Φωτογραφία: Dr. Shereene Idriss/instagram
Φωτογραφία: Dr. Shereene Idriss/instagram
02|04|2024 10:41
SHARE
TIPS

Ποιος είναι ο τύπος του δέρματός σας; -Δερματολόγος εξηγεί με έναν εύκολο τρόπο πως θα το ανακαλύψετε


Το βασικότερο βήμα για να επιλέξετε προϊόντα περιποίησης προσώπου είναι σίγουρα το να γνωρίζετε τον τύπο του δέρματός σας.

Έχετε ξηρή, λιπαρή ή μικτή επιδερμίδα; Αν δεν γνωρίζετε, η δημοφιλής δερμοτολόγος και TikToker Shereene Idriss εξηγεί με βίντεό της στα social media πώς θα καταλάβετε τον τύπο του δέρματός σας με ένα απλό τρικ.

«Πλύνετε το πρόσωπό σας, αφήστε το να στεγνώσει και μην κάνετε τίποτα για τα επόμενα 30 λεπτά», λέει χαρακτηριστικά στο βίντεο που έχει συγκεντρώσει περισσότερες αππό 937.000 προβολές τον τελευταίο μήνα.

«Εάν μετά από 30 λεπτά νιώθετε το δέρμα σας τραχύ πιθανότατα έχετε ξηρό τύπο δέρματος, που σημαίνει ότι δεν παράγεται αρκετά φυσικά έλαια», σημειώνει και προσθέτει πως «αν αντίστοιχα εντός 30 λεπτών δείτε ότι το δέρμα σας φαίνεται λιπαρό, τότε η επιδερμίδα σας είναι λιπαρή»

@shereeneidriss Quick skincare tip that won’t cost you any more money and that will help you save some in the long run: identifying your skin type! 🤌 #skincaretip #skincaretips #dryskin #oilyskin #skintype #skincarehack #skincarehacks #skintips #dermatologist #shereeneidriss #dridriss @ShereeneIdriss ♬ TEXAS HOLD 'EM - Beyoncé

Αν γνωρίζετε τον τύπο του δέρματός σας θα βρείτε προιόντα τα οποία θα είναι κατάλληλα για εσάς και θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας.

Για παράδειγμα, καλό θα είναι αν έχετε μικτή επιδερμίδα να αποφεύγετε οτιδήποτε είναι πολύ λιπαρό, αν έχετε ευαίσθητο δέρμα να αποφεύγετε προϊόντα με συστατικά που προκαλούν ερεθισμό, αν πάλι έχετε ξηρό δέρμα θα πρέπει να επιλέξετε ένα προϊόν για βαθιά ενυδάτωση.

«Μερικοί δεν μπορούν να αποφασίσουν ακριβώς τι τύπο δέρματος έχουν καθώς μπορεί η μέση του προσώπου, η ζώνη Τ να είναι λιπαρή και το υπόλοιπο δέρμα να είναι ξηρό, τότε έχετε μικτή επιδερμίδα», εξήγησε η δερματολόγος.

Φωτογραφία/Shutterstock

«Αν νιώθετε μία αίσθηση τραβήγματος μετά από 30 λεπτά τότε πιθανόν να είστε αφυδατωμένοι και το δέρμα σας έχει έλλειψη νερού και υγρασίας».

Και τέλος η ίδια τονίζει ότι «δεν υπάρχει κανονικό δέρμα ειδικά σε μια γυναίκα, γιατί αν έχετε ορμονικές διακυμάνσεις, το δέρμα σας μπορεί να διαφέρει κατά τη διάρκεια ενός μήνα».

Αν θέλετε να διατηρήσετε το δέρμα σας ενυδατωμένο θα πρέπει να πίνετε περίπου εννέα φλυτζάνια νερό, να καταναλώνετε φρούτα και λαχανικά, να αποφεύγετε το αλκοόλ, να κάνετε συχνά απολέπιση.

SHARE