ζώδια προβλέψεις
Φωτογραφία: Pixabay
Ζώδια για όλη την εβδομάδα

Αστρολογία: Ήλιος και Ερμής μπαίνουν στον Τοξότη -Τα πιο ευνοημένα ζώδια της εβδομάδας


Διαβάστε τις αστρολογικές προβλέψεις του Σαββατοκύριακου και της ερχόμενης εβδομάδας, για όλα τα ζώδια, από την Τζούλη Αγοράκη.

Κριός

Μην γυρνάς επιδεικτικά την πλάτη στους ανθρώπους που αγαπάς και μην τους υποσιτίζεις ρίχνοντάς τους ψίχουλα αγάπης. Μη γυρνάς επιδεικτικά την πλάτη στην τύχη σου γιατί κάποια στιγμή θα γυρίσεις και θα βρεις σκιές. Η εβδομάδα ζητά δικαιοσύνη, τιμιότητα στα αισθήματα και καλές προθέσεις. Τα επαγγελματικά σε έχουν ρουφήξει. Κάθε μέρα βάζεις όρια και κάθε μέρα τα καταπατάς. Βάλε πάλι στην πρίζα την ενέργεια και την πίστη στον εαυτό σου και μην αφήνεις τα πράγματα στη τύχη τους. Πάρε την τύχη στα χέρια σου ειδικά στις 21/11 που η Ήλιος εισέρχεται στον Τοξότη και παρουσιάζονται ευκαιρίες και στα οικονομικά. Προσπάθησε λοιπόν να μην εξαρτάσαι από τους άλλους και ανέλαβε μόνη σου να προωθήσεις την πραμάτεια σου.

Ταύρος

Αφού έφαγες μια έκλειψη Σελήνης στις 19/11 κατακέφαλα και ήρθαν τα πάνω κάτω, ίσως να αναθεώρησες και πέντε βασικά πράγματα. Η εβδομάδα σου δίνει την ευκαιρία να κάνεις περισσότερα από αυτά που αγαπάς. Να ακολουθήσεις την καρδιά σου και να συνδεθείς με τις πραγματικές σου επιθυμίες. Όλο αυτό όμως θέλει τιμιότητα. Κυρίως στον ίδιο σου τον εαυτό. Αποφάσισε λοιπόν τι θέλεις να κάνεις, ποιος θέλεις να είσαι και κυρίως που θέλεις να πας. Στα αισθηματικά ίσως φτάσεις να πεις: Οι νύχτες μου είναι καλύτερες από τις μέρες σας! Επαγγελματικά η εβδομάδα βρέχει ευκαιρίες. Με Ήλιο και Ερμή στον Τοξότη αυξάνονται οι ευκαιρίες να δημιουργήσεις ένα ικανοποιητικό κομπόδεμα. Για αυτό, καλό θα ήταν να επωφεληθείς και να βάλεις στη ζωή σου «πρόγραμμα», «συνέπεια» και «συγκέντρωση». Η εβδομάδα σου φωνάζει «στρώσου» στη δουλεία και κάνε τα πράγματα να δουλέψουν και να προχωρήσουν. Τα οικονομικά σου μπαίνουν επιτέλους σε σειρά, καιρός ήταν!

Δίδυμος

Δώσε ιδιαίτερη προσοχή στα σημάδια που σου δίνονται. Έχεις ουράνια βοήθεια και αν ανοίξεις διάπλατα τα μάτια σου θα δεις ότι η αλήθεια είναι εδώ μπροστά σου. δηλαδή ένα βήμα πριν και σε περιμένει να την οικειοποιηθείς και να τη χωνέψεις. Εντάξει μερικές φορές έχει «κόστος» και θέλει θάρρος να δεις την αλήθεια. Από την άλλη, το έχει πει και ο ποιητής: Θέλει αρετή και τόλμη η ελευθερία. Έλα! Τι σου ζητούν; Χαμογέλα όταν τα πράγματα πάνε καλά. Σταμάτα να έχεις μέσα σου ένα μόνιμο αίσθημα καταστροφής και απώλειας. Μην σκαλίζεις κουραστικά τα πράγματα και τις καταστάσεις που έχεις βρει έναν τρόπο να «τσουλάνε». Στις 22/11 και στις 24/11 ο Ήλιος και Ερμής απ' τον Τοξότη σου λένε προώθησε τα σχέδια σου. Συνδέσου με εκείνον τον εντυπωσιακό Δίδυμο που αν χρειαστεί να πείσει τους άλλους κάνει και ακροβατικά. Η ζωή είναι μικρή που σημαίνει ότι και να κάνεις κοντά εδώ και τώρα.

Καρκίνος

Σε περίπτωση που δεν το έχεις καταλάβει τα λες πιο ωραία από ό,τι τα κάνεις. Γενικά, στο μπλα μπλα έχεις γίνει μανούλα. Βαθιά μέσα σου βέβαια αναρωτιέσαι ποια καλή τύχη συνωμοτεί μαζί σου και εν μέρει τους πείθεις. Καιρό τώρα έχεις καταλάβει ότι, όταν δεν μπορείς να τους πείσεις μια λύση είναι να αρχίσεις να τους μπερδεύεις. Όποτε, λίγο μπέρδεμα, λίγο μπλα μπλά, τα πράγματα κάπως σου βγαίνουν. Όπως όμως και αν τα καταφέρνεις. το μέσα σου δεν είναι χαρούμενο, αφού ξέρεις ότι με κόλπα παπατζή δεν βγαίνει για καιρό η κατάσταση. Και επειδή εδώ και καιρό έχεις χάσει έτσι και αλλιώς τον παπά, μήπως είναι καλύτερα να αρχίσεις να είσαι τίμιος με τον εαυτό σου, με τις ανάγκες σου και τους άλλους; Ξεκίνα με εκείνα που πραγματικά χρειάζεσαι (δεν είναι αυτά που νομίζεις ότι χρειάζεσαι, αλλά κάτι πολύ πιο ουσιαστικό). Η είσοδος Ήλιου και Ερμή στον Τοξότη στις 22 και 24/11 σου θυμίζει τη μαγική λέξη αυτοβελτίωση. Ασχολήσου αποκλειστικά με τον εαυτό σου, το σώμα και την υγεία σου. Κάνε περισσότερα από αυτά αυτά σε ευχαριστούν και αποφάσισε να είσαι πιο τίμιος/α εκεί που παίζονται τα αληθινά συναισθήματα.

Λέων

Δεν είναι ότι δεν έχεις τις δυσκολίες σου, αλλά είναι κρίμα στις δυσκολίες σου να προσθέτεις και κάποιες νευρώσεις. Εντάξει, γεγονός είναι ότι έχεις περάσει και καλύτερα. Γεγονός είναι ότι ζορίζεσαι και δη ποικιλοτρόπως. Λίγο η δουλεία, λίγο η σχέση, λίγο οι φίλοι και οι συγγενείς. Δεν θέλει και πολύ ο άνθρωπος να πάρει τα όρη και τα βουνά. Και όχι τίποτα άλλο, δεν έχεις και το κουράγιο να συρθείς μέχρι εκεί. Το πιο φρόνιμο που έχεις να κάνεις είναι να μείνεις εδώ που είσαι να σηκώσεις τα μανίκια και να κάνεις τη «χαμαλοδουλειά». Δεν είναι άλλωστε και η πρώτη φορά. Αυτό που τώρα καλείσαι να κάνεις είναι να περάσεις τον ελέφαντα από την τρύπα της βελόνας. Οκ, μην ιδρώνεις, αφού το ξέρεις. Στα εφικτά σκαλώνεις και στα ανέφικτα τα πας μια χαρά. Σταμάτα λοιπόν την «κλαψογκρίνια» και κάνε το ακροβατικό σου. Ο Κυβερνήτης σου άλλωστε, ο Ήλιος, περνάει στον Τοξότη και σου δίνει ώθηση -αν όντως το ιδρώσεις το φανελάκι μέσα στο γήπεδο, κανείς δεν αποκλείει το γκολ. Ευκαιρία της εβδομάδας; Δούλεψε με αφοσίωση και πήγαινε παρακάτω χωρίς να το... σκαλίζεις.

