Φωτογρραφία: Shutterstock

Ελληνίδα οδοντίατρος αποκαλύπτει τα 3 λάθη που κάνουμε στο βούρτσισμα -Μπορούν να καταστρέψουν τα δόντια μας

Το βούρτσισμα των δοντιών όχι μόνο μπορεί να μας χαρίσει ένα αστραφτερό χαμόγελο, είναι συγχρόνως και το «όπλο» μας κατά της τερηδόνας και των βακτηρίων που μπορούν να μας οδηγήσουν σε δυσάρεστες επισκέψεις στον οδοντίατρο.

Μπορεί όμως να βουρτσίζετε τα δόντια σας τακτικά και να φροντίζεται τη στοματική σας υγιεινή, πόσο σωστά όμως το κάνετε αυτό;

Η Ελληνίδα οδοντίατρος, Αλεξάνδρα Γιαουτζή μέσα από το προφίλ της στο Instagram δίνει πολύτιμες συμβουλές στους διαδικτυακούς της φίλους όσον αφορά τη φροντίδα και την υγιεινή των δοντιών τους.

Αυτή τη φορά δημοσίευσε ένα βίντεο στο οποίο μιλά για τα πιο συχνά λάθη, τα οποία όλοι κάνουμε όταν βουρτσίζουμε τα δόντια μας, με αποτέλεσμα μπορεί να καταστρέφουμε τα δόντια μας χωρίς καν να το καταλαβαίνουμε.

Τα 3 πιο συχνά λάθη που κάνουμε στο βούρτσισμα των δοντιών

Βουρτσίζεις πολύ δυνατά τα δόντια σου

Αυτό είναι ένα πολύ συνηθισμένο λάθος καθώς οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι όταν βουρτσίζουμε δυνατά καθαρίζουμε καλύτερα τα δόντια. Αντιθέτως, αυτό μπορεί να προκαλέσει φθορά στην αδαμαντίνη του δοντιού αλλά και τραυματισμό στα ούλα, δηλαδή να προκληθούν υφιζήσεις και σιγά -σιγά τα ούλα να απομακρύνονται από τα δόντια.

Βουρτσίζεις αμέσως μετά το γεύμα

Πρέπει να περιμένεις τουλάχιστον μισή ώρα μετά από κάθε γεύμα για να βουρτσίσεις τα δόντια σου έτσι ώστε να δώσεις χρόνο στο στόμα σου να εξουδετερώσει την οξύτητα που έχει δημιουργηθεί από το φαγητό καθώς μπορεί από αφέλεια να βλάψουμε το στρώμα σμάλτου των δοντιών μας.

Χρησιμοποιείς λάθος οδοντόκρεμα

Πάντα πρέπει να χρησιμοποιούμε μια φθοριούχο οδοντόκρεμα για την καθημερινή μας προστασία ενάντια στην τερηδόνα. Πολλοί χρησιμοποιούν οδοντόκρεμες με ενεργό άνθρακα ή λευκαντικές οδοντόκρεμες σε καθημερινή βάση ή ακόμη και οδοντόκρεμες χωρίς φθόριο, τα οποία μπορεί να γίνουν δυνητικά επιζήμια.