ζώδια
Φωτογραφία: Unsplash/ Mateo Giraud
ΑΣΤΡΑ

Ζώδια: Σας περιμένει μια από τις καλύτερες εβδομάδες του καλοκαιριού


Τα ζώδια του Σαββατοκύριακου και της εβδομάδας που έρχεται από την Τζούλη Αγοράκη.

ΚΡΙΟΣ

Τα Κριάρια πασχίζετε αυτήv τη εβδομάδα να γίνετε πιο ευέλικτα, αλλά έχετε επιβαρυμένο παρελθόν, δηλαδή έχετε περάσει και μια δισκοπάθεια. Που σημαίνει, καλές οι προθέσεις σας αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό. Καλό βέβαια είναι να επιμείνεις, αλλά μην ζορίσεις τα πράγματα και να πας μέχρι εκεί που φτάνει η μέση σου, διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος να σπάσουν κάποιες «σχέσεις» που είναι εύθραυστες. Δηλαδή, καλά το ξεκινάς, πρόσεξε τι κάνεις στην πορεία. Καλή είναι όμως η εβδομάδα για να πας παραπέρα τις ιδέες σου και κάποιες καλές προτάσεις. Οι μέρες που έρχονται σε κάνουν ευέλικτο και μπορεί να ξεκινήσει ένας εποικοδομητικός διάλογος. Στα αισθηματικά σου, να θυμάσαι αυτό που έλεγε ο Όσκαρ Ουάιλντ «ο καλύτερος τρόπος να αντιστέκεσαι σε έναν πειρασμό είναι να υποκύψεις σε αυτόν».

ΤΑΥΡΟΣ

Πας κάτι να οργανώσεις, αλλά τελικά σε βρίσκουμε πάλι στα χαμένα, να γυρεύεις αυτό που δεν υπάρχει και να κυνηγάς το παρελθόν σου. Δηλαδή κατάσταση «ό,τι να' ναι». Πότε επιτέλους θα τελειώνεις με τον Δήμιο και το φοβικό σου παρελθόν; Γιατί, ενώ έχεις ευκαιρίες για λίγη «κανονικότητα», εσύ θέλεις να υπάρχει πάντα το πρόβλημα σου; Και θυσιάζεις πρόθυμα το κεφάλι σου στο βωμό κάποιων ωραίων στιγμών που έχουν περάσει ανεπιστρεπτί; Η εβδομάδα σού λέει «κάλλιο πέντε και στο χέρι»... Μην βιάζεσαι και μην προτρέχεις. Σήμερα, ευνοούνται οι χρήσιμες αγορές και οι τακτοποίηση-οργάνωση λογαριασμών. Τα οικονομικά σου θέλουν ψυχραιμία.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Όλα δείχνουν ότι έχεις πάθει ένα μικρό ψυχικό «πατατράκ» -κάτι σαν ψυχολογικό κρυολόγημα. Σαν να μην αντέχεις άλλο τα συναισθηματικά πάνω–κάτω. Ό,τι τώρα χρειάζεσαι είναι να δείξεις στους άλλους ποιες είναι οι αντοχές σου και να ζητήσεις αν χρειαστεί και καμιά συγνώμη. Αν έχεις ανάγκη από στοργή, πρέπει να βρεις τον τρόπο να το επικοινωνήσεις. Γιατί, άλλο θες και, ως συνήθως, άλλο δείχνεις. Η μέρα σού δίνει την ευκαιρία να κάνεις έξυπνους χειρισμούς. Υπολόγισε από πριν το ρίσκο και μην φέρεσαι εκεί που δεν σε «παίρνει» με ανευθυνότητα. Μην σπαταλάς ενέργεια δεξιά και αριστερά, εστίασε στα δυο-τρία πράγματα που θέλουν πραγματικά την προσοχή σου και πήγαινε κατά πάνω. Θυμήσου τα τρία C που λένε και οι Άγγλοι: cool, calm and collect.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Παριστάνεις τον... Ιώβ του ζωδιακού. Το σοφό, όμως, σύμπαν σού λέει ότι, αν σε πιάσουν και τα «υπαρξιακά» σου, άκρη δεν θα βγάλεις. Εντάξει, θέλεις να κλειστείς στον εαυτό σου, αλλά μην είσαι σαν τον πνιγμένο που τραβά στο βυθό όποιον έρχεται να τον βοηθήσει. Αν νιώθεις ότι δεν σ' αρέσει η ζωή σου, άλλαξε την. Στο χέρι σου κρατάς το κλειδί της φυλακής σου. Η εβδομάδα σε κάνει πιο εσωστρεφή. Καλό αυτό, γιατί χρειάζεσαι χρόνο και να μαζέψεις δυνάμεις. Προσπάθησε να μην μπλεχτείς σε παρασκηνιακές συζητήσεις.

