Φωτογραφία: unsplash/@moniqa
Φωτογραφία: unsplash/@moniqa
25|09|2022 12:01
SHARE
ΑΝΑΠΝΟΗ

Πώς θα διώξεις τη δυσάρεστη οσμή αν έφαγες σκόρδο -Ο έξυπνος τρόπος


Η στοματική υγιεινή είναι το Α και το Ω για μια καθαρή και φρέσκια αναπνοή, ωστόσο, υπάρχουν τροφές οι οποίες αφήνουν μια άσχημη αίσθηση, τόσο στους ολόγυρά μας, όσο και σε εμάς τους ίδιους.

Το κρεμμύδι και το σκόρδο είναι μερικές από αυτές τις τροφές που προκαλούν δυσοσμία και δύσκολα μπορεί κανείς να απαλλαγεί από αυτήν. Υπάρχουν μυστικά που κάνουν ξανά την αναπνοή μας να μυρίζει ευχάριστα, υπάρχουν όμως και 3 μαγικά συστατικά που χαρίζουν φρέσκια αναπνοή ενώ απαλλάσσουν γρήγορα από τις δυσάρεστες οσμές.

Οι περισσότεροι κάνουν λόγο για στοματικά διαλύματα με άρωμα δυόσμου ή ακόμη, μιλούν και για το μάσημα μιας τσίχλας, ωστόσο, μια από τις δραστικότερες λύσεις μετά την κατανάλωση σκόρδου ή κρεμμυδιού, όσο περίεργο κι αν σου φαίνεται, είναι το να πιεις ένα ποτήρι γάλα.

Οιι τροφές που «καθαρίζουν» την αναπνοή

Η δυσάρεστη αναπνοή που προκαλείται από το σκόρδο μπορεί να εξουδετερωθεί από την κατανάλωση γάλακτος. Όπως αναφέρεται και σε σχετικό άρθρο του La Stampa, η πρόσληψη γάλακτος, πριν ή κατά τη διάρκεια της κατανάλωσης σκόρδου, είναι από τις πιο αποτελεσματικές λύσεις για τη μείωση των συγκεντρώσεων πτητικών ενώσεων που είναι άλλωστε και ο κύριος υπεύθυνος για τη δυσάρεστη μυρωδιά που αφήνει το σκόρδο.

Αν και ελάχιστα γνωστός μεταξύ των τροφών που απαλλάσσουν από τη δυσάρεστη αναπνοή, ο μαϊντανός μπορεί επίσης να είναι χρήσιμος. Το έντονο άρωμά του, στην πραγματικότητα, είναι ικανό να καλύψει τη δυσάρεστη μυρωδιά του σκόρδου.

Αν πάλι ο μαϊντανός δεν είναι ο αγαπημένος σου, μπορείς να τον αντικαταστήσεις με σέλινο ή μπρόκολο. Και τα δύο αφαιρούν τυχόν υπολείμματα τροφίμων με βάση το σκόρδο που έχουν κολλήσει ανάμεσα στα δόντια, καμουφλάροντας τη μυρωδιά χάρη στο φρέσκο άρωμά τους.

Τα φρούτα και τα λαχανικά επίσης όπως τα μήλα, τα καρότα και τα αχλάδια καθώς είναι πλούσια σε φυτικές ίνες λειτουργούν ως φυσική οδοντόβουρτσα. Η κατανάλωσή τους μετά το γεύμα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της δυσάρεστης οσμής.

SHARE