Σαλόνι με H&M προϊόντα
Σαλόνι με H&M προϊόντα/Φωτογραφία: Η&Μ Home
H&M HOME

How to: Πώς να τοποθετήσεις σωστά το χαλί στο καθιστικό


Χαλί, το «ακριβό» και πολυτελές ρούχο του σπιτιού.

Ένα αξεσουάρ που δίνει χαρακτήρα και προσωπικότητα στον χώρο ανεξάρτητα από τα τετραγωνικά του. Το χαλί αποτελεί το must have κομμάτι της διακόσμησης. Μικρό ή μεγάλο δίνει στιλ στο σπίτι όλο το χρόνο.

Ενας χώρος ποτέ δεν είναι «γυμνός» με αυτό. Το χαλί εξισορροπεί την αισθητική. Είναι μια κομψή, φινετσάτη πινελιά που δημιουργεί οικειότητα και κάνει το περιβάλλον πιο φιλόξενο.

Θέλει σκέψη και καλή έρευνα η επιλογή του: δεν θα πρέπει ποτέ να γίνεται επιπόλαια γιατί είναι ένα στοιχείο που τραβά αμέσως την προσοχή. Μαρτυρά πολλά για την αισθητική μας και την αξία που δίνουμε στην διακόσμηση του σπιτιού.

Το πιο συχνό διακοσμητικό λάθος που παρατηρούν οι interior designers είναι ένα χαλί που είναι πολύ μικρό για τον χώρο. Οπως σημειώνει η interior designer και stylist Joanna Laven στο βίντεο που κυκλοφόρησε πρόσφατα η H&M Ηome, το χαλί που θα τοποθετήσεις στο σαλόνι σου πρέπει να μπορεί να καλύψει ένα μεγάλο μέρος του καναπέ, όλο το coffee table μπροστά από αυτόν και το μπροστινό μέρος από τις πολυθρόνες που πλαισιώνουν τον χώρο γύρω από το coffee table.

Oπως σημειώνει, το χαλί είναι το διακοσμητικό στοιχείο που οριοθετεί έναν χώρο και ταυτόχρονα ενώνει κατά κάποιον τρόπο τα έπιπλα μεταξύ τους. Μια συμβουλή που δίνει είναι να μην κολλάμε τον καναπέ στον τοίχο: κάτι που κάνουν αρκετοί στο σαλόνι τους. Στη συνέχεια μας προτρέπει να βάλουμε το χαλί στο κέντρο του σαλονιού και να τοποθετήσουμε επάνω του τον καναπέ και το τραπέζι.

Αν το χαλί που έχουμε είναι πολύ μεγάλο, καλό είναι να αφήσουμε 25 εκατοστά του χαλιού να εξέχουν από το πίσω μέρος του καναπέ. Αν δεν είναι τόσο μεγάλο, πρέπει το χαλί να μπαίνει 25 εκατοστά κάτω από τον καναπέ.

Δες το βίντεο και θα καταλάβεις:

SHARE