Λεμόνι και χυμός
Το απίθανο βίντεο σού δείχνει τον τρόπο /Φωτογραφία: Shutterstock
01|04|2023 10:29
SHARE
HEALTH TIP

3+1 οφέλη του λεμονόνερου -Μία ειδικός εξηγεί πως βελτιώνει την υγεία


Είναι πλέον ευρέως γνωστό πως ό χυμός λεμονιού είναι ιδιαίτερα ωφέλιμος και ευεργετικός για τον οργανισμό μας.

Συγκεκριμένα, ανά τον κόσμο διατροφολόγοι υποστηρίζουν πως το να πίνουμε ένα ποτήρι νερό με λεμόνι το πρωί είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές καθημερινές συνήθειες που για την κατάκτηση της ευεξίας.

Εμείς συγκεντρώσαμε μία λίστα με τα 4 σημαντικότερα οφέλη του λεμονόνερου για την υγεία μας, σύμφωνα με τη διατροφολόγο και διευθύντρια του Slow Life House, Laura Parada.

1. Πέψη

Ο χυμός λεμονιού βοηθά στην εκκίνηση της διαδικασίας της πέψης το πρωί αλλά και στην καταπολέμηση της δυσπεψίας, της καούρας και του φουσκώματος. Επιπλέον, το λεμόνι είναι γνωστό ότι διεγείρει την παραγωγή χολής και γαστρικών υγρών και μπορεί επομένως να αποτρέψει την αποβολή αερίων.

2. Ανοσοποιητικό σύστημα

Το λεμονόνερο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα χάρη στην υψηλή περιεκτικότητα βιταμίνης C που συναντάται στον χυμό λεμονιού. Το λεμόνι είναι επίσης πλούσιο σε βιταμίνη Β, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, κάλιο και ένζυμα ιδιαίτερα ευεργετικά για τον οργανισμό.

3. Ενυδάτωση

Είναι γνωστό πως το λεμόνι συνεισφέρει σημαντικά στην ενυδάτωση του οργανισμού και, ειδικά πρωί πρωί με άδειο στομάχι, είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος τόνωσης του μεταβολισμού. Παράλληλα κάνει καλό στο δέρμα λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε αντιοξειδωτικά, ενώ η ευχάριστη γεύση του λεμονόνερου ενδεχομένως να μας παρακινεί να καταναλώνουμε μεγαλύτερη ποσότητα νερού.

4. Υγεία του εντέρου

Το νερό με λεμόνι βελτιώνει επίσης τη διέλευση του εντέρου και ενυδατώνει το παχύ έντερο, γι' αυτό και μπορεί να βοηθήσει στη δυσκοιλιότητα, ειδικά με άδειο στομάχι πρωί πρωί. Επιπλέον, το λεμόνι, όντας πλούσιο σε φυτικές ίνες, ευνοεί γενικότερα την υγεία του εντέρου.

SHARE