Λευκά πουκάμισα σε κρεμάστρες
Απαλλαγείτε από τους κίτρινους λεκέδες/ Φωτογραφία: Ryoji Hayasaka/ Unsplash
25|02|2020 08:15
SHARE
CLEANING HACK

Τέλος οι κίτρινοι λεκέδες από ιδρώτα στα λευκά ρούχα -Ο αποτελεσματικός τρόπος για να τους αφαιρέσετε


Σίγουρα, ένα από το πιο αντιαισθητικά στοιχεία σ’ ένα κομψό, λευκό πουκάμισο ή μια μοντέρνα λευκή μπλούζα είναι οι κίτρινοι λεκέδες από ιδρώτα.

Αν δεν έχει συμβεί σε εσάς (είστε τυχεροί), τότε θα το έχετε δει να συμβαίνει σίγουρα σε άλλους. Κίτρινοι λεκέδες στην περιοχή της μασχάλης στα λευκά tops. Βέβαια, αν και οι πιο πολλοί νομίζουν ότι οι κίτρινοι λεκέδες δημιουργούνται αποκλειστικά από τον ιδρώτα, στο popsugar.com, διαβάσαμε ότι είναι αποτέλεσμα της αντίδρασης μεταξύ των αντιιδρωτικών αποσμητικών με αλουμίνια και του pH του δέρματος.

Μάλιστα, δοκιμάσαμε και τον αποτελεσματικό τρόπο για να αφαιρέσουμε τους ενοχλητικούς αυτούς κίτρινους λεκέδες, το οποίο πρότεινε το ίδιο site.

Τι θα χρειαστείτε:

  • 1 κούπα ξύδι
  • 1/2 κούπα σόδα
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.σ. υπεροξείδιο του υδρογόνου

Για να καθαρίσετε λοιπόν τους κίτρινους λεκέδες ξεκινήσετε με την εξής κίνηση: Μουλιάστε την μπλούζα σε μια λεκάνη με το ξύδι και δύο κούπες ζεστό νερό. Αφήστε την για τουλάχιστον 20 λεπτά.

Σε ένα μπολ βάλτε τη σόδα, το αλάτι και το υπεροξείδιο του υδρογόνου και ανακατέψτε καλά, μέχρι να βγει ένα μείγμα σαν πάστα.

Γυναίκα φορά λευκή μπλούζα
Valeria Ushakova/ Pexels

Βγάλτε την μπλούζα από το νερό με το ξύδι, στύψτε τη μέχρι να είναι απλώς νωπή και απλώστε τη σε μια μεγάλη επιφάνεια, πάνω στην οποία θα έχετε απλώσει μια πετσέτα.

Καλύψτε τους κίτρινους λεκέδες με το μείγμα. Το υπεροξείδιο του υδρογόνου είναι φυσικό λευκαντικό και η σόδα με το αλάτι αποτελούν έναν αποτελεσματικό συνδυασμό για τον καθαρισμό του λεκέ. Αφήστε το μείγμα να δράσει για τουλάχιστον 20 λεπτά.

Βάλτε το πουκάμισο ή την μπλούζα σας στο πλυντήριο με τα υπόλοιπα λευκά που ενδέχεται να θέλουν πλύσιμο. Όταν τελειώσει η πλύση, οι ενοχλητικοί και αντιαισθητικοί λεκέδες θα έχουν (επιτέλους) απομακρυνθεί και θα μπορείτε να ξαναφορέσετε τα αγαπημένα σας λευκά κομμάτια χωρίς δεύτερη σκέψη! Δοκιμάστε το.

SHARE