ζώδια προβλέψεις
Φωτογραφία: Unsplash/ Jenni Miska
Z;ώδια για όλη την εβδομάδα

Αστρολογικές προβλέψεις εβδομάδας: Σε ποια ζώδια θα φέρει νέες ευκαιρίες ο Ουρανός


Η εβδομάδα θέλει προσοχή με τον ανάδρομο Ερμή, αλλά ο Ουρανός επιστρέφει στον Ταύρο και φέρνει ευκαιρίες.

Κριός

Στις 18/1 ο Ουρανός επιστρέφει στον Ταύρο σε ορθόδρομη πορεία και νιώθεις σαν να σε ρίχνει στη μαρμίτα της αισιοδοξίας. Όχι μόνο δείχνεις και αισθάνεσαι καλύτερα, αλλά τα πράγματα έχουν πάρει εκείνο τον καλό δρόμο και συμβαίνουν μικρά θαύματα και εκπλήξεις από το πουθενά. Ακόμα και αν αισθηματικά αισθάνεσαι ότι δεν έχεις βρει αυτό που σε εξιτάρει, keep walking και μπορεί δυο βήματα πιο κάτω κάτι πολύ καλό να συμβεί. Αρκεί να μην το χαλάσεις πριν ξεκινήσει, δηλαδή να μην αρχίσεις τα παρορμητικά σου που σε φέρνουν πάντα σε άβολη θέση. Και επαγγελματικά, το διάστημα είναι ιδανικό για να διεκδικήσεις αυτά που σου ανήκουν και να βρεις το χαμένο δίκιο σου. Προσοχή μόνο, γιατί με τον Ερμή ανάδρομο στον Υδροχόο από τις 14/1 δεν θα λείψουν τα βραχυκυκλώματα γιατί οι επαγγελματικές παγίδες θα φοράνε «νεγκλιζέ» και μπορείς να μπλέξεις πριν το καταλάβεις. Αυτή η εβδομάδα όμως είναι ιδανική για συζητήσεις. Προσοχή, μη βάλεις υπογραφές και απέφυγε να κάνεις αγοραπωλησίες. Η πρώτη Πανσέληνος του χρόνου στις 18/1 στον Καρκίνο σε βοηθά να δείξεις το καλό σου πρόσωπο και οι γνωριμίες πέφτουν βροχή.

Ταύρος

Τα καταπιεσμένα συναισθήματα θα πάρουν πλοκή που σημαίνει «Χαλάν χαλάν» =σε ελεύθερα αραβικά «άντε γεια». Ο Ερμής ανάδρομος στο ζώδιο του Υδροχόου σου φέρνει μπερδέματα και ένα αίσθημα «που να μιλήσω τώρα που και ποιος θα καταλάβει». Ακόμα και αν χρειαστεί να τα πεις στον τοίχο, βγάλε τα από μέσα σου με κάθε τρόπο. Είναι χίλιες φορές λιγότερο αυτοκαταστροφικό από το να ριχτείς στην αρένα και να προκαλείς πάλι αυτόν τον αιμοσταγή ταυρομάχο να σε εξοντώσει. Ναι, το παρελθόν σου γυρνάει και φοράει τα λιγότερα, που σημαίνει ότι, όχι μόνο πρέπει να δείξεις χαρακτήρα, αλλά και το στομάχι σου είναι πράγματι γερό. Τα άλλα ζώδια μπορεί να έχουν αγανακτήσει μαζί σου, αλλά αυτή η κυκλοθυμία τρελαίνει εσένα περισσότερο από τον καθένα. Στις 18, ο ουρανός επιστρέφει στο ζώδιό σου και είναι σε ορθόδρομη πορεία, που σημαίνει ότι τώρα είναι η ευκαιρία να δεις τα σχέδιά σου να υλοποιούνται. Ένας μεγάλος έρωτας μπορεί να κάνει την εμφάνισή του. Τουτέστιν, σταμάτα να δείχνεις μουντρούχα και να θυμάσαι η τύχη χτυπάει την πόρτα των χαμογελαστών ανθρώπων.

