Τα τοπ φυτά εσωτερικού χώρου
Τα τοπ φυτά εσωτερικού χώρου/Φωτογραφία/Charlotte May/Pexels
HOUSE PLANTS

Οι royals έχουν αδυναμία σε αυτά τα τέσσερα φυτά εσωτερικού χώρου -Και δεν έχουν άδικο


φυτάείναι γνωστό ότι μπορούν να βελτιώσουν τη διάθεση και να δώσουν ζωή και ομορφιά στους χώρους του σπιτιού.

Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι σίγουρα το ομορφότερο διακοσμητικό στοιχείο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις σε κάθε σημείο του σπιτιού. Έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν πλήρως έναν χώρο και να βελτιώσουν την αισθητική του. Σύμφωνα με τους διακοσμητές είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δώσεις έναν όμορφο και χαρούμενο αέρα στους χώρους που κινείσαι.

Πέρα όμως από αυτό, τα φυτά δεν είναι απλά ένας τρόπος διακόσμησης του εσωτερικού χώρου, είναι ένας τρόπος να φέρουμε την ηρεμία που τόσο λαχταράμε και να δημιουργήσουμε ένα χαλαρωτικό περιβάλλον. Οι deco lovers που τα αγαπούν, δεν τους δίνουν απλά μια γωνιά στην κατοικία τους: τα κάνουν τους απόλυτους πρωταγωνιστές.

Αυτό που παρατηρήσαμε κατά τη διάρκεια της καραντίνας, είναι ότι τα φυτά εσωτερικών χώρων είναι η αγαπημένη διακοσμητική επιλογή των royals. Οι δημόσιες εμφανίσεις μειώθηκαν στο ελάχιστο λόγω της πανδημίας και την θέση τους πήραν video calls. Δημοσίευμα του Marie Claire Αυστραλίας παρατήρησε τα ποστ στο Instagram που ανέβασαν οι royals και βρήκε ποια είναι τα 4 αγαπημένα τους φυτά εσωτερικών χώρων.

Φίκος Ελαστικός (Rubber Plant)

Είναι αγαπημένο φυτό των Sussex. Ο φίκος ελαστικός χρειάζεται φως, αλλά όχι πολύ. Τα δερματώδη φύλλα του, εκτός από το ότι είναι καλοσχηματισμένα και όμορφα, έχουν μεγάλη απορροφητική ικανότητα η οποία βοηθάει στη μείωση της υγρασίας του δωματίου μέσα στο οποίο κατοικεί. Ταιριάζει σε κάθε σπίτι και είναι ο μπαλαντέρ των φυτών. Γράφει στον φωτογραφικό φακό εκπληκτικά και δίνει την ευκαιρία για πολύ ωραίες φωτογραφίες στο Instagram. Μοναδικός για το βαθύ πράσινο χρώμα του αλλά και τον chic του χαρακτήρα σε κάθε γωνιά του σπιτιού, αποτελεί must επιλογή για το σπίτι.

Χαμαιδώρεα (Parlor Palm)

Εάν θέλεις να δώσεις λίγο χρώμα με φυσικό τρόπο στον εσωτερικό χώρο του σπιτιού, αυτό το φυτό με το μυστήριο όνομα είναι ίσως η ιδανική επιλογή. Αγαπημένο φυτό της Κέιτ Μίντλετον και της Μέγκαν Μαρκλ, το έχουμε δει αρκετές φορές σε video calls που έχουν κάνει στο παρελθόν. Η Χαμαιδώρεα αποτελεί μια ιδανική πρόταση ως φυτό εσωτερικού χώρου αφού μπορεί να τοποθετηθεί σχεδόν σε κάθε σημείο μέσα στο σπίτι και δεν χρειάζεται ιδιαίτερες φροντίδες. Δεν θέλει πολύ πότισμα και δεν την αφήνουμε εκτεθειμένη σε άμεση επαφή με το φως του ήλιου.

Φίκος Λυράτα (Fiddle Leaf Fig)

Είναι το αγαπημένο φυτό της Μέγκαν Μαρκλ, το οποίο έχει βάλει στο σπίτι της στην Σάντα Μπάρμπαρα. Ο φίκος λυράτα χρειάζεται προσεκτικό πότισμα για να διατηρήσει υγιές το φύλλωμά του. Πρόκειται για ένα πανέμορφο φυτό εσωτερικού χώρου που ξεχωρίζει με την απλότητά του και τα τελευταία χρόνια κερδίζει όλο και περισσότερους φανατικούς θαυμαστές. Αυτό που πρέπει να προσέξεις είναι ότι, το υπερβολικό πότισμα αλλά και η έλλειψη νερού μπορούν να προκαλέσουν σημαντικά προβλήματα στην ανάπτυξη και στο φύλλωμα του.

Δράκαινα (Dragon Plant)

Η δράκαινα μπορεί να φτάσει και το ένα μέτρο σε ύψος και γεμίζει τον χώρο. Η φροντίδα της είναι σχετικά εύκολη. Είναι το ιδανικό φυτό για ένα μοντέρνο σπίτι. Πρέπει το χώμα της να είναι σχετικά υγρό, και να περιμένεις ώστε το πάνω στρώμα χώματος να είναι στεγνό για το επόμενο πότισμα (αυτό σημαίνει ότι θέλει νερό κάθε 10 μέρες περίπου). Είναι ένα εντυπωσιακό φυτό που έχει την ικανότητα να επιβιώνει ακόμη και σε μέρη με λίγο φως.

SHARE