσυντονίζεσαι.

Οι επιλογές στις αμμουδιές στο Πόρτο Γερμενό είναι πολλές και συγκεκριμένα πριν την παραλία Προσήλι υπάρχουν ο Άγιος Νικόλαος και η Κεντρική παραλία, στις οποίες θα βρεις την έκταση που αναζητάς αν είσαι με παρέα ή με την οικογένειά σου.

Φωτογραφία: Shutterstock

Στο τέλος της διαδρομής το Προσήλι.

Το Προσήλι δεν μοιάζει με καμία άλλη παραλία στην Αττική για αυτό άλλωστε και όσοι τη γνωρίζουν, την επισκέπτονται ξανά και ξανά.

Αν φτάσεις νωρίς θα βρεις σίγουρα τη θέση σου στα ψιλά βότσαλα της παραλίας, αν όμως ο κόσμος έχει ήδη μαζευτεί οι βράχοι θα σου δώσουν τον ιδιωτικό χώρο που χρειάζεσαι.

Σίγουρα και οι τρεις παραλίες έχουν να προσφέρουν μια ιδιαίτερη και μοναδική ομορφιά, το Προσήλι όμως χαρίζει στους επισκέπτες του την ηρεμία από την πολύβουη πόλη, τα καθαρά και παγωμένα νερά και φυσικά το απέραντο γαλάζιο το οποίο μπορεί να ατενίζει κανείς μέχρι και το ηλιοβασίλεμα.

Φωτογραφία: Shutterstock

Γυρνώντας από την παραλία -και αφού θα έχεις κάνει τόσα χιλιόμετρα- μπορείς να επισκεφθείς τον αρχαιολογικό χώρο των Αιγοσθένων στο νότιο τμήμα του Πόρτο Γερμενού, έναν από τους σημαντικότερους οικισμούς της Αττικής ενώ το εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου και τα κελιά του μεσαιωνικού μοναστηριού θα σε ταξιδέψουν αιώνες πίσω.

Bonus tip: Φρόντισε να βγάλεις πολλές φωτογραφίες, τόσο κατά τη διάρκεια της διαδρομής αλλά κυρίως στην παραλία. Τα μαγικά τοπία των παραλιών θα σε μεταφέρουν σε κάποιο νησί του Αιγαίου ενώ μια φωτογραφία στο Προσήλι θα μοιάζει σίγουρα με πορτρέτο της Μπρουκ Σιλντς στη Γαλάζια Λίμνη.

SHARE