Μια 46χρονη δασκάλα φυσικής αγωγής αποκαλύπτει τα 2 μυστικά της για επίπεδη κοιλιά και δυνατούς μύες
Φωτογραφία: Instagram/@belinda.n.x
23|08|2023 09:45
SHARE
FITNESS

Μια 46χρονη δασκάλα φυσικής αγωγής αποκαλύπτει τα 2 μυστικά της για επίπεδη κοιλιά και δυνατούς μύες


Μια δασκάλα φυσικής αγωγής και μητέρα δύο παιδιών είναι η πιο «γυμνασμένη» που έχει υπάρξει ποτέ στα 46 της και αποκάλυψε το «μυστικό» της για επίπεδη κοιλιά και δυνατούς μύες.

Η Belinda Norton, επαγγελματίας υγείας και φυσικής κατάστασης από τη Χρυσή Ακτή, δήλωσε ότι η προπόνηση δύναμης (strength training) έχει ενισχύσει τη στάση του σώματός της, τη μυϊκή δύναμη αλλά και την ισορροπία της.

Σύμφωνα με την ίδια, όλοι οι ενήλικες θα πρέπει να βάλουν στο πρόγραμμά τους τουλάχιστον τρεις 45λεπτες προπονήσεις με βάρη την εβδομάδα για να διατηρήσουν τη στάση και τη λειτουργικότητά τους.

Μια 46χρονη δασκάλα φυσικής αγωγής αποκαλύπτει τα 2 μυστικά της για επίπεδη κοιλιά και δυνατούς μύες

Η Belinda συνιστά προπόνηση στο σπίτι με ελαφριά βάρη ή προπονήσεις με γυμναστή.

«Το strength training ,όπως είναι το περπάτημα, συμβάλει στην πιο αργή γήρανση των μυών, αυξάνει την αντοχή και προστατεύει τα οστά και τις αρθρώσεις από τραυματισμούς» έχει δηλώσει η ίδια μέσα από το προφίλ της στο Instagram.

«Το σώμα σας απαιτεί τακτική συντήρηση για βέλτιστη υγεία. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να χτίσουμε και να διατηρήσουμε ισχυρούς μύες, καθώς ο κίνδυνος απώλειας οστικής μάζας και καταγμάτων αυξάνεται με την ηλικία».

Μπορείτε να χτίσετε νέο μυϊκό ιστό εκτελώντας προπόνηση αντίστασης και λαμβάνοντας επαρκή ποσότητα πρωτεϊνών και θρεπτικών ουσιών. Διάφοροι τύποι προπόνησης δύναμης περιλαμβάνουν ελεύθερα βάρη, διαλειμματική προπόνηση υψηλής έντασης (HIIT) και διαλειμματική προπόνηση σπριντ (SIT).

Η Belinda πρόσθεσε επίσης ότι η τακτική προπόνηση έχει επίσης πολλά οφέλη για την ψυχική υγεία, όπως μειωμένα συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης.

Η Belinda έχει μοιραστεί επίσης στο προφίλ της στο Instagram ότι και οι κανόνες διατροφής συμβάλουν θετικά, σε συνδυασμό μες την προπόνηση. Η κατανάλωση ωμών λαχανικών σε κάθε γεύμα -συμπεριλαμβανομένου του πρωινού- έχει ευεργετικές ιδιότητες.

«Τα τρόφιμα που καλλιεργούνται στη γη προάγουν την εσωτερική υγεία από την πέψη έως τα συστατικά που ενισχύουν το αίμα», έγραψε.

Η Belinda συνιστά να κάνετε απλές τροποποιήσεις στα ημερήσια γεύματά σας, όπως το να προσθέσετε λίγο σπανάκι στα αυγά, ή να καταναλώνετε ωμά λαχανικά ως σνακ αλλά και σε κάθε δείπνο.

SHARE