Εμπορικό κέντρο
Φωτογραφία: Shutterstock
14|12|2020 11:22
SHARE
ΚΟΡΩΝOΪΟΣ

Κορωνοϊός: Πώς θα λειτουργήσουν τα εμπορικά κέντρα


Αναλυτικές διευκρινίσεις για τη λειτουργία των καταστημάτων αλλά και των εμπορικών κέντρων, με το σύστημα του click away, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Παπαθανάσης.


«Προσπαθήσαμε με το click away να αποσυμφορήσουμε τη λειτουργία των καταστημάτων καθώς υπάρχουν εκατομμύρια παραγγελίες που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν. Για όσα καταστήματα δεν έχουν e-shop μπορεί να γίνει τηλεφωνική παραγγελία και παραλαβή με SMS από την επιχείρηση» σημείωσε μεταξύ άλλων.

«Δεν υπάρχει κατώτατο όριο συναλλαγής»

Ο Νίκος Παπαθανάσης ρωτήθηκε για το φαινόμενο ελάχιστου ποσού που φαίνεται να εφαρμόζεται από κάποια καταστήματα, ώστε να παραγγείλουν οι καταναλωτές με την μέθοδο click away.

«Δεν υπάρχει κατώτατο όριο συναλλαγής. Συνήθως αυτό γίνεται με την παραγγελία και την παράδοση στο σπίτι. Για παραλαβή δεν υφίσταται τέτοιο πράγμα. Είναι σαν να αγοράζουμε εντός του καταστήματος».


Τι δήλωσε για την δοκιμή ρούχων ή παπουτσιών εκτός καταστήματος


«Δεν επιτρέπεται να δοκιμάζουμε ρούχα ή παπούτσια εκτός καταστήματος. Υπάρχει περιθώριο 14 ημερών να επιστραφεί» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αν δεν έχετε πιστωτική ή χρεωστική κάρτα

Ο Νίκος Παπαθανάσης τόνισε ότι υπάρχει η εναλλακτική της κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό.


Πώς θα λειτουργήσουν τα εμπορικά κέντρα

Στα εμπορικά κέντρα, πλέον υπάρχει η δυνατότητα, μόνο για όσα έχουν ανοιχτό χώρο μπροστά να παραδίδουν εμπόρευμα στον πελάτη, με stand που θα στηθούν σε εξωτερικό χώρο.

«Αυτά τα καταστήματα λειτουργούν ως shops in a shop. Δηλαδή η λειτουργία τους είναι κεντρική. Γι΄αυτό δεν θα υπάρχει ένα stand ανά κατάστημα. Θα γίνει κεντρική διανομή με ευθύνη του mall. Θα γίνει κεντρικά αυτή η λειτουργία για να μην υπάρξει αυτό το φαινόμενο».

SHARE