γυναίκα
Φωτογραφία: Unsplash/marcos-paulo-prado
ΖΩΔΙΑ & ΑΓΧΟΣ

Τι δημιουργεί άγχος στα ζώδια και πώς το αντιμετωπίζουν


Λένε ότι τα ζώδια προσδιορίζουν ένα κομμάτι της προσωπικότητάς μας.

Συχνά ρωτάμε τον άλλον «τι ζώδιο είσαι;» και προσπαθούμε να καταλάβουμε από αυτό τον χαρακτήρα του.

Άλλοι πιστεύουν τόσο στα άστρα και τα ζώδια και τα διαβάζουν μανιωδώς ώστε να ξέρουν τι περιμένει τόσο τους ίδιους όσο και εκείνους που τους ενδιαφέρουν.

Κάθε ζώδιο είναι ξεχωριστό, με διαφορετικά χαρακτηριστικά και στοιχεία. Έχουμε δει τι θέλει κάθε ζώδιο, ποιο είναι το ιδανικό του ταίρι, αλλά και τι δεν αντέχει.

Τι τους προκαλεί όμως άγχος και πώς το διαχειρίζεται κάθε ζώδιο;

Ο γνωστός αστρολόγος Γιώργος Πανόπουλος δίνει συχνά, μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, «Astroheart», tips και προβλέψεις για τα 12 ζώδια του κύκλου.

Αυτή τη φορά καταπιάστηκε με το θέμα «άγχος» και αποκάλυψε τι είναι αυτό που δημιουργεί άγχος σε κάθε ένα από αυτά.

γυναίκα με άγχος
Φωτογραφία: Unsplash/marcos-paulo-prado

Διαβάστε αναλυτικά τι γράφει:

«Κάθε στοιχείο είναι εξοπλισμένο να λειτουργεί καλά σε ένα συγκεκριμένο τομέα της ζωής. Κανένας μας δεν είναι μόνο ένα στοιχείο, αλλά κάποιο υπερισχύει λαμβάνοντας υπόψη μας τους εφτά παραδοσιακούς πλανήτες από τον Ήλιο μέχρι και τον Κρόνο. Κάθε στοιχείο τα καταφέρνει καλύτερα στον τομέα του επειδή διαθέτει τις δεξιότητες και τα ταλέντα για αυτόν. Εάν ένα στοιχείο, ή μιλώντας ψυχολογικά, έάν η προσαρμοστικότητά που μας επιτρέπει να εντασσόμαστε στην πραγματικότητα διατηρώντας την οντότητα και την ταυτότητά μας δεν αφορά τον τομέα που είμαστε εφοδιασμένοι να τα καταφέρουμε τότε δεν ξέρουμε τι να κάνουμε. Αυτή η αδυναμία αντιμετώπισης γεννάει άγχος που κινητοποιεί τους μηχανισμούς άμυνας που διαθέτουμε.

Η φωτιά (Κριός, Λέων, Τοξότης) δεν τα πάει καλά με τις λεπτομέρειες και τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Αυτοί που έχουνε έντονη γη (Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως) και τους λείπει φωτιά δεν μπορούν να καταλάβουν την ένταση αυτού του φόβου και ίσως κατηγορούν την φωτιά για τεμπελιά και εγωκεντρισμό. Όμως ο αμυντικός μηχανισμός της φωτιάς που περιέχει αυτοεπιβεβαίωση, αυταρέσκεια και αυτοπροβολή δεν δημιουργείται από εγωπάθεια ή τεμπελιά αλλά από το φόβο ότι έχει παγιδευτεί στον υλικό κόσμο και δεν θα καταφέρει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του ενώ η γη βρίσκεται στο σπίτι της στον υλικό κόσμο.

Με τον ίδιο τρόπο η γη δεν μπορεί να καταλάβει τον κόσμο της φωτιάς. Τα γήινα ζώδια φτάνουν στα όρια του πανικού όταν αντιμετωπίζουν διαρκή αλλαγή, ρευστότητα ή τη χαοτική αόρατη πραγματικότητα της φωτιάς. Η γη δεν μπορεί να σχετιστεί με αυτή οπότε και αρνείται να δει ό,τι δεν είναι χειροπιαστό και απτό: «Για ποιο πράγμα μιλάς;», «Τι σημαίνει εσωτερικός εαυτός;», «Δεν καταλαβαίνω τι σημαίνει συμπαντικό σχέδιο. Ποιο είναι;», «Πώς με βοηθάει στην οικονομική μου πραγματικότητα;». Η φωτιά δεν κατανοεί αυτή την άρνηση και κατηγορεί τη γη ότι είναι αργόστροφη και έχει έλλειψη φαντασίας. Φυσικά και δεν ισχύει τίποτα από τα δύο: υπάρχουν α-νόητοι που αντιλαμβάνονται διαισθητικά τις αλήθειες της ζωής και πανέξυπνοι και δημιουργικοί άνθρωποι που προτιμούν να πλησιάζουν προσεκτικά και λογικά τον τομέα της διαίσθησης και του μύθου.

Το νερό (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύες), όπως ξέρουμε, δεν μπορεί να αντέξει τη συναισθηματική απόσταση. Δεν αντέχει την μοναξιά και να είναι χώρια. Ο αέρας (Δίδυμοι, Ζυγός, Υδροχόος) δεν καταλαβαίνει πόσο ανυπόφορη μπορεί να γίνει η μοναξιά για τα υδάτινα ζώδια και ίσως κατηγορήσει το νερό για χειριστικότητα και αυταρχικότητα. Όμως, αν και η χειραγώγηση μπορεί να είναι μία από τις άμυνες του νερού ο στόχος του δεν είναι η κυριαρχία, αλλά η συναισθηματική εγγύτητα. Ο αέρας από την άλλη δεν μπορεί να αντέξει το συναισθηματικό πόνο που δεν έχει λογική εξήγηση με αποτέλεσμα να αποστασιοποιείται ως άμυνα, ή να φαίνεται ψυχρός και απόμακρος. Αυτό δεν σημαίνει έλλειψη αισθήματος αλλά αντίθετα φόβο ότι μπορεί να κατακλυστεί από αίσθημα».

SHARE