Γυναίκα τρώει μακαρόνια
Φωτογραφία:Pablo Merchán Montes/Unsplash
03|09|2023 09:27
SHARE
ΥΓΕΙΑ

Νοσηλευτής αποκαλύπτει πως η υγεία του εντέρου συνδέεται με την απώλεια βάρους


Ένας διάσημος νοσηλευτής αποκάλυψε πως η υγεία του εντέρου σου επηρεάζει την απώλεια βάρους σου.

Ο Jonathan Mendoza, ο οποίος είναι γνωστός ως «Nurse Doza», έχει περισσότερους από 193.000 ακόλουθους στο TikTok, όπου συνηθίζει να μοιράζεται εκπαιδευτικά βίντεο σχετικά με την υγεία και την ευεξία.

Ο νοσηλευτής-influencer από το Όστιν του Τέξας έγινε viral αυτή την εβδομάδα αφού εξήγησε πώς οι υγιείς κενώσεις ισοδυναμούν με απώλεια βάρους, ενώ οι ανθυγιεινές σε αύξηση του βάρους.

«Πάω στοίχημα ότι δεν πιστεύατε ότι τα περιττώματά σας μπορούν να επηρεάσουν το βάρος σας με καλό ή κακό τρόπο - αλλά μπορούν», ξεκίνησε. «Αν το πεπτικό σας σύστημα είναι εκτός λειτουργίας με οποιονδήποτε τρόπο, τότε το σώμα σας υπολειτουργεί και επηρεάζεται η συνολική σας υγεία», πρόσθεσε ο ίδιος.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε ο Mendoza στο TikTok:

@nursedoza Healthy pooping and weight loss! #weightloss #healthypoops #healthypooping #weightgain ♬ funky house - Close-Wu

Όσον αφορά την υγεία του εντέρου, ο ίδιος σημείωσε ότι αν το πεπτικό σας σύστημα λειτουργεί σωστά, τότε κάθε φορά που καταναλώνετε τροφή, την αφομοιώνετε, τη μεταβολίζετε και στη συνέχεια την αποβάλλετε. «Έτσι ακριβώς υποτίθεται ότι λειτουργεί η υγεία, σωστά;» είπε. «Συνεπώς, αν κάτι που φάω συσσωρευτεί και αποθηκευτεί στα λιποκύτταρα ή στο συκώτι μου, είναι πιθανότατα επειδή δεν μπόρεσα να το αποβάλω».

Ο νοσηλευτής πρόσθεσε ότι συχνά ρωτά τους ασθενείς πόσες φορές πάνε τουαλέτα την ημέρα για να αξιολογήσει την υγεία τους. «Μην το συσχετίζετε μόνο με την αύξηση βάρους», συμβούλευσε. «Δείτε το ως ένδειξη υγείας -οι υγιείς κενώσεις είναι ένδειξη καλής υγείας... Και πρέπει να μιλάμε ανοιχτά για αυτό γιατί μπορεί να είναι το κλειδί για τη μακροζωία»

Το εν λόγω βίντεο του Mendoza έχει προβληθεί περισσότερες από 390.000 φορές μέσα σε λίγες μόνο ημέρες. «Δούλευα το καλοκαίρι με πλήρες ωράριο και περίμενα μέχρι να πάω σπίτι για να πάω στην τουαλέτα. Πήρα πάνω από πέντε κιλά εξαιτίας της εκμετάλλευσης», απάντησε ένα άτομο.

Ο νοσηλευτής μάλιστα μοιράστηκε πρόσφατα τον «απόλυτο οδηγό για υγιείς κενώσεις» στο podcast του, «The School of Doza». Εκεί, εξήγησε ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν καν ότι έχουν πεπτικά προβλήματα, επειδή θεωρούν φυσιολογικό να πηγαίνουν στην τουαλέτα μία φορά κάθε δύο ή τρεις ημέρες. «Αυτό δεν είναι φυσιολογικό», είπε. «Ένα υγιές έντερο σημαίνει ότι πηγαίνετε σταθερά στην τουαλέτα όταν θέλετε, και μπορείτε να μετρήσετε στα δάχτυλά σας πόσες φορές έχετε πάει τις τελευταίες δύο ημέρες. Για τους περισσότερους ανθρώπους αυτό δεν ισχύει. Αυτό δεν είναι ο κανόνας».





SHARE