Δίδυμος

Ενώ και το σώμα σου θέλει γιαχαμπίμπι (μάθε τι σημαίνει στα αραβικά) και η ψυχή σου με ένα γιαλελέλι ξεχνιέται (μάθε επίσης τι σημαίνει στα αραβικά), τελευταία στιγμή στρίβεις δια του αρραβώνος και το παίζεις «δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα». Ακόμα πάντως και αν δεν μάθεις τι σημαίνουν οι παραπάνω λέξεις, το αίσθημα το ξέρεις πολύ καλά: Από τη μια επιθυμείς όσο τίποτα να κυλιστείς στα σεντόνια της ηδονής και από την άλλη, πάνω στην κρίσιμη στιγμή, τη στιγμή δηλαδή που πρέπει να δείξεις χαρακτήρα, λες «παιδιά εγώ δεν ξέρω, είμαι από χωριό». Κοντολογίς, δίνεις μια με την ουρά σου και πάρτη κάτω την καρδάρα με το γάλα. Οκ, η υπομονή σου δοκιμάζεται καιρό τώρα, δεν είναι όμως κομματάκι άδικο, κυρίως για σένα, να τα γκρεμίσεις όλα για ένα πουκάμισο αδειανό, για μια Ελένη; Ποια είναι αυτή δηλαδή η Ελένη στο κάτω κάτω που θα μας χαλάσει τη ζωή;

Καρκίνος

Τα μέσα του μήνα σε βρίσκουν από ραντεβού σε ραντεβού. Κάτι μαγειρεύεις, μυρίζει υπέροχα, τη συνταγή την κρατάς μυστική και τα υλικά που χρησιμοποιείς, ακόμα και αν δεν είναι αγνά, εσύ τα παρουσιάζεις σαν τα καλύτερα. Όχι μόνο καταφέρνεις και πείθεις, αλλά έχεις κάνει τεράστια ουρά έξω από το μαγαζάκι σου, που σημαίνει ότι όλοι σε προτιμούν. Τουτέστιν, το πράγμα πηγαίνει πρίμα, όμως ο Ανάδρομος Ερμής στο ζώδιο του Υδροχόο από τις 14/1 σου λέει να τιθασεύσεις το προβάδισμα και να έχεις τα μάτια σου δεκατέσσερα. Στις 18/1 ο Ουρανός ορθόδρομος στον Ταύρο σε βοηθά να ξεσκαλώσεις από κάτι κολλήματα του παρελθόντος και να γυρίσεις αποφασιστικά σελίδα. Πάντως, κάθε Καρκίνος που σέβεται τον εαυτό του οφείλει να προχωρήσει μπροστά, το διάστημα είναι ιδανικό. Η πρώτη πανσέληνος στις 18/1 στο ζώδιό σου σού δίνει και αυτή την ώθηση που χρειάζεσαι -έτσι όπως έχει πάρει φόρα θα αγγίξεις τα αστέρια.

Λέων

Εντάξει, υπάρχουν μέρες που νιώθεις σαν καλοκουρδισμένο στρατιωτάκι και τα περισσότερα πράγματα τα κάνεις μηχανικά και χωρίς καθόλου ενέργεια. Ο ανάδρομος Ερμής στις 14/1 είναι σαν να σου κάνει συμπαντική φάρσα και σαν ντόμινο βλέπεις να χαλάει το ένα πράγμα δίπλα στο άλλο. Κουράγιο και υπομονή, γιατί στις 18/1 ο Ουρανός στον Ταύρο γυρίζει σε ορθόδρομη πορεία και φέρνει αυτήν την ευεργετική ώθηση που χρειάζεσαι. Σαν να σε σπρώχνει το χέρι του καλού θεού σε νέες (ολοκαίνουργιες) εμπειρίες. Ένα γλυκό ευεργετικό αεράκι φυσάει μέσα στα κουρασμένα σου μαλλιά. Και επιτέλους νιώθεις ότι κάτι καλό μπορεί να συμβεί στην επόμενη στροφή. Τόσα στα επαγγελματικά όσο και στα αισθηματικά μπορείς τώρα να ζητήσεις τα δυο-τρία πραγματάκια που έχεις στο μυαλό σου και είσαι απόλυτα σίγουρη ότι θα φτιάξουν την καθημερινότητά σου. Οι καλύτερες μέρες έρχονται. Ό,τι τώρα χρειάζεται να κάνεις είναι να βγάλεις από πάνω σου τη συναισθηματική κλάψα να σταθείς στα πόδια σου, κλείνοντας όσο πιο αποφασιστικά μπορείς την πόρτα στο παρελθόν.

