Φωτογραφία: Shutterstock
Φωτογραφία: Shutterstock
18|05|2024 09:00
SHARE
DIET

Τα 7 είδη τσαγιού που βοηθούν στην απώλεια βάρους


Η διαιτολόγος Lauren Manaker με άρθρο της στο Health αναφέρθηκε στα τσάγια τα οποία βοηθούν στην απώλεια βάρους.

Πιο συγκεκριμένα η ίδια αναφέρθηκε σε 7 ροφήματα τα οποία λόγων των αντιοξειδωτικών τους μας βοηθούν να χάσουμε ανεπιθύμητα κιλά.

Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι έχει αντιοξειδωτικά και καφεΐνη, τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους. Τα αντιοξειδωτικά που ονομάζονται κατεχίνες, υποστηρίζουν το μεταβολισμό σας, βοηθούν το σώμα να κάψει και να μειώσει το λίπος στην περιοχή της κοιλιάς.

Η καφεΐνη μπορεί επίσης να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, επειδή επιταχύνει τον ρυθμό με τον οποίο το σώμα καίει θερμίδες. Βοηθά επίσης το σώμα να χρησιμοποιεί το λίπος ως πηγή ενέργειας, είπε ο ειδικός.

Μαύρο τσάι

Το μαύρο τσάι περνά από μια διαδικασία ζύμωσης που αυξάνει τα επίπεδα των φλαβονοειδών στο τσάι. Αυτά τα φλαβονοειδή βοηθούν τον μεταβολισμό και συμβάλλουν στην απώλεια βάρους. Τα αντιοξειδωτικά στο μαύρο τσάι, που ονομάζονται πολυφαινόλες, πιστεύεται επίσης ότι βοηθούν στην απώλεια βάρους, μαζί με την καφεΐνη στο τσάι.

Τσάι Oolong

Το τσάι Oolong έχει πολλές πολυφαινολικές ενώσεις που μπορούν να βοηθήσουν στην απώλεια βάρους. «Αυτά τα βιοενεργά συστατικά πιστεύεται ότι ενισχύουν τον μεταβολισμό του λίπους, αυξάνοντας την ικανότητα του σώματος να καίει λίπος πιο αποτελεσματικά», έγραψε η διαιτολόγος. Μάλιστα η ίδια αναφέρθηκε σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrients η οποία διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έπιναν τσάι oolong για δύο εβδομάδες είχαν αυξημένη οξείδωση λίπους, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Φωτογραφία/Shutterstock

Οι ερευνητές παρατήρησαν επίσης ότι το τσάι oolong μπορεί να μειώσει τα επίπεδα ινσουλίνης και το σάκχαρο στο αίμα.

Τσάι μέντας

Το συγκεκριμένο τσάι μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Το τσάι μέντας μπορεί να βελτιώσει την πέψη χάρη στη μενθόλη του, η οποία χαλαρώνει τους μύες του γαστρεντερικού σωλήνα. Η μενθόλη μπορεί επίσης να μειώσει το φούσκωμα. Σύμφωνα με τη διαιτολόγο η έρευνα έχει δείξει ότι η μυρωδιά της μέντας δρα και ως κατασταλτικό της όρεξης, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους.

Τσάι πιπερόριζας

Το τσάι με τζίντζερ δρα ως αντιοξειδωτικό και αντιφλεγμονώδες, το οποίο με τη σειρά του ενισχύει την ικανότητα του σώματος να καίει θερμίδες. Μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Metabolism το 2012 διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έπιναν τσάι τζίντζερ κατανάλωναν λιγότερες ποσότητες φαγητού.

Φωτογραφία/Shutterstock

Τσάι ιβίσκου

Το τσάι ιβίσκου έχει ωραία γεύση, χωρίς θερμίδες και μπορεί να συμβάλλει στην απώλεια βάρους. Η διαιτολόγος προσθέτει ότι οι κύριες ενώσεις του ιβίσκου, που ονομάζονται ανθοκυανίνες, θα μπορούσαν να περιορίσουν την απορρόφηση των υδατανθράκων από το σώμα. Το εκχύλισμα ιβίσκου έχει επίσης αποτελέσματα κατά της παχυσαρκίας και μπορεί να περιορίσει τη συσσώρευση λίπους.

Τσάι Rooibos

Το συγκεκριμένο τσάι θα σας βοηθήσει να περιορίσετε την επιθυμία σας για ζάχαρη. Περιέχει ένα αντιοξειδωτικό που ονομάζεται ασπαλαθίνη, το οποίο μπορεί να μειώσει την αποθήκευση λίπους στο σώμα και επίσης βοηθά στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα.

SHARE