Γυμνή στο κρεβάτι
Φωτογραφία: Maddi Bazzocco/Unsplash
ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΥΠΝΟΣ

Οι ειδικοί εξηγούν γιατί πρέπει να κοιμόμαστε γυμνοί τον χειμώνα


Το μυστικό για να ξυπνήσετε το πρωί και να νιώθετε αναζωογονημένοι είναι να έχετε κοιμηθεί τουλάχιστον 7 ώρες.

Ένας ποιοτικός ύπνος προετοιμάζει κατάλληλα τον οργανισμό μας για μία παραγωγική μέρα δίνοντας στον οργανισμό μας την ανάπαυση που τόσο χρειάζεται. Ο ύπνος έχει κυρίαρχο ρόλο στη σωστή λειτουργία του οργανισμού και στα επίπεδα της ενέργειάς σου μέσα στην ημέρα. Πόσες φορές έχεις ακούσει φίλους να παραπονιούνται ότι τους λείπει ύπνος ή ότι δυσκολεύονται να σηκωθούν κάθε πρωί;

O ύπνος είναι απαραίτητος για την υγεία μας και σύμφωνα με ειδικούς σε θέματα ύπνου, τον πιο ευεργετικό ύπνο τον κάνετε όταν κοιμάστε εντελώς γυμνοί. Ακόμα κι αν έξω έχει παγωνιά.

«Ενώ πολλοί άνθρωποι μπορεί να πιστεύουν ότι τα χοντρά ρούχα τον χειμώνα είναι ο καλύτερος τρόπος για να ζεσταθούν, το να κοιμόμαστε γυμνοί μπορεί πραγματικά να βοηθήσει στη ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματός και στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου. Είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να δώσουμε στο σώμα μας την απαραίτητη τόνωση της ευεξίας», αναφέρει η Sammie Margo, ειδική σε θέματα ύπνου.

Φωτογραφία: Vladimir Konoplev/Pexels

Οι ειδικοί εξηγούν γιατί πρέπει να κοιμόμαστε γυμνοί τον χειμώνα

Οι περισσότεροι άνθρωποι φορούν ζεστές πιτζάμες ή φόρμες κατά τη διάρκεια του ύπνου τους για να μην κρυώνουν τον χειμώνα. Κάτι τέτοιο όμως, όπως αναλύουν οι ειδικοί, στερεί έναν ευεργετικό ύπνο. Αυτό που προτείνουν είναι να κοιμόμαστε γυμνοί ή να φοράμε μόνο τα εσώρουχά μας.

«Η θερμοκρασία του σώματός σας παίζει σημαντικό ρόλο στην ώρα του ύπνου σας. Σχετίζεται με τον κιρκάδιο ρυθμό, δηλαδή το βιολογικό ρολόι που ρυθμίζει την ώρα που ξυπνάμε και κοιμάστε. Ο βαθύς ύπνος σχετίζεται με κρύο σώμα, οπότε το να κοιμόμαστε γυμνοί επιτρέπει στο σώμα να λάβει το σήμα για την ώρα του ύπνου», εξηγεί η φυσιοθεραπεύτρια Sammy Margo σύμφωνα με το nypost.com.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν και άλλα οφέλη με το να κοιμάστε γυμνοί τον χειμώνα. Η Margo υποστηρίζει πως με αυτό τον τρόπο, θα αναθερμάνουμε τη σχέση σας με τον σύντροφό μας στο κρεβάτι. Η επαφή σώμα με σώμα αυξάνει την παραγωγή ωκυτοκίνης, της ορμόνης που συνδέεται με την αγάπη και το δέσιμο.

Επίσης, το να κοιμόμαστε γυμνοί θα βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου και έτσι θα φαίνεται το δέρμα μας πιο υγιές. Επιπλέον, ο καλός ύπνος συνδέεται και με τη μείωση του άγχους, τη διατήρηση του βάρους και τη μείωση του κινδύνου καρδιακών επεισοδίων και της εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

SHARE