Το σφουγγάρι της κουζίνας αποτελεί αναπόσπαστο και απαραίτητο κομμάτι της καθημερινής καθαριότητας του σπιτιού, ακόμα και για όσους έχουν πλυντήριο πιάτων.
Με το σφουγγάρι της κουζίνας να χρησιμοποιείται (σχεδόν) καθημερινά από τους περισσότερους από εμάς, προκύπτει η ανάγκη να το καθαρίζουμε και να το απολυμαίνουμε. Τα λίπη, τα μικρόβια και η μούχλα πρέπει να απομακρύνονται αποτελεσματικά.
Βέβαια, τα σφουγγάρια καλό είναι να αντικαθίστανται τουλάχιστον μια φορά τον μήνα, για να είστε σίγουροι ότι η κουζίνα σας είναι καθαρή και τα σφουγγάρια σας δεν «κουβαλούν» διάφορους μικροοργανισμούς.
Με ξύδι
Γεμίστε ένα μπολ με ξύδι και αφήστε το σφουγγάρι σας να μουλιάσει για πέντε λεπτά, δε χρειάζεται να το αραιώσετε με νερό. Αφαιρέστε το σφουγγάρι και ξεπλύνετε με άφθονο ζεστό νερό. Στίψτε το καλά και αφήστε το να στεγνώσει.
Με χλωρίνη
Ό,τι πρέπει για να αντιμετωπίσετε μικρόβια και μούχλα. Σε 4 λίτρα νερό προσθέστε ¾ κούπας χλωρίνη. Αφήστε το σφουγγάρι να μουλιάσει για νερό για πέντε λεπτά. Αφαιρέστε το και ξεπλύνετέ το καλά με ζεστό νερό.