ΛΕΩΝ

Από σήμερα τα Λιοντάρια λέτε: «ένα πεπρωμένο μαγικό με γιάτρεψε από μια τύφλωση παλιά» και δανείζεστε τα λόγια του Φερνάντο Πεσσόα. Ναι, καθώς φαίνεται, το πήρατε απόφαση να πάτε παραπέρα τα πράγματα. Δηλαδή, αφήσατε το συνοικιακό δράμα και αναζητάτε πιο υγιής καταστάσεις. Πατάς, λοιπόν, πιο γερά στο έδαφος και κοιτάς τα πράγματα με μεγαλύτερο ρεαλισμό. Έχεις συνδεθεί και πάλι με τον δυναμισμό σου και η ευκαιρία της εβδομάδας είναι να βάλεις μπροστά κάποιους στόχους σου. Δηλαδή, κάνε τη δουλειά που πρέπει να κάνεις, αλλά παράλληλα, δούλεψε προς όφελος σου πάνω σε κάτι που θα σε ωφελήσει. Προσοχή θέλουν και τα οικονομικά σου, γιατί εκεί που το πας καλά, κάνεις κάτι αψυχολόγητες σπατάλες.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Αυτήν την εβδομάδα, υποδύεσαι την «αι μωρέ Παρθέναι» του ζωδιακού. Μα τι θέλεις πια; Να σε σέβονται ή να σε λυπούνται; Η εβδομάδα σού λέει ότι πρέπει να αναλάβεις τις ευθύνες σου και να μην μοιράζεις ευθύνες αριστερά δεξιά. Στον έρωτα, αν θες να δεις άσπρη μέρα, πρέπει να πάρεις την κατάσταση στα χέρια σου και να μην το παίζεις άλλο ντροπαλή Αρσακειάδα, ειδικά όταν έχεις κάνει τόσα «εγκλήματα» Η εβδομάδα σε οπλίζει με καλοκαρδισμένο επαγγελματισμό. Θα σου χρειαστεί σε κάθε ανοιχτή στροφή που επιθυμείς να κάνεις. Η αναγνώριση των ευθυνών σου κάνει πιο προσεκτικούς και τους χειρισμούς σου. Καλό θα ήταν να χειριστείς με την ίδια σύνεση και τα οικονομικά σου.