Παρθένος

Καθώς οι εξελίξεις τρέχουν, σου έρχεται να πας στην έρημο να βρεις τους Βεδουίνους και να τηρήσεις τα έθιμά τους. Δηλαδή, να μένεις μαζί τους, λέγοντας τα ελάχιστα πίνοντας το τσάι σου και κοιτώντας την άμμο να αλλάζει σχήματα. Έχεις την ανάγκη, όχι μόνο να κατεβάσεις ρολά, αλλά να σταματήσεις εδώ και τώρα όλον αυτό τον εξαντλητικό διάλογο με ανθρώπους που, όχι μόνο δεν σε καταλαβαίνουν, αλλά σου απαντούν σε Σερβοκροάτικα και το λιγότερο που μπορείς να πεις είναι ότι αισθάνεσαι χαμένος στη μετάφραση. Τα οικονομικά σου συνεχίζουν να σε απασχολούν, αλλά και το σπίτι, τα μαστορέματα και ό,τι σου χαλάει ο ανάδρομος Ερμής προσπαθείς να το βάλεις σε τάξη. Ο Ουρανός όμως ορθόδρομος στο ζώδιο του Ταύρου σου θυμίζει το ρητό που λέει «αν δεν μπορείς να αποφύγεις κάτι, κάτσε και απόλαυσέ το». Δηλαδή, μπορεί μια ευκαιρία να έρθει από εκεί που δεν το περιμένεις και ενώ αρχικά «δεν σε ψήνει», να αποδειχθεί θησαυρός. Για αυτό, άνοιξε τα μάτια και την καρδιά σου και μην κολλάς στο ένα και μόνο σενάριο.

Ζυγός

Συνεχίζεις να φοράς τα γυαλιά της ωραιοποίησης και, ενώ η αλήθεια είναι ότι έχεις αρχίσει να σκίζεις λίγο το περιτύλιγμα και να βλέπεις το καινούργιο σου παιχνίδι, διαπιστώνεις ότι «φευ» μοιάζει με το παλιό. Εσύ ωστόσο συνεχίζεις σαν μικρό παιδί να είσαι ενθουσιασμένος και να πανηγυρίζεις για λόγους που αφορούν καθαρά εσένα. Καλή καρδιά! Τα μέσα του μήνα σε βρίσκει με τα πόδια μέσα στον Ιορδάνη ποταμό σε μια προσπάθεια να εξαγνίσεις τις αμαρτίες σου, ενώ με τα χέρια σου δημιουργείς καινούργιες και μεγαλύτερες (αμαρτίες). Δηλαδή, το πρωί μαθήτρια, το βράδυ εξαλλοσύνες. Ο μισός σου εαυτός τα πράττει όλα σωστά ο άλλος μισός... Όπως και να έχει, με τον Ερμή ανάδρομο από τις 14/1 πρέπει να διπλοτσεκάρεις τις ενεργείς σου και να έχεις καλυμμένα τα νότα σου. Ο Ουρανός ορθόδορμος, επιστρέφει μετά από πέντε μήνες στον Ταύρο και όλα τα σταματημένα παίρνουν μπροστά.

Σκορπιός

Σε γενικές γραμμές, το πράγμα έχει αρχίσει να φτιάχνει. Επειδή όμως είχε χαλάσει πολύ, ειδικά τους τελευταίους μήνες, δεν μπορεί να φτιάξει από τη μια στιγμή στην άλλη μαγικά και σε έχει πιάσει τρελή ανυπομονησία. Δεν αντέχεις ούτε άλλη ταλαιπωρία, ούτε άλλη ασυνεννοησία ούτε άλλο χαλασμένο τηλέφωνο. Με τον Ερμή όμως ανάδρομο στις 14/1 όλα αυτά θα είναι στο καθημερινό μενού για τις επόμενες τρεις εβδομάδες. Ό,τι τώρα επιθυμείς είναι μια συγυρισμένη και τακτοποιημένη πραγματικότητα και μερικά λόγια ίσια και σταράτα. Όχι άλλο ναι μεν, αλλά. Έχεις τα δίκια σου, αλλά το διάστημα θέλει προσοχή. Με τον Ουρανό όμως να γυρίζει στον Ταύρο στις 18/1 σε ορθόδρομη πορεία η συναισθηματική άνοιξη είναι ένα τσιγάρο απόσταση. Τελείωνε λοιπόν με τις δουλειές και τα διαδικαστικά γιατί πάει καιρός τώρα που δεν έχει γελάσει το χειλάκι σου και κάτι τέτοιο για έναν Σκορπιό είναι ανεπίτρεπτο.

Τοξότης

Η εβδομάδα φέρνει με τον ανάδρομο Ερμή κάποια βραχυκυκλώματα στην επικοινωνία, κάποιες αναβολές και ίσως ένα χαλασμένο αμάξι, αλλά φέρνει και ένα κύμα αισιοδοξίας και νιώθεις ότι τα πάντα -ή σχεδόν τα πάντα- είναι στο χέρι σου. Από την άλλη, κάτι ιστορίες από το παρελθόν σε έχουν κυκλώσει και γενικά έχεις μπει μόνη σου σε ένα τριπάκι που ακούει στο όνομα «τι θα μπορούσα να κάνω και δεν το έκανα». Η αλήθεια είναι ότι πολλά πράγματα θα μπορούσαν να είχαν γίνει αλλιώς, όμως ξέρεις πολύ καλά ότι το εκ των υστέρων στη ζωή είναι σαν να χτυπάς στου κουφού τη πόρτα. Άλλωστε, δεν έχει νόημα όλη αυτή η ξαφνική αυτοτιμωρία και το μαστίγωμα. Το πιο φρόνιμο που έχεις να κάνεις είναι να σκεφτείς τι θα συμβεί από εδώ και πέρα, που σημαίνει ότι, αφού αντέχεις ακόμα να είσαι μέσα στη σχέση και θέλεις, καθώς φαίνεται, να είσαι εκεί, προσπάθησε να δώσεις τον καλύτερο εαυτό. «Ο καλύτερος τρόπος να αλλάξουν οι άλλοι είναι να αλλάξουμε πρώτα εμείς». Το ίδιο ισχύει και στη δουλειά. Ο ουρανός γυρίζει στον Ταύρο σε ορθόδρομη πορεία μετά από πέντε μήνες και φέρνει το απρόβλεπτο πιο κοντά. Όλα είναι πιθανά αρκεί να κρατάς στην καρδία σου μια θέση για το θαύμα.

Αιγόκερως

Η Αφροδίτη ανάδρομη, ο Ερμής ανάδρομος... Ε ναι, νιώθεις ήδη κουρασμένος, ενώ ο χρόνος καλά καλά δεν ξεκίνησε και ανεβάζεις τα ντεσιμπέλ και νιώθεις την ανάγκη να δείξεις τα δόντια σου. Δεν είναι μόνο ότι έχεις αρχίσει να χάνεις την υπομονή σου, είναι που δεν θέλεις να σε περνάνε για κορόιδο. Το αποτέλεσμα όμως είναι λίγο φοβικό, γιατί ακόμα και τις καλές προθέσεις δεν τις βλέπεις και κάνεις σαν αδέσποτο που του έχουν κρεμάσει στην ουρά τενεκεδάκια. Ψυχραιμία... Το πιο φρόνιμο που έχεις να κάνεις είναι στροφή προς τα πίσω. Στρίψε αλλιώς το τιμόνι -ό,τι και αν αυτό σημαίνει. Στα ζόρια, το χιούμορ βοηθά, το ξέρεις, οπότε άφησε τα παιχνίδια εξουσίας και μη θέλεις σώνει και καλά να έχεις δίκιο. Στις 18/1 έρχονται, άλλωστε, ευχάριστες αλλαγές στην ερωτική σου ζωή. Με τον Ουρανό να γυρίζει σε ορθή πορεία στον Ταύρο, δεν είναι καθόλου περίεργο αν ο έρωτας σου χτυπήσει την πόρτα. Έχε λοιπόν μάτια και καρδιά και μυαλό ακόμα πιο ανοιχτά.

