Ψωμί του τοστ

Με αυτόν τον απλό τρόπο θα κάνετε το λευκό ψωμί πιο υγιεινό -Γιατρός αποκαλύπτει το κόλπο

Όσοι κάνουν δίαιτα συνήθως αποφεύγουν το λευκό ψωμί επειδή περιέχει πρόσθετα τα οποία προκαλούν αύξηση του σακχάρου στο αίμα.

Ωστόσο ο χειρούργος Καράν Ράζ από τη Βρετανία με βίντεό του στο TikTok αναφέρει ότι βρήκε τον τρόπο να ρίξει τον γλυκαιμικό δείκτη του ψωμιού και έτσι να γίνει πιο υγιεινό.

«Αν πάρετε μία φέτα άσπρο ψωμί και την βάλετε στην φρυγανιέρα, θα μειώσετε τον γλυκαιμικό του δείκτη», εξήγησε στο βίντεο που δημοσίευσε στον προσωπικό λογαριασμό του στο TikTok το οποίο έχει συγκεντρώσει ήδη 812.000 προβολές.

Ο γλυκαιμικός δείκτης είναι ένα μέτρο που χρησιμοποιείται για να προσδιορίσει πόσο ένα τρόφιμο μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Τρόφιμα με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη είναι το λευκό ρύζι, οι πατάτες, τα κουλούρια, τα ντόνατς και τα συσκευασμένα δημητριακά προκαλούν μία απότομη αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Ο γιατρός εξήγησε βήμα-βήμα την διαδικασία: «Αν πάρετε μία φέτα λευκό ψωμί, την καταψύξετε, την ξεπαγώσετε και τη φρυγανίσετε ξανά θα μπορούσατε να μειώσετε τον γλυκαιμικό δείκτη του ψωμιού σχεδόν στο διπλάσιο».

Το βίντεο του Καράν Ράζ συγκέντρωσε εκατοντάδες σχόλια στο TikTok με τους περισσότερους να ενθουσιάζονται που θα μπορέσουν να εντάξουν ξανά το λευκό ψωμί στη διατροφή τους.

«Αυτή είναι συμβουλή ζωής», έγραψε ένας χρήστης

«Ως διαβητική μπορώ να φάω και πάλι ψωμί με αυτόν τον τρόπο;», αναρωτήθηκε μία γυναίκα.

Μάλιστα κάποιος ρώτησε αν θα συμβεί το ίδιο αν αφήσει το μαγειρεμένο ρύζι ή τα μακαρόνια στο ψυγείο και τα καταναλώσει ζεσταμένα ξανά την επόμενη ημέρα, με τον γιατρό να απαντά πως «τα ζυμαρικά που θα ξαναζεσταθούν θα έχουν πολύ καλύτερο γλυκαιμικό δείκτη, υποθέτω και το ρύζι».