Βαζάκια σε ψυγείο
Το απίθανο κόλπο για να μην εμφανίζεται μούχλα στα βαζάκια /Φωτογραφία: Shutterstock
ΕΞΥΠΝΟ ΤΡΙΚ

Με αυτό το πανεύκολο τρικ δεν θα εμφανίζεται μούχλα στα βαζάκια που έχεις στο ψυγείο


Στην κουζίνα μας έχουν συγκεκριμένα σημεία, όπου αποθηκεύουμε και διατηρούμε όλες τις τροφές μας. Από αυτές, τα βαζάκια με τις σάλτσες, όταν ανοιχτούν, είναι απαραίτητο να μπουν στο ψυγείο για να μην χαλάσουν.

Ωστόσο, όταν περνά ο καιρός και πριν ακόμη λήξουν, έχουμε παρατηρήσει ότι οι τροφές στα βαζάκια εμφανίζουν μούχλα και σαπίζουν. Έτσι, αναγκαζόμαστε να τα πετάξουμε.

Μια μητέρα όμως βρήκε την λύση στο συχνό αυτό οικιακό πρόβλημα.

Μέσω της σελίδας της στο Facebook, «The Prepped Mama», μοιράστηκε το απίθανο τρικ της για να μην εμφανίζεται μούχλα στα βαζάκια που έχει στο ψυγείο.Είναι πολύ απλό: Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να τα τοποθετήσεις ανάποδα μέσα στο ψυγείο.

«Για να σταματήσουν οι τροφές να μουχλιάζουν στα βάζα, μια καλή συμβουλή είναι, όταν τα ανοίξεις, να τα γυρίσεις ανάποδα και να τα βάλεις στο ψυγείο. Τα σφραγίζει και δεν χαλάνε τόσο γρήγορα, κάτι που σου εξοικονομεί χρόνο και χρήμα», αναφέρει η μητέρα.

βαζάκια σε ψυγείο
Facebook/The Prepped Mama

Ακόμη, είναι ένας καλός τρόπος να μειώσεις την σπατάλη τροφίμων. Μάλιστα, μοιράστηκε μια φωτογραφία με τα βάζα στο ψυγείο της για να δείξει καλύτερα το τρικ της.

Σύμφωνα με την Σύμβουλο Τροφικής Μικροβιολογίας στο CSIRO Agriculture and Food, Cathy Moir, αυτή η κίνηση επιβραδύνει την ανάπτυξη μικροοργανισμών στην επιφάνεια των τροφών, καθώς δεν υπάρχει πολύς αέρας.

Ακόμη, συμβουλεύει ότι το τρικ λειτουργεί καλύτερα σε πιο πυκνά προϊόντα όπως η σάλτα ντομάτας και οι σος για ζυμαρικά.

Είναι εύκολο και αξίζει μια προσπάθεια!

SHARE