Η νευρολόγος Παπαχρήστου Πηνελόπη

Ελληνίδα νευρολόγος εξηγεί ότι η αφυδάτωση προκαλεί κόπωση, πονοκέφαλο και ζάλη

Η Ελληνίδα νευρολόγος Πηνελόπη Παπαχρήστου δημοσίευσε ένα βίντεο στο Instagram για να τονίσει την σημασία της κατανάλωσης του νερού.

Ολοι γνωρίζουμε πως το νερό δίνει ενέργεια στον οργανισμό, τον ενυδατώνει και τον αναζωογονεί. Η σωστή ενυδάτωση είναι σημαντική τόσο για τη σωματική όσο και για τη νοητική κατάσταση του ανθρώπου. Δεν είναι τυχαίο που ένας ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να αντέξει για αρκετό καιρό χωρίς φαγητό, ενώ λίγες μόνο μέρες χωρίς νερό.

Οπως τονίζει η νευρολόγος Πηνελόπη Παπαχρήστου με εξειδίκευση στις κεφαλαλγίες στο Ιnstagram, η αφυδάτωση μπορεί να προκαλέσει πονοκέφαλο, κόπωση και ζάλη. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι το 50-70% του σώματός μας αποτελείται από νερό. Σκέψου πόσο σημαντικό είναι για την καλή μας ευεξία η κατανάλωση του νερού στην καθημερινότητά μας.

Το σώμα χάνει καθημερινά υγρά, όχι μόνο με τη διούρηση, αλλά με τον ιδρώτα, την ομιλία, ακόμη και με την αναπνοή. Την ίδια στιγμή, με τα υγρά αποβάλλονται και μικρές ποσότητες συστατικών, κυρίως αλάτων και βιταμινών, τα οποία είναι απαραίτητα να βρίσκονται πάντα και μάλιστα σε σωστό ισοζύγιο στον οργανισμό. Δεν πρέπει να ξεχνάμε να πίνουμε νερό γιατί αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πονοκέφαλο, κόπωση, αλλά και ζάλη.

Ελληνίδα νευρολόγος εξηγεί ότι η αφυδάτωση προκαλεί κόπωση, πονοκέφαλο και ζάλη

Αν σκεφτεί κανείς ότι το σώμα μας αποτελείται κατά 2/3 περίπου από νερό, τότε θα καταλάβει πόσο απαραίτητο είναι να πίνουμε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερού την ημέρα. Να θυμάσαι ένας σωστά ενυδατωμένος οργανισμός είναι και ένας υγιής οργανισμός.

Η αφυδάτωση είναι υπεύθυνη για την αδυναμία, την έλλειψη συγκέντρωσης και τον πονοκέφαλο. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα νιώσεις όλα τα παραπάνω, σκέψου πόσα ποτήρια νερό έχεις πιει.

Δες το βίντεο της Ελληνίδας νευρολόγου Πηνελόπης Παπαχρήστου:

Η σωστή ενυδάτωση προστατεύει την υγεία του δέρματος, βοηθά στο να απομακρυνθούν οι τοξίνες και ρυθμίζει την λειτουργία του εντέρου. Επίσης ενισχύει τη μνήμη καθώς και την ικανότητα συγκέντρωσης. Περίπου το 80% των αναγκών μας σε υγρά, το καλύπτουμε διατροφικά από νερό και άλλα ροφήματα, όπως είναι το τσάι, ο καφές, το γάλα και οι χυμοί. Το υπόλοιπο 20% το καλύπτουμε μέσω της υγρασίας στερεών τροφίμων που καταναλώνουμε, με κύριους εκπροσώπους τα φρούτα, τα λαχανικά και το γιαούρτι.

Δυστυχώς όμως δεν είναι λίγοι αυτοί που αποφεύγουν το νερό και δεν πίνουν όση ποσότητα θα έπρεπε. Αν είσαι από τους ανθρώπους που ξεχνάς να πιεις νερό, τότε εδώ μπορείς να δεις τρόπους που μπορείς να ενυδατώσεις τον οργανισμό σου.