Γυναίκα με ξανθά καρέ μαλλιά και πίσω της θέα
Ο Dr. Mark McLaughlin προτείνει 3 συνήθειες/Φωτογραφία: Jurica Koletić/unsplash
RESTART

3 αλλαγές που θα έχουν άμεσα θετική επίδραση στη ζωή σου, σύμφωνα με νευροχειρουργό


Ολοι αναζητούμε την επιτυχία σε πολλούς τομείς της ζωής μας. 

Βάζουμε στόχους, προσπαθούμε για το καλύτερο και αναζητούμε τρόπους να διαχειριστούμε αποτελεσματικά τα προβλήματα και τα ζητήματα της καθημερινότητας. Ο Ιανουάριος είναι o ιδανικός μήνας για να θέσουμε νέους στόχους και να προσπαθήσουμε να τους πραγματοποιήσουμε. Οι ψυχολόγοι τονίζουν την σημασία στον τρόπο που χειριζόμαστε τα πράγματα και αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα και επειδή ο πρωταρχικός μας στόχος είναι να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας, ο γνωστός νευροχειρουργός Dr. Mark McLaughlin μάς δίνει 3 συμβουλές για να βελτιώσουμε τη διάθεσή μας αυτή τη χρονιά.

Αν θέλεις να κάνεις μία θετική αλλαγή και να αλλάξεις τη διάθεσή σου προς το καλύτερο, ήρθε η στιγμή να κάνεις 3 απλές αλλαγές στη ζωή σου. Με όλες τις υποχρεώσεις, τα deallines, τα καθήκοντα και τα τρεξίματα το πιο εύκολο πράγμα είναι να ξεχάσεις το πιο σημαντικό πρόσωπο στο τέλος της ημέρας: τον εαυτό σου. 

Οκ, όλοι βομβαρδιζόμαστε με γνωστά love yourself και συμβουλές για το πώς να αγαπήσεις τον εαυτό σου. Αλλά υπάρχουν 3 τρόποι να αγαπάς και να φροντίζεις τον εαυτό σου, κάνοντας πολύ απλά, μικρά πράγματα που θα κάνουν τη μεγάλη διαφορά.

Περισσότερο διάβασμα

Το διάβασμα βιβλίων πρέπει να γίνει προτεραιότητά σου και υπάρχουν πολλοί λόγοι. Η ανάγνωση βιβλίων βελτιώνει πολλά πράγματα, όπως το λεξιλόγιο, τις δεξιότητες σκέψης και τη συγκέντρωση. Μπορεί επίσης να επηρεάσει την ενσυναίσθηση, την κοινωνική αντίληψη και τη συναισθηματική νοημοσύνη. Ένα καλογραμμένο μυθιστόρημα μπορεί να μας «ταξιδέψει», ενώ ένα ενδιαφέρον άρθρο μπορεί να μας αποσπάσει την προσοχή στην παρούσα φάση και να μας βοηθήσει να αφήσουμε μακριά το άγχος και την πίεση της μέρας, χαλαρώνοντας. Προτίμησε να διαβάζεις βιβλία και όχι να τα «κατεβάζεις» στο κινητό σου και να τα διαβάζεις από εκεί.

Pixabay/Pexels

Αφιέρωσε λίγο χρόνο στον εαυτό σου να σκεφτεί

«Σκέφτομαι, άρα υπάρχω»: Η εμβληματική αυτή φράση του Ρενέ Ντεκάρτ (1596-1650) – του Καρτέσιου όπως συνηθίζαμε να τον αποκαλούμε, πρέπει να είναι ο στόχος σου για τη νέα χρονιά που ήρθε. Κάνε μια βόλτα χωρίς να δίνεις σημασία στο κινητό σου. Δώσε την ευκαιρία στον εαυτό σου να σκεφτεί και βάλει σε μια τάξη το μυαλό. Μην κάθεσαι μπροστά από την τηλεόραση, μην ασχολείσαι τόσο πολύ με τα social media. Αφιέρωσε λίγο χρόνο με το να σκεφτείς όχι μόνο όσα σε απασχολούν, αλλά και όσα επιθυμείς.

Μάθε να ακούς περισσότερο

Πολλές φορές μιλάμε, αλλά δεν συνεννοούμαστε. Δεν δίνουμε σημασία τόσο πολύ στο τι μας λένε οι άλλοι, γιατί εστιάζουμε στο τι θα απαντήσουμε εμείς. Ο καλός συνομιλητής είναι παράλληλα καλός ακροατής. Φέρε στο μυαλό σου συζητήσεις που έχεις κάνει κατά καιρούς και σε έχουν κάνει να αισθανθείς καλά: επειδή κάποιος σε άκουσε με προσοχή, δεν σε διέκοψε, δεν σε έκανε να χάσετε τον ειρμό σου, δεν σε διόρθωσε. Ακούω με προσοχή σημαίνει ότι αδειάζω το μυαλό μου απ’ ό,τι με απασχολεί, και κυρίως από τη δική μου άποψη και ακούω πραγματικά τον άλλον. Είναι πιο δύσκολο να το κάνει κανείς απ’ ό,τι ακούγεται. Δοκίμασέ το και θα δεις πραγματική αλλαγή στην επικοινωνία σου.

Ο γνωστός νευροχειρουργός Dr. Mark McLaughlin έδωσε τις 3 αλλαγές στο Business Insider για να βελτιώσουμε τη διάθεσή μας αυτή τη χρονιά.

SHARE