Φωτογραφία: Shutterstock
Φωτογραφία: Shutterstock
29|12|2023 09:37
SHARE
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ειδικός αποκαλύπτει τα 4 τρόφιμα που δεν πρέπει να βάζουμε ποτέ στο ψυγείο -Το ένα αποτελεί έκπληξη


Αλήθεια πόσα υλικά και προϊόντα βάζουμε στο ψυγείο με την προοπτική να τα χρησιμοποιήσουμε αργότερα; Αυτό μπορεί να είναι βλαβερό για την υγεία μας.

Η Ευαγγελία Ντεμίρη με την ειδικότητα της Ειδικού Εφαρμογών Διαιτητικής εμπνέει τους διαδικτυακούς της φίλους ενώ παράλληλα τους δίνει τις απαραίτητες διαιτητικές συμβουλές που χρειάζονται.

Έχει δημιουργήσει τη Souldiet και σε καθημερινή βάση δημοσιεύει και «εκπαιδευτικό» υλικό στο προφίλ στο Instagram.

Στην προκειμένη περίπτωση η Ευαγγελία μίλησε στο βίντεό της για τις 4 τροφές που δεν πρέπει να βάζουμε ποτέ στο ψυγείο και γιατί. Πρόκειται για ένα από τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε που μπορούν να είναι βλαβερά για την υγεία μας και παρακάτω όλα όσα θέλετε να ξέρετε.

Οι 4 τροφές που δεν πρέπει να βάζουμε ποτέ στο ψυγείο

Πρώτο στη λίστα μπαίνει το σκόρδο. Όπως υποστηρίζει η ειδικός στο προφίλ της soul. Diet το σκόρδο όταν το καθαρίζουμε και το αποθηκεύουμε στο ψυγείο για μελλοντική χρήση πιάνει πολύ γρήγορα μούχλα και η ουσία αυτής της μούχλας έχει συνδεθεί με καρκινώματα.

Πολλοί από εμάς κόβουμε το κρεμμύδι και αν μας περισσέψει το μισό το βάζουμε στο ψυγείο. Όταν το άμυλο του κρεμμυδιού είναι σε χαμηλές θερμοκρασίες μετατρέπεται σε ζάχαρη και έτσι πιάνει πολύ γρήγορα και αυτό μούχλα. Επίσης, το κρεμμύδι έχει την ιδιότητα να απορροφά τα βακτήρια από το περιβάλλον όταν είναι ανοιχτό και καθαρισμένο.

Φωτογραφία: Shutterstock

«Συνήθως, πολλοί που έχω ακούσει από παλιά σαν γιατροσόφι όταν κάποιος είναι άρρωστος κόβουν το κρεμμύδι το αφήνουν στο δωμάτιο και απορροφά τους ιούς και τα βακτήρια» λέει στο βίντεο της.

Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να μπει στο ψυγείο γιατί αυτό θα απορροφήσει βακτήρια και θα το καταναλώσουμε εμείς.

Το τρίτο είναι το τζίντζερ. Πιάνει και αυτό πολύ γρήγορα μούχλα και η ουσία της μούχλας που πιάνει έχει με νεφρικές ασθένειες άρα λοιπόν το αποφεύγουμε.

Φωτογραφία: Shutterstock

Τέλος, το ρύζι μπορεί να μείνει στο ψυγείο μέχρι 24 ώρες και όχι παραπάνω. Πιάνει μούχλα και αυτή η μούχλα πάλι έχει συνδεθεί με νεφρικές ασθένειες.

SHARE