Υδροχόος

Ο ανάδρομος Ερμής από τις 14/1 στο ζώδιό σου φέρνει ένα εσωτερικό μπέρδεμα και μπορεί να νιώσεις βαλτωμένη και συναισθηματικά και επαγγελματικά. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι δεν προσπαθείς καθόλου να βγεις από αυτό το μπέρδεμα και κάνεις ό,τι περνάει από το χέρι σου για να γίνεις όλο και πιο μπερδεμένη, σε βαθμό όλο αυτό να αγγίζει τα όρια της αυτοκαταστροφής. Όμως, στις 18/1 ο Ουρανός γυρίζει σε ορθόδρομη πορεία και μέσα σε αυτό το διάστημα εσωτερικής σύγχυσης μπορούν να γίνουν και καλά πράγματα από δίπλα. Ο ερωτισμός σου είναι και αυτός μέσα στο ασανσέρ. Σε γοητεύουν και πάλι τα περίεργα και αυτά που δεν μπορείς να έχεις. Σε γοητεύουν όλα εκείνα που μοιάζουν εξωτικά μακρινά και απαγορευμένα. Από την άλλη, η παλιά ιστορία ακόμα τρέχει στο μυαλό σου και τα άλλα ζώδια αναρωτιούνται σε πόσους παράλληλους κόσμους μπορεί να ζει τελικά ένας Υδροχόος; Δεν χρειάζεται να δώσεις καμιά απάντηση. Χαμογέλασε με το αφοπλιστικό σου χαμόγελο και άσε τους άλλους να αναρωτιούνται.

Ιχθύες

Και πιο τολμηρή έγινες και πιο ευχάριστη και πιο διασκεδαστική και γενικά την έδιωξες από πάνω σου τη μιζέρια του περασμένου χρόνου. Ο Ουρανός ορθόδρομος στον Ταύρο σε γεμίζει αισιοδοξία. Έτσι, στα μισά του μήνα είσαι σε φόρμα και με καλή διάθεση και όλα τα χαμογελαστά πρωινά του κόσμου είναι εδώ. «Τι λείπει;» Σ' ακούμε να ρωτάς επίμονα και είναι σαν να ξηλώνεις μόνη σου την ευτυχία. Πράγματι, κάτι λείπει, αλλά λείπει καιρό τώρα. Να είναι ένας δυνατός έρωτας; Μια δουλειά που σ' αφήνει να εκφραστείς δημιουργικά; Περισσότερα χρήματα; Ή μήπως είναι όλα αυτά που λείπουν πάντα από τον καθένα μας. Σε ελεύθερη μετάφραση: αυτό που σου συμβαίνει λέγεται: απληστία. Και αυτό γιατί ειδικά σε αυτήν τη φάση, έχεις περισσότερα από όσα θα μπορούσες να περιμένεις. Για τις μικρές καθυστερήσεις και αναβολές φταίει ο Ανάδρομος Ερμής απ' το ζώδιο του Υδροχόου. Όμως, αν μείνεις συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνεις, θα δεις αποτέλεσμα. Μη σκαλίζεις τα πράγματα. Μήπως για αλλαγή να νιώσεις ευγνωμοσύνη για αυτά που ήδη κέρδισες; Και να σταματήσεις να θαμπώνεσαι με πράγματα προκάτ και λουσάτα που δεν έχουν όμως ουσία;

SHARE