Γυναίκα καθισμένη φωτογραφίζει σε δάσος
Αν σταματήσεις αυτά τα 5 πράγματα, θα είσαι πιο ευτυχισμένη στη ζωή σου/Φωτογραφία: David Bartus from Pexels
ΕΥΤΥΧΙΑ

Τι πρέπει να σταματήσεις να κάνεις αν θέλεις να είσαι ευτυχισμένη αυτή τη χρονιά


H ευτυχία είναι αυτές οι στιγμές που όλοι αναζητούμε.

Η ζωή έμοιαζε τόσο εύκολη όταν ήμασταν μικρά παιδιά. Δεν υπήρχαν τόσα πράγματα να μας αγχώνουν, αλλά υπήρχαν πάρα πολλά που μας έκαναν ευτυχισμένους. Οσο μεγαλώνουμε, οι υποχρεώσεις μας αυξάνονται και οι ανθρώπινες σχέσεις όλο και περισσότερο δυσκολεύουν. Και είναι γεγονός ότι παντού ακούμε ότι πρέπει να σκεφτόμαστε θετικά και να μην κάνουμε αρνητικές σκέψεις. 

Προσπαθούμε να εστιάζουμε στα θετικά και να απομακρύνουμε κάθε αρνητική σκέψη και πρόβλημα που απασχολεί το μυαλό μας. Οι ρυθμοί της ζωής μας δεν μας αφήνουν πολλά περιθώρια για να κάνουμε όσα θα θέλαμε για τον εαυτό μας, ο ελεύθερος χρόνος είναι περιορισμένος, και ο όγκος πληροφοριών που δεχόμαστε καθημερινά είναι μεγάλος.

Μερικές ημέρες είναι χειρότερες από τις άλλες και υπάρχουν και μέρες που χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο ξυπνάμε κακοδιάθετοι, ενοχλημένοι και ευερέθιστοι και με την ψυχολογία μας ιδιαίτερα πεσμένη. Η ζωή τρέχει με γοργούς ρυθμούς, η καθημερινότητα γίνεται ολοένα και πιο πολυάσχολη και γι’ αυτό είναι φυσικό μερικές φορές να ξεχνάμε να κάνουμε ορισμένες κινήσεις ώστε να νιώσουμε καλύτερα μέσα στη μέρα.

Συνήθως κάθε Πρωτοχρονιά βάζουμε στόχους για την ζωή μας και προσπαθούμε να κάνουμε πράγματα που θα μας ωφελήσουν. Αλλοι θέλουν να κόψουν το τσιγάρο, άλλοι να γυμνάζονται περισσότερο, άλλοι να λένε περισσότερα όχι στους γύρω τους και κάποιοι να έχουν περισσότερο ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό τους.

Αν προσπαθείς να βρεις τρόπους να είσαι πιο ευτυχισμένη, υπάρχουν παρακάτω 5 πράγματα που πρέπει να σταματήσεις να κάνεις. Οπως διαβάζουμε σε άρθρο του Popsugar υπάρχουν 5 τρόποι που μπορείς να δεις διαφορά στη διάθεσή σου.

Μην κοιτάς πίσω στο παρελθόν

Οποιος κοιτάζει πίσω στο παρελθόν, δεν βλέπει μπροστά του και σκοντάφτει. Οσο εστιάζεις στο παρελθόν χάνεις το παρόν και το μέλλον. Δυστυχώς πολλές φορές θέλεις να προχωρήσεις μπροστά, αλλά για κάποιο λόγο μένεις προσκολλημένη στο παρελθόν. Είναι σημαντικό να συμφιλιωθείς με το παρελθόν σου και να εστιάσεις στο σήμερα γιατί μόνο τότε θα μπορέσει να υπάρξει ένα ευτυχισμένο μέλλον.

Μην φοβάσαι την αλλαγή

Οι αλλαγές προκαλούν φόβο και ανησυχία σε πολλούς ανθρώπους. Το γνώριμο και η ρουτίνα μάς κάνουν να νιώθουμε ασφάλεια και σταθερότητα. Όλο και περισσότεροι σήμερα νιώθουμε στασιμότητα, αισθανόμαστε εγκλωβισμένοι σε μια παγιωμένη κατάσταση. Είμαστε, για παράδειγμα, πεπεισμένοι ότι η δουλειά μας δεν μας παρέχει κίνητρα, αλλά δεν αποφασίζουμε να παραιτηθούμε. Νιώθουμε πως οι σχέσεις μας δεν μας προσφέρουν πλέον χαρά, ωστόσο δεν κάνουμε το τελικό βήμα. Πρέπει όμως να μην φοβάσαι το καινούργιο και να «αγκαλιάσεις» την αλλαγή που βαθιά μέσα σου επιθυμείς.

Μην αναλύεις τα πάντα στο μυαλό σου

Μην αναλύεις τα πάντα στο μυαλό σου. Χάνεται έτσι η μαγεία και κουράζεσαι ψυχικά χωρίς να υπάρχει λόγος. Και για να λέμε την αλήθεια οι γυναίκες έχουμε τα πρωτεία στην υπερβολική ανάλυση. Οταν όμως έχουμε την τάση να υπεραναλύουμε τα πάντα, τότε χάνουμε την ουσία και δεν ζούμε τις στιγμές.

Μην προσπαθείς να ευχαριστήσεις τους πάντες

Μάθε να λες περισσότερα όχι στους γύρω σου και να δίνεις προτεραιότητα στα δικά σου θέλω. Το να προσπαθείς να ευχαριστήσεις τους πάντες είναι ακατόρθωτο. Ποτέ δε θα μπορέσεις να το κάνεις αυτό. Όσο εσύ ικανοποιείς τις ανάγκες των άλλων, ποιος θα ικανοποιεί τις δικές σου; Ακριβώς, κανένας.

Μην είσαι αυστηρή με τον εαυτό σου

Το κάνουν πολλοί άνθρωποι, δεν πιστεύουν στον εαυτό τους, υποτιμούν τις ικανότητές τους και είναι οι αυστηρότεροι κριτές τους. Καλό είναι να σταματήσεις την αυστηρή αυτοκριτική γιατί δεν σε ωφελεί. Να εκτιμάς τις επιτυχίες σου και να μην είσαι άδικη με τον εαυτό σου. Οι ψυχολόγοι μας προτρέπουν να αντιμετωπίζουμε τον εαυτό μας με αγάπη, να τον διορθώνουμε χωρίς υπερβολές, να προσπαθούμε να αξιοποιούμε τα καλά του και να μετριάζουμε τις αδυναμίες του.

SHARE