Παρθένος

Ενώ θα μπορούσες να καθίσεις σε μια αναπαυτική πολυθρόνα με ένα ωραίο κοκτέιλ στο χέρι, εσύ παίρνεις τη βαριοπούλα και κατεδαφίζεις ότι όμορφο έχεις χτίσει. Σου έχει βγει ένα νεύρο και μια τσίτα, σαν να έχεις πιει τονωτικά ροφήματα μαζί με καφεΐνη. Έχεις δηλαδή ενέργεια ζηλευτή, μόνο που δεν τη διοχετεύεις στη σωστή κατεύθυνση, έτσι τα υπόλοιπα ζώδια σε ακούνε να τρίζεις τα δόντια σου. Το σοφό σύμπαν δεν σου ζητάει να γυρνάς το μάγουλο και για άλλο χαστούκι, αλλά το στιλ δεν σηκώνω μύγα το σπαθί μου δεν αποδίδει. Άρχισε να αφήνεις και πράγματα να πέφτουν κάτω. Δέξου αυτά που δεν αλλάζουν και προσπάθησε να αλλάξεις αυτά που περνούν από το χέρι σου. Αν δεν εντοπίσεις πρώτα τα δικά σου λάθη, προκοπή δεν θα δεις. Γι' αυτό, άρχισε να παρατηρείς κάπως πιο εντατικά τον εαυτό σου και τις αντιδράσεις σου. Ο Ήλιος και ο Ερμής στον Τοξότη προωθούν τις αλλαγές, τα σούρτα-φέρτα, τις καινούργιες γνωριμίες, εκμεταλλεύσου το.

Ζυγός

Μπορεί να έχεις πάρει μια δυο ανάσες αλλά με απογοήτευση βλέπεις ότι τα προβλήματα σε περιμένουν στη γωνία και στα οικονομικά οι διαρροές συνεχίζονται. Όμως, με Ήλιο και Ερμή στον Τοξότη σου βγαίνει ένας πιο κοινωνικός εαυτός, με τον οποίο μπορείς να διεκδικήσεις αυτά που σου ανήκουν και ονειρεύεσαι. Τουτέστιν, μην κάθεσαι με σταυρωμένα χέρια και περίμενες να γίνει ουράνιο θαύμα. Το τρίγωνο Αφροδίτη-Ουρανού σου έφερε το αναπάντεχο πιο κοντά και μπορεί κάτι να αλλάξει πραγματικά από εκεί που δεν το περιμένεις. Και μπορεί το ερωτικό σου σκηνικό να μην είναι στρωμένο με ροδοπέταλα, όμως στην αγκαλιά του/της νιώθεις ασφάλεια και όλα τα σενάρια είναι εφικτά. Βέβαια ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος να νιώθεις παρηγοριά σε ξεχωριστές αγκαλιές, όμως κανένα ενδεχόμενο σε αυτή τη ζωή δεν αποκλείεται. C'est la vie!

