Liza Μarie, πώς έχασε 45 κιλά
Liza Μarie
01|07|2023 18:48
SHARE
DIET ISSUE

Η απίστευτη μεταμόρφωση μιας γυναίκας που έχασε 45 κιλά χωρίς να πάει γυμναστήριο ή να μετράει θερμίδες


Μια γυναίκα μοιράστηκε τα απλά βήματα που έκανε για να χάσει 45 κιλά σε μόλις ένα χρόνο χωρίς να πάει ποτέ στο γυμναστήριο ή να μετρήσει θερμίδες.

Η Λίζα Μαρί, από το Πίτσμπουργκ της Πενσυλβάνια, όπως αναφέρει δημοσίευμα της DailyMail, είπε ότι πέρασε χρόνια ως «το μεγαλύτερο κορίτσι σε οποιοδήποτε δωμάτιο έμπαινε».

Θυμήθηκε ότι «κρυβόταν κάτω από φαρδιά μπλουζάκια» και «μισούσε τον εαυτό της» ενώ προσπαθούσε «τα πάντα για να χάσει βάρος» χωρίς αποτέλεσμα.

Αλλά όταν ήρθε η πανδημία το 2020, αποφάσισε ότι ήταν καιρός να αλλάξει τη ζωή της κάνοντας μια σειρά από μικρές «αλλαγές στον τρόπο ζωής». Eτσι κατάφερε να χάσει 45 κιλά.

Η Λίζα είπε ότι δοκίμαζε πράγματα όπως η δίαιτα ή η γυμναστική, αλλά γρήγορα τα παρατούσε γιατί ένιωθε τόσο «ηττημένη» όταν «δεν έβλεπε άμεσα αποτελέσματα». Αλλά σύμφωνα με την ίδια, η οποία έγινε viral όταν μοιράστηκε το εντυπωσιακό ταξίδι της απώλειας βάρους στο Διαδίκτυο, σύντομα ανακάλυψε ότι το κλειδί της επιτυχίας της ήταν να «ξεκινήσει με μικρές προσδοκίες» και να κάνει τα πράγματα «ένα βήμα τη φορά».

Χρησιμοποίησε μια μέθοδο η οποία περιλαμβάνει «διατήρηση μιας υγιούς συνήθειας πριν δοκιμάσει μια νέα».

Αρχικά, ξεκίνησε αυξάνοντας τον ημερήσιο αριθμό βημάτων της σε τουλάχιστον 8.000 προτού επίσης βελτιώσει την πρόσληψη νερού σε 3,7 λίτρα την ημέρα.

Μετά από αυτό, άρχισε να κάνει δύο ασκήσεις στο σπίτι την εβδομάδα και να φτιάχνει μόνη της τα περισσότερα γεύματά της, αντί να τρώει έξω.

Άρχισε επίσης να κοιμάται στις 21:00 ώστε να εξασφαλίζει τουλάχιστον 8 ώρες ύπνου.

Καθώς περνούσε ο καιρός αύξησε τις προπονήσεις της στο σπίτι σε τρεις την εβδομάδα και τελικά τις καθιέρωσε σε πέντε. «Δεν πήγα στο γυμναστήριο μέχρι που έχασα  45 κιλά στο σπίτι ακολουθώντας αυτές τις συνήθειες», εξηγεί στο Instagram. «Και δεν μετρούσα τις θερμίδες, παρά μόνο έξι μήνες αφότου ξεκίνησα την προσπάθεια».

«Η απώλεια βάρους δεν είναι μια μεταμόρφωση από τη μια μέρα στην άλλη. Είναι μια σειρά από μικρές αποφάσεις, μεμονωμένες επιλογές που γίνονται ξανά και ξανά».

Σήμερα βοηθάει και άλλους που αγωνίζονται να χάσουν βάρος και πρόσφατα ξεκίνησε τη δική της επιχείρηση, που ονομάζεται Liza Marie Fit, η οποία προσφέρει διαδικτυακή καθοδήγηση.

Kυκλοφόρησε επίσης ένα βιβλίο, με τίτλο All The Things, γεμάτο συμβουλές για να χάσετε τα κιλά.

Η Λίζα παραδέχεται ότι αν και δεν ήταν εύκολο να φτάσει εδώ που είναι τώρα, πιστεύει πραγματικά ότι οι άλλοι μπορούν να πετύχουν αυτό που έκανε, αν το βάλουν στο μυαλό τους.

'Ήταν δύσκολο. Μερικές μέρες ήταν πιο δύσκολες από άλλες, αλλά το ήθελα πολύ και προχώρησα με τον καιρό», έγραψε στον ιστότοπό της. «Εδώ είμαι τώρα - πιο χαρούμενη από ποτέ και περήφανη για τη μεταμόρφωσή μου. Τα αποτελέσματα που πέτυχα από τη σταθερή αφοσίωση και τις αλλαγές νοοτροπίας είναι τρελά», καταλήγει.

SHARE