ΖΥΓΟΣ

Αλλού πηγαίνει το αριστερό πόδι και αλλού το δεξί. Το ένα χέρι χτίζει, το άλλο γκρεμίζει. Δεν το λες ακριβώς αυτοκαταστροφή, αλλά αναποφασιστικότητα, άσε που όσο είσαι σε αυτήν την ευάλωτη θέση, πάνω σου μπορεί να κτιστεί και αυθαίρετο. Η μέρα σού λέει φρόντισε να οχυρωθείς καλύτερα. Όταν ένα κάστρο αρχίζει τις διαπραγματεύσεις έχει κιόλας παραδοθεί. Στην εργασία κάποια πράγματα έχουν αρχίσει πάλι και τσουλάνε. Είναι προτιμότερο να διατηρήσεις μια συγκρατημένη αισιοδοξία και μην επαναπαυτείς στο πρώτο καλό γύρισμα της τύχης. Η μέρα σού ζητάει να κάνεις όλες τις διεκπεραιωτικές σου δουλείες και μην χαλαρώσεις καθόλου το λουρί.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Γρυλίζεις σαν κακό αδέσποτο και είσαι έτοιμος να κατεβάσεις το πρόσωπο της πιο γλυκιάς κυρίας που έρχεται να σου φέρει φαγητό. Ήσυχα Αζόρ, δεν είσαι το μόνο ζώδιο που πιέζεται, είσαι το μόνο που το κάνει τόσο μεγάλο θέμα. Όταν φοβάσαι, τα πράγματα βραχυκυκλώνουν. Με την επιπολαιότητα δεν πας μπροστά. Βάλε να δουλέψει η εσωτερική σου ετοιμότητα, που μόνο σε καλό μπορεί να σου βγει. Πριν δράσεις, περίμενε. Βάλε πάλι σε εφαρμογή τη στρατηγική σου. Σήμερα, καλό είναι να κλείσεις κάποιους ανοιχτούς λογαριασμούς. Η εβδομάδα σε βάζει να εκλογικεύσεις τους φόβους σου και να πας καταπάνω.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Όπως έλεγε ο Φερνόντα Πεσσόα, σε πονάει το κεφάλι σου και το σύμπαν ολόκληρο. Δηλαδή με το ένα πόδι βρίσκεσαι στον μαγικό ρεαλισμό και με το άλλο στη φαλακρή τραγουδίστρια του Ιονέσκο. Η λογική ισορροπεί με το παράλογο και τα αισθηματικά σου μοιάζουν να έχουν δραπετεύσει από ψυχιατρείο. Η εβδομάδα σού φωνάζει ότι μέσα σ αυτή τη τρέλα δεν πρέπει να ξεχνάς να παίρνεις τις ανάσες και τα φάρμακα σου. Έχεις παράλογες απαιτήσεις και όταν αυτές δεν βγαίνουν απογοητεύεσαι. Η εβδομάδα σού λέει να κάνεις πιο ρεαλιστικά πλάνα κοινής αποδοχής και να μη βιάζεσαι να φτάσεις στο τελευταίο σκαλοπάτι -ειδικά όταν έχεις μπροστά σου άλλα 999 σκαλοπάτια.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Νιώθεις σαν μια μηχανή που ξαφνικά χάλασε ο κινητήρας της. Αλλά δεν το λες πουθενά και συνεχίζεις και γκαζώνεις. Θα ήταν πιο έξυπνο να βάλεις το σοφό σου πόδι στα χαλασμένα φρένα σου. Θα ήταν πιο έξυπνο να δείξεις που πονάς και να αφήσεις τους άλλους να χαϊδέψουν τη πληγή, να φτιάξουν τα φρένα γενικά να σε βοηθήσουν. Αυτήν την εβδομάδα στο μυαλό σου φωλιάζουν κάποιες πολύ έξυπνες λύσεις. Κάντες να δουλέψουν και πέρνα σιγά-σιγά από τη θεωρία στην πράξη. Σήμερα, οι κόποι σου αναγνωρίζονται και οι εμπειρίες του χθες γίνονται γνώση του σήμερα. Μην τεμπελιάζεις και μη φοβάσαι να εκτεθείς εκεί που τα πράγματα θέλουν και έκθεση και θάρρος.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Για τους Υδροχόους, αυτό το διάστημα η ζωή μοιάζει να είναι ο δισταγμός ανάμεσα στο θαυμαστικό και το ερωτηματικό. Αφού δεν μπορείς να ξεγίνεις Υδροχόος και πρέπει να παραμείνεις στο ζώδιο σου, προσπάθησε να απαλλαγείς από τις Υδροχοΐσιες σου εμμονές. Δηλαδή, «αγόρασε» χρόνο και μην τα κάνεις όλα γης μαδιάμ στο όνομα του τίποτα. Μη χωρίζεις αυτό που θέλεις να ενώσεις. Και μη λες λόγια που μόνο να πληγώσουν μπορούν. Επέλεξε τον ασφαλέστερο δρόμο, τον δοκιμασμένο και μην πηγαίνεις από τα κατσάβραχα. Αυτήν την εβδομάδα κερδίζει η αξιοπιστία. Μη διστάσεις να πάρεις συμβουλές από άτομα κύρους και μη βιαστείς να πάρεις αποφάσεις πριν τις καλοσκεφτείς. