Μήλος
Φωτογραφία: Shuttertock
ΜΗΛΟΣ

4 καταπληκτικές παραλίες για να απολαύσεις τις βουτιές σου στη Μήλο


Η Μήλος, από τα ωραιότερα νησιά των Κυκλάδων, έγινε ευρέως γνωστή από τις καταπληκτικές της παραλίες με τα κρυστάλλινα νερά.

Στη Μήλο ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να βρει γύρω στις 70 παραλίες με λευκόχρυσση άμμο, καταγάλανα νερά, ενώ τα ξεχωριστά χρώματα του βυθού οφείλονται στην ηφαιστειογενή προέλευση του εδάφους. 

Στο όμορφο νησί οι παραλίες είναι πολλές, αλλά ο επισκέπτης πρέπει να γνωρίζει πως η επιλογή θα γίνει με βάση την κατεύθυνση του αέρα. Ανάλογα προς τα που θα φυσσάει γίνεται καθημερινά η επιλογή της παραλίας.

Την Μήλο την επιλέγουν κυρίως ζευγάρια γιατί το τοπίο είναι πολύ όμορφο και ατμοσφαιρικό. Εκτός από τις παραλίες ο επισκέπτης θα απολαύσει όμορφα ηλοβασιλέματα και νόστιμη τοπική κουζίνα.

Κι επειδή σε ένα νησί προτεραιότητα έχουν οι παραλίες ξεχωρίσαμε 4 καταπληκτικές για να κολυμπήσεις σε καταγάλανα νερά και να βγάλεις τέλεις φωτογραφίες για να έχεις φεύγοντας τις καλύτερες αναμνήσεις.

Σαρακίνικο

σαρακίνικο, μήλος
Φωτογραφία; Unsplash

Αναμφισβήτητα είναι από τις πιο πολυφωτογραφημένες παραλίες της Ελλάδας με σπάνια ομορφιά. Εκτός από τα πεντακάθαρα καταγάλανα νερά του, όπου δεν θα χορταίνεις το κολύμπι, θα σε μαγέψει και το ιδιαίτερο τοπίο. Τα ηφαιστειογενή βράχια που έχουν σχηματιστεί είναι λευκά και αυτό το μέρος δεν έχει καθόλου βλάστηση. Το όνομα της παραλίες προέρχεται από τους Σαρακηνούς πειρατές που τo χρησιμοποιούσαν ως ορμητήριο -μάλιστα φαίνονται κάποιες δέστρες από τα πλοία. Η αυγκεκριμένη παραλία δεν είναι οργανωμένη και συγκεντρώνει πολλούς τουρίστες.

Κλέφτικο

κλέφτικο μήλος
Φωτογραφία: Unsplash

Δεν είναι η συνηθισμένη παραλία, θα πάρεις καράβι από τον Αδάμαντα για να φτάσεις μέχρι εκεί όπου το τοπίο με τους ηφαιστειογενείς βράχους θα σε αποζημιώσει. Το τοπίο είναι ξεχωριστό όπως και τα γαλαζοπράσινα νερά που σε προσκαλούν για μια βουτιά. Μην φοβηθείς το σκηνικό γιατί αξίζει να το δεις από κοντά. Το Κλέφτικο θεωρείται από τα καλύτερα σημεία του νησιού.

Φυροπόταμος

φυροπόταμος μήλος
Φωτογραφία: Shutterstock

Στο βόρειο τμήμα της Μήλου βρίσκεται ένα μικρό ψαροχώρι με μια όμορφη παραλία. Κάποιο σημείο του είναι οργανωμένο, αλλά υπάρχουν αλμυρίκια για φυσική σκιά. Σχεδόν σε όλους τους παραθαλάσσιους οικισμούς της Μήλου συνταντάμε σύρματα -έτσι και στη συγκεκριμένη παραλία βρίσκονται προς τη δεξιά πλευρά. Τα σύρματα είναι τα μικρά σπιτάκια όπου έβαζα τις βάρκες τους. Ο Φυροπόταμος διαθέτει μια από τις καλύτερες παραλίες του νησιού.

Τσιγκράδο

Φωτογραφία: Shutterstock

Η παραλία Τσιγκράδο βρίσκεται στη νότια πλευρά του νησιού, ανάμεσα στον Φυρόλακα και τον Γέρακα. Έχει ψιλή άμμο, δεν είναι οργανωμένη και θα απολαύσεις κολύμπι σε κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά. Για να φτάσει στη παραλία ο επισκέπτης πρέπει να ακολουθήσει το μονοπάτι κι από εκεί βγαίνει σε μια πλαγιά, την οποία πρέπει να κατέβει. Αρχικά, φαίνεται κάπως δύσκολο αλλά δεν είναι και μόλις φτάσεις κάτω θα καταλάβεις πόσο άξιζε τον κόπο αυτή η κατάβαση.

SHARE