Φωτογραφία: shutterstock

Παραλία Τσίου: To «κρυφό διαμάντι» της Αττικής με τα γαλαζοπράσινα νερά


Ίσως ένα από τα μεγαλύτερα προνόμια του να ζει κανείς στην Ελλάδα είναι οι αναρίθμητες επιλογές για δροσερές βουτιές σε ειδυλλιακές παραλίες που προσφέρει η πλούσια ακτογραμμή της χώρας μας.

Σε απόσταση αναπνοής από το κέντρο της πρωτεύουσάς, το Σούνιο είναι ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς για τις σύντομες καλοκαιρινές αποδράσεις των Αθηναίων -και δικαίως. Σε λιγότερο από μία ώρα, μπορεί κανείς να απολαύσει υπέροχα φυσικά τοπία με εντυπωσιακή βλάστηση και να κολυμπήσει σε μερικά από τα πιο καθαρά νερά της Αττικής.

Αν είστε από αυτούς που αποφεύγουν τις οργανωμένες πλαζ λόγω της φασαρίας και της πολυκοσμίας, είναι βέβαιο πως τα γραφικά κολπάκια του Σουνίου θα ικανοποιήσουν τα γούστα σας και θα σας προσφέρουν την ιδανική απόδραση από τους φρενήρεις ρυθμούς της πόλης.

Η παραλία Τσίου στο Σούνιο:

Μία από τις ωραιότερες παραλίες της περιοχής που προτιμούν οι Αθηναίοι φυσιολάτρες είναι η πανέμορφη παραλία Τσίου, ένα μικρό, γραφικό κολπάκι με λευκή αμμουδιά, εντυπωσιακά βράχια και καταπράσινα, πεντακάθαρα νερά. Για να νιώσετε πραγματικά πως πήγατε μία εκδρομή, μπορείτε να συνδυάσετε την επίσκεψή σας στην παραλία με μία απογευματινή βόλτα στο Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση.

Οδηγίες:

Στο τέλος του Σουνίου, εκεί που αρχίζει το Λαύριο ακολουθήστε την πινακίδα «Ακρωτήρι». Θα βρεθείτε σε ένα αδιέξοδο. Παρκάρετε και ακολουθήστε τα μονοπάτια. Σε 5 λεπτά θα βρίσκεστε στην παραλία.