Ελένη Πετρουλάκη
Ελένη Πετρουλάκη/Φωτογραφία: NDP photo agency
ΕΛΕΝΗ ΠΕΤΡΟΥΛΑΚΗ

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς το βράδυ; Η Ελένη Πετρουλάκη προτείνει 5 φυσικά βότανα για καλύτερο ύπνο


Η Ελένη Πετρουλάκη δημοσίευσε στο Instagram ένα βίντεο όπου δίνει τις συμβουλές της για καλύτερο ύπνο.

Η αυπνία έχει σημαντικό αντίκτυπο στη διάθεσή, την υγεία, τα επίπεδα ενέργειάς μας, την ποιότητα ζωής μας. Ένας ποιοτικός ύπνος προετοιμάζει κατάλληλα τον οργανισμό μας για μία παραγωγική μέρα δίνοντας στον οργανισμό μας την ανάπαυση που τόσο χρειάζεται.

Οι αϋπνίες ταλαιπωρούν αρκετό κόσμο και είναι πολύ βασανιστικό τόσο για την σωματική όσο και την ψυχική υγεία. Πόσοι από εμάς δεν στριφογυρίζουμε τη νύχτα προσπαθώντας να κοιμηθούμε;

Η αϋπνία είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα, το οποίο επηρεάζει περίπου το ένα τρίτο ανδρών και γυναικών, ηλικίας 30 έως 40 ετών και σχεδόν τις μισές γυναίκες άνω των 65 ετών. 

Συνήθεις αιτίες που την προκαλούν είναι το άγχος, το στρες, η κατάθλιψη, η καφείνη, η νικοτίνη, το αλκοόλ, μια φαρμακευτική αγωγή ή οι διατροφικές μας συνήθειες.

H Ελένη Πετρουλάκη λοιπόν με ένα βίντεο στο Instagram αποκάλυψε τα 5 βότανα που βοηθούν στο να κοιμόμαστε καλύτερα τη νύχτα. Τα βότανα αυτά είναι η βαλεριάνα, τίλιο, λεβάντα, χαμομήλι και φλαμουριά.

Δυσκολεύεσαι να κοιμηθείς το βράδυ; Η Ελένη Πετρουλάκη προτείνει 5 φυσικά βότανα για καλύτερο ύπνο

Τα βασικά τα ξέρετε για έναν καλύτερο ύπνο: Δεν πίνουμε καφέ αργά το απόγευμα, ούτε κάνουμε γυμναστική δυο ώρες πριν πέσουμε για ύπνο, φροντίζουμε τα γεύματά μας να είναι ελαφριά και αποφεύγουμε την κατάχρηση του αλκοόλ.

Ωστόσο, δεν καταφέρνετε να κλείσετε μάτι και αναζητάτε απεγνωσμένα λύσεις που θα σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε. Το μυαλό σας δεν λέει να ησυχάσει και σκέφτεστε ένα εκατομμύριο πράγματα με αποτέλεσμα να δυσκολεύεστε πολύ να κοιμηθείτε. 

Τα βότανα, όπως σημειώνει η Ελένη Πετρουλάκη στο Instagram, αποτελούν μία πολύ αποτελεσματική και εύκολη λύση για την αντιμετώπιση της αυπνίας καθώς ηρεμούν τις αισθήσεις και τα νεύρα. Δοκιμάστε το!

SHARE