Λουλούδια
Λουλούδια/Φωτογραφία: Alisa Anton/Unsplash
FLOWERS

Τα 7 λουλούδια που αντέχουν περισσότερες ημέρες στο βάζο


Τα λουλούδια δίνουν χρώμα, ομορφιά και θετική ενέργεια στο σπίτι μας.

Χαρίζουν στο σπίτι έναν αέρα ανανέωσης και φρεσκάδας και γίνονται η σταθερή επιλογή των interior designers για να δώσουν στιλ στο σπίτι.

Τα λουλούδια στο βάζο δεν χρειάζεται να είναι πολλά για να δημιουργούν ένα εντυπωσιακό διακοσμητικό αποτέλεσμα. Το γεγονός αυτό τα κάνει να γίνονται ένα αναπόσπαστο κομμάτι από τη διακόσμηση των προσωπικών μας χώρων. 

Πέρα όμως από την διακόσμηση, τα λουλούδια προσφέρουν αισθήματα χαράς, αισιοδοξίας και θετικής ενέργειας. Ενα μπουκέτο φρέσκα λουλούδια σε ένα βάζο μπορούν να μας φτιάξουν την ημέρα και να κερδίσουν τις εντυπώσεις όταν έχουμε καλεσμένους στο σπίτι.

Αν, ωστόσο, η σκέψη πως τα λουλούδια σας θα μαραθούν σε 3-4 μέρες σας αποτρέπει από το να αγοράσετε μερικά, τότε βρήκαμε κάποια λουλούδια που αντέχουν περισσότερες ημέρες μέσα στο βάζο.

Ας δούμε τα 7 λουλούδια που αντέχουν περισσότερες ημέρες:

Ορχιδέα

Οι ορχιδέες είναι οι αγαπημένες των γυναικών. Τις λατρεύουμε, αλλά οι περισσότερες από εμάς δεν ξέρουμε πως να τις φροντίσουμε σωστά.  Το πιο βασικό στοιχείο στην φροντίδα τους, όπως για κάθε φυτό μας άλλωστε, είναι το πότισμα. Συνήθως οι ορχιδέες πεθαίνουν από λάθος πότισμα. Η ορχιδέα απαιτεί αραιό πότισμα. Έναν εύκολος κανόνας θα ήταν ο εξής: «Οι ορχιδέες πρέπει να ποτίζονται μόλις οι ρίζες στεγνώσουν». 

Φωτογραφία: Ivan Samkov/Pexels

Γαρύφαλλο

Τα γαρύφαλλα υπάρχουν σε αρκετά χρώματα και μπορείτε να διαλέξετε αυτό που σας αρέσει. Με την κατάλληλη φροντίδα θα σας κρατήσουν περίπου 2 εβδομάδες. Τα γαρύφαλλα ανθίζουν από την αρχή της άνοιξης μέχρι τον Νοέμβριο, ενώ μπορούν να χαρίσουν εκλεπτυσμένο χαρακτήρα όπου κι αν τα τοποθετήσετε -μέσα ή έξω από το σπίτι σας. Είναι οικονομικά και θα σας κρατήσουν φρέσκα για αρκετές ημέρες.

Φωτογραφία: Valeriia Miller/Pexels

Ζίνιες

Τα πολύ όμορφα αυτά λουλούδια είναι ιδιαίτερα ανθεκτικά. Βγαίνουν σε πολλά χρώματα και θα σου μείνουν φρέσκα στο βάζο για τουλάχιστον 2 εβδομάδες.

Χρυσάνθεμα

Τα χρυσάνθεμα αποτελούν από τα πιο δημοφιλή λουλούδια που ανθίζουν την εποχή του φθινοπώρου. Συχνά τα συναντάμε και στολισμένα σε βάζο, χαρίζοντας χρώμα και αισιοδοξία στο σαλόνι ή στο γραφείο. Αυτά τα λουλούδια μοιάζουν με μαργαρίτες και βγαίνουν σε πολλά χρώματα. Έχουν μεγάλη αντοχή και μπορούν να μείνουν φρέσκα στο βάζο για πολλές ημέρες.

Τριαντάφυλλα

Είναι το διασημότερο λουλούδι σε όλο τον κόσμο και σταθερή επιλογή για να τα προσφέρεις σε κάποιον που αγαπάς. Αυτά τα λουλούδια κλαδεύονται λοξά μία φορά κάθε δύο μέρες. Έτσι απορροφούν περισσότερο νερό. Αν τα διατηρήσετε δροσερά, θα διαρκέσουν πολύ.


Φωτογραφία: Element5 Digital/Unsplash

Λίλιουμ

Οι κρίνοι των λίλιουμ είναι ιδανικά λουλούδια για να στολίσουμε σε βάζο στο σαλόνι και στο γραφείο μας, καθώς μπορούν να διατηρηθούν για τουλάχιστον 2-3 εβδομάδες. Αν όμως έχεις γάτα στο σπίτι σου καλό είναι να μην τα προτιμήσεις γιατί δεν κάνει να δαγκώσουν τα φύλλα τους και να γλείψουν τη γύρη τους.

Φωτογραφία: Anna Nekrashevich/Pexels

Λεβάντα

Τα χρώματα της λεβάντας ποικίλλουν από μωβ έως σκούρο μπλε. Το άρωμά της είναι ευχάριστο και χαλαρωτικό. Μπορείς να βάλεις λίγη λεβάντα σε ένα βάζο και το καλύτερο είναι πως είναι όμορφη ακόμα και όταν μαραθεί!


Φωτογραφία: Jana Ohajdova/Pexels
SHARE