Πώς να απαλλαγείτε από το προγούλι -Η δίαιτα και η διατροφή που πρέπει να ακολουθήσετε
Φωτογραφία: Shutterstock
26|02|2024 14:58
SHARE
DOUBLE CHIN

Πώς να απαλλαγείτε από το προγούλι -Η δίαιτα και η άσκηση που πρέπει να ακολουθήσετε


Μετά από ένα ακόμη untag σε φωτογραφία στο Facebook αποφασίζετε να αναλάβετε δράση. Ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσετε το προγούλι.

Αλλά είναι δυνατόν να απαλλαγείτε από το διπλοσάγονο χωρίς να προχωρήσετε σε κάποια αισθητική επέμβαση; Σύμφωνα με τον γυμναστή Scott Laidler στην Telegraph, η απάντηση είναι η άσκηση. Το διπλοσάγονο είναι συχνά ένα σημάδι ότι το σωματικό λίπος κάποιου είναι υψηλό, λέει, και «ο καλύτερος τρόπος για να το καταπολεμήσετε είναι μέσω της συνεπούς άσκησης και μιας διατροφής που στοχεύει στη βιώσιμη απώλεια λίπους».

Αναμειγνύοντας υψηλής και χαμηλής έντασης cardio και αποφεύγοντας τη γλουτένη, τα γαλακτοκομικά και τη ζάχαρη, ο Laidler πιστεύει ότι θα μπορούσατε να δείτε αποτελέσματα μέσα σε δύο εβδομάδες.

Το θέμα εδώ είναι ότι αν το διπλοσάγονο σας προκαλείται από συσσώρευση λίπους, η εξάλειψή του θα περιλαμβάνει μια αλλαγή στον τρόπο ζωής που θα δει όλες τις περιοχές του σώματός σας να γίνονται πιο λεπτές. Όπως εξηγεί η ειδικός στη γιόγκα προσώπου Danielle Collins, δεν μπορείτε απλώς να κάνετε μερικές ασκήσεις για το λαιμό και να περιμένετε να εξαφανιστούν οι εναποθέσεις λίπους: «Είναι ένας κοινός μύθος ότι αν οι άνθρωποι κάνουν συγκεκριμένες ασκήσεις σε συγκεκριμένες περιοχές του προσώπου ή του σώματος, τότε θα κάψουν λίπος σε αυτή την περιοχή. Αυτό απλά δεν είναι δυνατόν».

Ωστόσο, λέει η Collins, ορισμένες ασκήσεις θα τονώσουν τους μύες σε αυτή την περιοχή του σώματος - και αυτό μπορεί να έχει συσφιγκτική επίδραση αν το διπλοσάγονο σας δεν προκαλείται από υπερβολικό λίπος, αλλά από τη χαλάρωση του δέρματος.

Shutterstock

Καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας παράγει λιγότερο κολλαγόνο και ελαστίνη, οπότε φαίνεται λιγότερο παχουλό. Αυτό, σε συνδυασμό με την απώλεια του μυϊκού τόνου, μπορεί να προκαλέσει χαλάρωση στην περιοχή του πηγουνιού - δημιουργώντας ένα διπλό πηγούνι. «Σε αυτή την περίπτωση, η τόνωση των μυών θα βοηθούσε το διπλοσάγονο, επειδή αν ενισχύσετε τους μύες κάτω από το δέρμα, το δέρμα που συνδέεται με αυτό σφίγγεται και σφίγγει», λέει η Collins.

Αυτό υποστηρίζεται από μια μελέτη του Πανεπιστημίου Northwestern, η οποία διαπίστωσε ότι οι γυναίκες που έκαναν καθημερινά ασκήσεις προσώπου έδειχναν περίπου τρία χρόνια νεότερες.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένοι άνθρωποι είναι απλά γενετικά προορισμένοι να έχουν προγούλι. Εάν ακολουθείτε έναν υγιεινό τρόπο ζωής με τακτική άσκηση και θρεπτική διατροφή και εξακολουθείτε να έχετε διπλοσάγονο, μάλλον δεν υπάρχουν πολλά που μπορείτε να κάνετε για να αλλάξετε τη σιλουέτα σας χωρίς να ακολουθήσετε την οδό της αισθητικής χειρουργικής.

Ασκήσεις που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από το προγούλι

Οι παρακάτω ασκήσεις, που συνιστώνται από την Danielle Collins και τον fitness influencer και γυμναστή Mike Donavanik, μπορούν να βοηθήσουν στη σύσφιξη των μυών κάτω από το πηγούνι σας. «Δεν πρόκειται για θαυματουργή θεραπεία και δεν πρόκειται για σημειακή μείωση του λίπους σε αυτή την περιοχή», ξακαθαρίζει η Collins. «Πρόκειται για την τόνωση αυτής της περιοχής».

Shutterstock
  • «Φιλήστε» το ταβάνι. Γείρετε το πηγούνι σας ψηλά προς το ταβάνι και σφίξτε τα χείλη σας σαν να προσπαθείτε να το φιλήσετε. Κρατήστε το αυτό για 5-10 δευτερόλεπτα και επαναλάβετε 5 φορές.
  • Γυρίστε το κεφάλι σας στο πλάι, γείρετε ελαφρά προς τα πίσω και βγάλτε τη γλώσσα έξω. Κρατήστε για 10 δευτερόλεπτα και μετά γυρίστε για να τεντώσετε την άλλη πλευρά. Εκτελέστε μια φορά την ημέρα.
  • Γείρετε το κεφάλι σας προς τα πίσω, τεντώστε το κάτω χείλος σας και κρατήστε τη θέση αυτή για τρεις βαθιές αναπνοές. Επαναλάβετε δύο φορές.
  • Κρατήστε το κεφάλι γερμένο προς το ταβάνι και πιέστε τη γλώσσα στον ουρανίσκο. Θα πρέπει να νιώσετε τους μύες στο μπροστινό μέρος του λαιμού σας να σφίγγουν. Κρατώντας τη γλώσσα σας πιεσμένη στον ουρανίσκο του στόματός σας, χαμηλώστε το πηγούνι προς το λαιμό σας και επιστρέψτε στην αρχική θέση. Εκτελέστε 15-20 επαναλήψεις.
  • Κάντε ένα υπερβολικό στόμφο, το οποίο θα κάνει τους μύες του λαιμού και του σαγονιού να συσπαστούν. Κρατήστε αυτή τη σύσπαση για ένα δευτερόλεπτο και μετά αφήστε. Εκτελέστε 15-20 επαναλήψεις.

Πώς αλλιώς μπορείτε να απαλλαγείτε από το διπλοσάγονο

Εναλλακτικά, ορισμένοι άνθρωποι ορκίζονται στο μασάζ προσώπου, καθώς αυξάνει τη λεμφική ροή, απομακρύνει τις τοξίνες και κάνει το δέρμα να φαίνεται πιο σφιχτό και υγιές. Αυτή η θεραπεία είναι διαθέσιμη σε πολλά στούντιο ομορφιάς.

SHARE