Σκορπιός

Αυτός ο αυθεντικός θυμός που αναβλύζει από μέσα σου μπορεί τελικά να σου βγει και σε καλό. Βέβαια, δεν ξέρεις αν πρέπει να στεναχωρηθείς ή να χαρείς, να θυμώσεις ή να γελάσεις, να πας στη θάλασσα ή στο βουνό. Γενικά τα συναισθήματά σου, αφού βράχηκαν για τα καλά τα έχεις βγάλει να στεγνώσουν στον ήλιο. Από την άλλη, έχουν πάθει και ένα βραχυκύκλωμα και έτσι δεν ξέρεις ακριβώς τι να νιώσεις και που να βρεις παρηγοριά. Η Σεληνιακή έκλειψη στις 19/11 σε έβαλε να δεις το έργο από άλλη οπτική γωνία και πλέον πρέπει να αλλάξεις ρώτα. Να τι πρέπει να κάνεις: ένα σίγουρο και ολόκληρο βήμα σε μια καινούργια κατεύθυνση. Μια αρχή σε μια εντελώς νέα ιστορία. Άφησε το παρελθόν εκεί που πρέπει να μείνει (στο ντουλάπι με τα άχρηστα) και κάνε τα πρώτα σου βήματα στο καινούργιο εμβαδόν του ερωτισμού και των ευκαιριών. Στις 22/11 και στις 24/11 ο Ήλιος και ο Ερμής περνάνε στον Τοξότη και ήρθε η στιγμή να πάρεις επαγγελματικά ρίσκα ακόμα και να επενδύσεις εκεί που καιρό φοβόσουν να άγγιξες.

Τοξότη

Ήρθε το ταβάνι στο πάτωμα, και το πάτωμα στο ταβάνι. Ναι ίσως χρειαστεί να κάνεις τον ακροβάτη. Έχουν έρθει πάλι τα πάνω κάτω. Δεν είναι ότι το σύμπαν σου κάνει καψόνια απλά σε αναγκάζει να δεις αυτό που εσύ αρνείσαι και εννέα φορές στις δέκα είναι το προφανές. Οι μέρες που έρχονται μυρίζουν αποκαθήλωση και αλλαγή. Τα όνειρά σου έχουν πέσει στα πατώματα και σέρνονται. Κάποιο απ' αυτά πρέπει να τα μαζέψεις με ευλάβεια, να τα ξεσκονίσεις, να τα βάλεις πάλι στο σκρίνιο και κάποια άλλα άφησε τα να μείνουν κάτω, γιατί όσο είναι πάνω κρατούν και εσένα κάτω. Το τρίγωνο Αφροδίτης-Ουρανου, όμως, φέρνει αλλαγές. Το θέμα είναι αν έχεις τα μάτια ανοιχτά να τις δεις. Στις 22/11 ο Ήλιος περνάει στο ζώδιό σου και στις 24/11 ο Ερμής. Τι σημαίνει αυτό; Εξωστρέφεια, μπρίο και όλα αυτά που τα ένιωθες να σέρνονται σιγά αλλά σταθερά τσουλάνε. Τουτέστιν, καθάρισε το σπίτι έρχεται μουσαφίρης και φέρνει δώρα.

Αιγόκερως

Ενώ θα έπρεπε να είχες πιάσει σφιχτά και αγκαζέ τις ευκαιρίες και να πήγαινες όσο πιο μακριά εκείνες θα σε έβγαζαν, αφήνεις για ακόμη μια φορά την οικονομική ανασφάλεια και τις ανασφάλειές σου εν γένει και σε πηγαίνουν εκείνες όπου θέλουν και στο τέλος σε κάνουν ό,τι θέλουν και είσαι υποχείριό τους. Το σοφό σύμπαν σού λέει δεν είναι η στιγμή για ηττοπάθειες ούτε η στιγμή για εξιλαστήρια θύματα. Δεν φταίει ο σύντροφός σου που σε καθετί γυρεύεις την αρνητική προβολή. Ξέρεις πολύ καλά τι πρέπει να κάνεις. Ρίξτο έξω, ρίξτο στην τρέλα. Πάντα αποδίδει. Κάνε ένα ξέφρενο ξενύχτι, μέθυσε και κάνε υπερβολές. Σου πάει που και που να βγαίνεις από τα νερά σου. Ναι, έχεις ανάγκη λίγο να σταματήσεις να σκέφτεσαι να αναλύεις και να αυτομαστιγώνεσαι. Το τρίγωνο Αφροδίτη-Ουρανού φέρνει κάτι αναπάντεχο πιο κοντά. Οπότε, σταμάτα τον θρήνο και κράτα τα μάτια ανοιχτά. Με Ήλιο και Ερμή στον Τοξότη μην αφήνεις για αύριο αυτό που μπορείς να κάνεις σήμερα

