Φαγητό με αυγό και αβοκάντο
Φωτογραφία: Brooke Lark/Unsplash
ΔΙΑΤΡΟΦΗ

5 διατροφικά μυστικά για να έχουμε περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας


5 διατροφικά μυστικά για να έχουμε περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Στο Insider's Nutrition Clinic, εξειδικευμένοι και εγγεγραμμένοι διατροφολόγοι προσφέρουν συμβουλές για τις διατροφικές συνήθειες των αναγνωστών και μέσα στα σχετικά άρθρα ανακαλύψαμε μικρά μυστικά ώστε μέσα από τα γεύματά μας να παίρνουμε την απαραίτητη ενέργεια, με υγιεινό όμως τρόπο.

Αφορμή για την αποκάλυψη των συγκεκριμένων μυστικών, η 33χρονη Σάρον, η οποία υπέβαλε στο Insider’s Nutrition Clinic το ημερήσιο διατροφικό της πρόγραμμα με την ελπίδα να τη συμβουλέψουν ώστε να αποκτήσει μια ισορροπημένη, υγιεινή διατροφή η οποία να της δίνει ενέργεια καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

5 διατροφικά μυστικά για να έχουμε περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας

Ο διατροφολόγος Charan Bijlani, με αφορμή τις ανάγκες της Σάρον, προτείνει να ενσωματώνουμε υγιεινά σνακ στη διατροφή μας, να τρώμε σύνθετους υδατάνθρακες στο πρωινό, να μην ξεχνάμε την πρωτεΐνη και να κινούμαστε. Για παράδειγμα, μπορούμε να ανέβουμε στο σπίτι ή το γραφείο από τις σκάλες ή να μην βάζουμε μπροστά το αυτοκίνητό για κοντινές αποστάσεις.

Επίσης, η σημασία της προσθήκη σύνθετων υδατανθράκων είναι τεράστια αφού μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση των επιπέδων ενέργειας.

«Η βρώμη είναι μια εξαιρετική πηγή σύνθετων υδατανθράκων που διασπώνται αργά στο σώμα και προσφέρουν ενέργεια όλη την ημέρα».

Τα σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι το Α και το Ω. Άπαξ και προσθέσουμε στη ρουτίνα διατροφής μας λαχανικά και φρούτα, σε συνδυασμό με ξηρούς καρπούς, θα χορτάσουμε, ενώ παράλληλα θα ενισχύσουμε την ενέργειά μας.

Η πρωτεΐνη επίσης στο μεσημεριανό γεύμα είναι εξίσου σημαντική. Ο Bijlani συνέστησε στη Σάρον να βάλει στα σάντουιτς της χούμους, γαλοπούλα, τόφου ή μαγιονέζα αυγών.

Τέλος, επειδή η καθημερινότητα μπορεί πολλές φορές να μας υπερβαίνει, αν αποφασίσουμε να φάμε κάποιο κατεψυγμένο γεύμα το μεσημέρι ή το βράδυ, καλό θα είναι να προσθέσουμε λαχανικά στο πιάτο μας. Έτσι, θα πάρουμε τις απαραίτητες φυτικές ίνες, τις βιταμίνες και φυσικά την ενέργεια που χρειαζόμαστε.

SHARE