Η 32χρονη κατάφερε να αδυνατίσει και να νιώσει επιτέλους καλά με τον εαυτό της
Απώλεια βάρους, ένα δύσκολο εγχείρημα για τους περισσότερους/Φωτογραφία: hannah_day28/instagram
ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

Εχασε 53 κιλά σε λιγότερο από ένα χρόνο -Πώς κατάφερε η 32χρονη να αδυνατίσει και να αλλάξει τη ζωή της


Πολλοί άνθρωποι ξεκινούν με τις καλύτερες προθέσεις να κάνουν μια δίαιτα και να εντάξουν τη γυμναστική στην καθημερινότητά τους, στην πορεία όμως χάνουν το κίνητρό τους και δυσκολεύονται να συνεχίσουν. 

Το να θέλεις να γυμναστείς και να προσέχεις την διατροφή σου, αλλά λίγο αργότερα να τα εγκαταλείπεις είναι κάτι που συμβαίνει σε πολλά άτομα. Ο λόγος; Η προσπάθεια σου φαίνεται «βουνό» και το όνειρο για μια καλή φυσική κατάσταση να απομακρύνεται.

Η απώλεια βάρους είναι ένα δύσκολο εγχείρημα για τους περισσότερους. Ετσι ήταν και για την 32χρονη Hannah Day, η οποία έφτασε να ζυγίζει 107 κιλά. Δεν ήταν εύκολο να ξεκινήσει δίαιτα και ένιωθε πολύ άβολα να γραφτεί στο γυμναστήριο λόγω της εμφάνισής της. Οπως σημειώνει η ίδια στο προφίλ της στο Instagram δεν μπορούσε ούτε να πάει στο λούνα παρκ με τα παιδιά της καθώς δεν χωρούσε να καθίσει στα καθίσματα των παιχνιδιών.

Κανείς δεν είπε ότι η απώλεια βάρους είναι εύκολη υπόθεση. Θέλει πειθαρχία, υπομονή και συνέπεια. Πάντα σου φταίει κάτι, ο περιορισμένος ελεύθερος χρόνος, η κούραση, η πολλή δουλειά, το φορτωμένο πρόγραμμά σου. Η σωστή δίαιτα δεν σημαίνει μεγάλες στερήσεις, αλλά πιο σωστός σχεδιασμός. Θέλει μια ισορροπημένη διατροφή σε συνδυασμό με άσκηση και πολύ νερό.

H 32χρονη Hannah Day κατάφερε σε λιγότερο από ένα χρόνο (11 μήνες για την ακρίβεια) να χάσει 53 κιλά και να γίνει αγνώριστη. Οταν κοιτάς τις φωτογραφίες του πριν και του μετά αυτής της μητέρας είναι δύσκολο να μην εντυπωσιαστείς από την μεταμόρφωσή της. 

Ολα άλλαξαν όταν μια φίλη της της έδειξε την εφαρμογή του Beachbody. Η Hannah Day έκανε κάθε μέρα γυμναστική σπίτι της με τη βοήθεια αυτής της εφαρμογής που περιλαμβάνει προγράμματα γυμναστικής για οποιοδήποτε επίπεδο φυσικής κατάστασης και σε συνδυασμό με την υιοθέτηση μιας σωστής διατροφής κατάφερε να αδυνατίσει.

Για πολλούς η γυμναστική φαίνεται βαρετή, κουραστική ή μια αγγαρεία που δεν μπορούν να εντάξουν στην καθημερινότητά τους. Αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης της γυμναστικής σαν καταναγκαστικό έργο για μια ωραία σιλουέτα δεν πρόκειται να φέρει κανένα θετικό αποτέλεσμα. Οπως σημειώνει η 32χρονη το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να πάψεις να αντιμετωπίζεις την γυμναστική σαν αγγαρεία. «Μην βλέπεις τη γυμναστική σαν αγγαρεία, αλλά ως ένα δώρο που κάνεις στον εαυτό σου για να αισθανθεί καλύτερα» τονίζει στο προφίλ της στο Instagram. 

«Αν αντιμετωπίζεις την γυμναστική σαν αγγαρεία, λυπάμαι, αλλά αυτό οδηγεί κατευθείαν στην εγκατάλειψη και στην αποτυχία. Αν δεν το κανείς με όρεξη, θέληση και υπομονή, αποτελέσματα δεν έρχονται. Χάνεις το χρόνο σου άδικα και στο τέλος απογοητεύεσαι κιόλας» συμπληρώνει.

Για τη απώλεια του βάρους της, το σημαντικό βήμα ήταν να κόψει τις ανθυγιεινές συνήθειες που φαινόντουσαν πώς είχαν καταλάβει τη ζωή της. Eτρωγε συνέχεια έτοιμο φαγητό και έπινε πολλά αναψυκτικά γεμάτα ζάχαρη. Οι κορυφαίες δίαιτες προτείνουν έλεγχο των μερίδων του φαγητού. Αυτό έκανε και η 32χρονη Hannah Day. Ο πιο εύκολος τρόπος να ελέγχεις τις μερίδες στο σπίτι είναι να χρησιμοποιείς μικρά πιάτα και μπολ. Τρώγοντας μικρότερες μερίδες το σώμα σου συνηθίζει να νιώθει πληρότητα με μικρότερη ποσότητα φαγητού.

Κάθε μέρα έκανε 30 λεπτά γυμναστική στο σπίτι της, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή του Beachbody. Η γυμναστική περιλάμβανε αερόβια άσκηση και βάρη. Μέσα σε 11 μήνες κατάφερε να γίνει ένας άλλος άνθρωπος βάζοντας ρεαλιστικούς στόχους κάθε φορά. Αλλο ένα μυστικό της επιτυχίας της. Οι ρεαλιστικοί στόχοι είναι η βάση για να δεις πραγματικό αποτέλεσμα στην προσπάθειά σου να αδυνατίσεις. Αν θέσεις έναν ανέφικτο στόχο, τότε γρήγορα θα έρθει η απογοήτευση και η εγκατάλειψη της προσπάθειας.

Τέλος η 32χρονη τονίζει ότι δεν χρειάζεται να γυμνάζεσαι πολύ για να έχεις τα αποτελέσματα που επιθυμείς. «Να προσπαθείς, αλλά να έχεις κατά νου ότι κάποιες φορές το λιγότερο είναι το περισσότερο» σημειώνει. Ετσι, 30 λεπτά γυμναστικής κάθε μέρα ήταν ό,τι έπρεπε για εκείνη. Χωρίς να πιέζει τον εαυτό της. Το να πιστεύεις πως όσο μεγαλύτερη είναι η ένταση της προπόνησης τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα αποκομίσεις είναι μεγάλο λάθος. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να εξουθενωθείς μέσα σε λίγες ημέρες και να τα παρατήσεις.

SHARE