Υδροχόος

Η δουλειά σου ρουφάει όλη την ενέργεια. Και μπορεί πρόωρα να ονειρεύεσαι ειδυλλιακές διακοπές αιώρες και ζεστές παραλίες, όμως το όνειρο αργεί καθώς μεσολαβεί ένας ολόκληρος χειμώνας. Είναι καλό το ονειροπόλημα, αλλά είναι ακόμα καλύτερα η σύνδεση με την πραγματικοτητα. Καθώς το ξέρεις καλύτερα από τον καθένα, ότι έχεις μπροστά σου ένα γάιδαρο να φας. Με την έκλειψη Σελήνης στον Ταύρο είδες το έργο με πολλές εκδοχές. Στα αισθηματικά, το τοπίο δεν μοιάζει σαν σκηνικό ρομάντζου. Κάνεις εντατική προσπάθεια να μη διαταράξεις την ηρεμία της σχέσης σου, αλλά η σχέση μπάζει νερά προ πολλού και το ξέρεις. Και ενώ προσπαθείς να λες τα σωστά λόγια, να έχεις το σωστό ύφος και πάντα ένα χαμόγελο στα χείλη, το πράγμα δεν τσουλάει και σου ζητάει να κάνεις τις αλλαγές που πρέπει και να αντικρίσεις την αλήθεια κατάματα. Ήλιος και Ερμής στον Τοξότη στις 22/11 και 24/11 σου λένε ότι τα πράγματα θα προχωρήσουν με συναισθηματική τιμιότητα και αν δεις ποιες είναι οι αληθινές σου τελικά ανάγκες.

Ιχθύς

Ενώ πας να μπεις σε σειρά, τελευταία στιγμή αλλάζεις γνώμη και το μετανιώνεις. Το ρούχο όχι μόνο το ισιώνεις, το σιδερώνεις κιόλας και θες να είναι κολλαριστό και τα θέλεις όλα σε τάξη και συγυρισμένα και όμορφα, αλλά ξαφνικά δίνεις μια και ανοίγεις την ντουλάπα και βάζεις το πιο τσαλακωμένο ρούχο σου και σκέφτεσαι μα ποιος είπε ότι θέλω να είμαι σωστός/τη; Μα ποιος είπε ότι δεν θέλω ένα ακόμα τσιγγάνικο έρωτα της καρδιάς μου; Και εκεί που πας να ζήσεις ας πούμε την περιπέτεια, γυρνάς πίσω και νοσταλγείς την τακτοποιημένη σου ζωή. Το αποτέλεσμα είναι ότι ζεις μέσα σε μια αντίφαση. Και κουράζεις και τα άλλα ζώδια απ' το πίσω πίσω-μπρος. Η έκλειψη Σελήνης σε έβαλε να δεις πιο γενναία μέσα σου και η ευκαιρία της εβδομάδας είναι να είσαι συνεπής κυρίως με τον εαυτό σου και τις βασικές σου ανάγκες που πρέπει να τις αφουγκραστείς και να τις κατανοήσεις. Ο Ήλιος στις 22/11 και ο Ερμής στις 24/11 στον Τοξότη φέρνουν μια περίοδο που ευτυχώς θα είσαι πιο ξεκάθαρος/ρη και θα μπορείς πιο εύκολα να διεκδικήσεις τα θέλω σου, αφού θα ξέρεις τουλάχιστον τι σχήμα περίπου θα έχουν.

SHARE