Κέντημα και φλιτζάνι με καφέ
Φωτογραφία: Unsplash/rocknwool
01|01|2021 08:14
SHARE
ΚΕΝΤΗΜΑΤΑ ΠΑΝΤΟΥ

Embroidery: Το μεγάλο trend του 2021 -Η χαλαρωτική ασχολία που έχει αποκτήσει φανατικό κοινό (ξανά)


Η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου είναι ένα θέμα που χωράει πολλή συζήτηση.

Το 2020, το σπίτι έγινε καταφύγιο ασφάλειας, το απόλυτο κέντρο της καθημερινότητας, ο χώρος στον οποίο διοχετεύσαμε όλη μας την ενέργεια εν μέσω πανδημίας: για τους περισσότερους, η μοναδική διέξοδος στις πιεστικές συνθήκες που δημιούργησε ο κορωνοϊός ήταν η ενασχόληση με χαλαρωτικά χόμπι.

Τι θα πει, όμως, «χαλαρώνω»; Καθένας ερμηνεύει αυτή την λέξη με τον δικό του τρόπο. Για άλλους η χαλάρωση βρίσκεται στην απραξία, για άλλους στις ατέλειωτες ώρες μπροστά από μια οθόνη και για άλλους, σημαίνει κάτι δημιουργικό που δεν σχετίζεται με την τεχνολογία. Σε αυτό το άρθρο, μιλάμε για μια ασχολία που υπάγεται στην τρίτη κατηγόρια.

Ένα χαλαρωτικό χόμπι που αγαπήθηκε πολύ την χρονιά που φεύγει και δημιούργησε ένα μεγάλο trend της χρονιάς που έρχεται. Το κέντημα.

Οι δραστηριότητες που σχετίζονται με τα χέρια γνώρισαν τεράστια δημοφιλία το 2020. Απέκτησαν (ξανά) φανατικό κοινό και το ίδιο φαίνεται ότι θα συμβεί και το 2021.

Τις τελευταίες σεζόν, σχέδια φτιαγμένα από χρωματιστές κλωστές, έγιναν η λεπτομέρεια που ξεχώρισε σε δημιουργίες σχεδιαστών και δημιούργησαν ένα ρεύμα στη μόδα.

Τα κεντήματα, λοιπόν, έκαναν δυναμική επιστροφή και μας μετέφεραν σε εποχές που όλο πήγαιναν πιο αργά και η λεπτομέρεια είχε αξία, δεν την προσπερνούσες.

Το κέντημα είναι και αυτό ένα χόμπι που βασίζεται στην ομορφιά που βρίσκεται στην λεπτομέρεια. Θέλει χρόνο, αποσπά το μυαλό από τις σκέψεις που το κουράζουν, έχει τεχνική.

Το 2021 θα είναι μια χρονιά που θα φέρει τις δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με τα χέρια στην πρώτη γραμμή των προτιμήσεων.

Σε προηγούμενο άρθρο αναφερθήκαμε και στο μεγάλο ρεύμα της κεραμικής που κερδίζει συνεχώς νέους φίλους και τα δημιουργήματά της είναι κι αυτά μοναδικά.

SHARE