Τα 4 μυστικά μακροζωίας από μία οφθαλμίατρο που έγινε viral
Τα 4 μυστικά μακροζωίας από μία οφθαλμίατρο που έγινε viral
03|10|2023 14:00
SHARE
TIPS

Τα 4 μυστικά μακροζωίας από μία οφθαλμίατρο που έγινε viral -«Δεν είναι οι ίδιες παλιές αηδίες»


Αυτή η γιατρός επιμένει ότι γνωρίζει τα μυστικά της μακροζωίας, αλλά όπως υποστηρίζει δεν πρόκειται για «τις ίδιες παλιές αηδίες».

Πολλοί εδώ και χρόνια πιστεύουν ότι το κλειδί για τη μακροζωία είναι απλώς η ισορροπημένη διατροφή, η δραστηριότητα και οι τυπικές, πολυακουσμένες οδηγίες υγιεινής διαβίωσης. Άλλοι επιμένουν ότι η λεγόμενη «πηγή της νεότητας» βρίσκεται σε μια περιοχή των Ιμαλαΐων ή στις «Γαλάζιες Ζώνες», όπου οι κάτοικοι φαίνεται να ζουν και μετά τα 100.

Όμως η Dr. Lauren W. Yancey, οφθαλμίατρος με έδρα το Carrollton της Georgia στις ΗΠΑ, έχει συνετές συμβουλές για να ζήσετε περισσότερο με τέσσερις συγκεκριμένες συνήθειες που πολλοί δεν έχουν λάβει ποτέ υπόψη τους.

«Όλοι ψάχνουν για την πηγή της νεότητας», είπε σε ένα TikTok, το οποίο έχει συγκεντρώσει πάνω από 2,7 εκατομμύρια προβολές από τότε που αναρτήθηκε την περασμένη εβδομάδα. «Επιτρέψτε μου να σας πω πράγματα που θα σας κάνουν να ζήσετε περισσότερο και δεν πρόκειται να σας πω τα ίδια και τα ίδια».

Τα 4 μυστικά μακροζωίας σύμφωνα με μια 43χρονη οφθαλμίατρο

Η Yancey λέει ότι γνωρίζει πολύ καλά το θέμα, αφού βλέπει περισσότερους από 40 ασθενείς την ημέρα, και προσφέρει συμβουλές επειδή «τόσοι πολλοί άνθρωποι γερνούν άσχημα».

«Αν θέλετε να ζήσετε περισσότερο, φτιάξτε έναν κήπο», λέει ως συμβουλή νούμερο ένα. «Γιατί; Δεν νομίζω ότι έχει να κάνει με το να τρώτε κάτι από αυτόν τον ανόητο κήπο, ωστόσο».

«Νομίζω ότι έχει να κάνει με το να έχεις ένα σχέδιο για το μέλλον», εξήγησε. «Έχει να κάνει με το γεγονός ότι αυτό το άτομο έχει κάτι για να προσβλέπει και για το οποίο εργάζεται».

@laurenyancey909 Not everyone is trying to live longer but I bet most people are trying to live feeling better while they’re here… oh, and ignore my left eye - a little subconjheme! #aging #longevity #aginggracefully #healthyliving #healthy ♬ original sound - CenterPoint

Η 43χρονη Yancey δήλωσε στην εφημερίδα The Post ότι πιστεύει πως ο αντίκτυπος της κηπουρικής στη μακροζωία «σχετίζεται με την εποχικότητα του κήπου», καθώς «κάθε εποχή έχει διαφορετικά πράγματα να περιμένουμε».

«Υπάρχει πάντα δουλειά που πρέπει να γίνει για την προετοιμασία, ζιζάνια που πρέπει να βγουν και φυτά που πρέπει να φυτευτούν ή να συγκομιστούν. Τα φυτά έχουν το δικό τους πρόγραμμα και δεν είναι δικό μας να το αλλάξουμε - τηρούμε το χρονοδιάγραμμά τους», είπε. «Δεν υπάρχει αναβλητικότητα σε έναν κήπο!».

Η ίδια παρομοιάζει την κηπουρική με ένα είδος «φροντίδας που φέρνει ζωή, ανάπτυξη και αισιοδοξία».

Στο βίντεο της Yancey, η δεύτερη συμβουλή της είναι η φροντίδα του εαυτού σας, εκτός από τη φροντίδα του/της συζύγου.

«Σταματήστε να εγκαταλείπετε τη δική σας υγεία, τη δική σας οικογένεια και τις δικές σας σχέσεις για να φροντίζετε τον/την σύζυγό σας», είπε, σημειώνοντας ότι βλέπει πολλούς ανθρώπους που «σπαταλούν τις τελευταίες ευκαιρίες που έχουν με τις σχέσεις με τα εγγόνια και με την υπόλοιπη οικογένειά τους για έναν άρρωστο σύζυγο».

"Αυτό γίνεται προτεραιότητά τους. Είναι το χόμπι τους, ο σκοπός τους, η καθημερινή τους ζωή», είπε.

Η Yancey αντιθέτως πιστεύει ότι οι φροντιστές πρέπει «να κάνουν ένα διάλειμμα» καθώς διακινδυνεύουν να χάσουν «τη δική τους υγεία».

«Για να είσαι φροντιστής, πρέπει να κάνεις ένα διάλειμμα. Όταν αυτοί οι άνθρωποι «ξυπνούν» και έχουν ξεπεράσει το στάδιο της θλίψης και επιστρέφουν στο στάδιο της φροντίδας του εαυτού τους, έχουν ήδη χάσει τις σχέσεις με την οικογένεια και τους φίλους τους», είπε.

Σε ένα βίντεο που ακολούθησε, η Yancey διευκρίνισε ότι εννοούσε ότι είναι σημαντικό η αυτοφροντίδα και όχι μόνο η φροντίδα κάποιου άλλου και ότι κατανοεί ότι μπορεί να μην είναι πάντα δυνατό, αλλά πρέπει να γίνεται μια προσπάθεια για ένα διάλειμμα.

Και ενώ ο δραστήριος τρόπος ζωής προβάλλεται συχνά ως ένας σίγουρος τρόπος για να ζήσει κανείς περισσότερο, η Yancey προτείνει ένα συγκεκριμένο στιλ γυμναστικής ως το τρίτο της hack.

@laurenyancey909 Replying to @PeakPottery Thanks for your comment, I hope this clarifies my statement for anyone who heard me in a way I didn’t intend. #aging #longevity ♬ original sound - CenterPoint

«Σηκώστε βάρη», είπε δύο φορές με έμφαση. «Η άρση βαρών είναι το μόνο πράγμα που έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την οστική πυκνότητα. Σηκώστε βάρη και κρατήστε τα οστά σας υγιή». Τόνισε ότι «δεν χρειάζεται να είναι πολύ βαριά» και πρότεινε ακόμη και να φορέσετε ένα σακίδιο πλάτης σε μια απογευματινή βόλτα ως έναν έμμεσο τρόπο για προπόνηση.

Για την τελευταία της συμβουλή, η Yancey είπε ότι η πρόωρη συνταξιοδότηση είναι ουσιαστικά μια θανατική καταδίκη.

SHARE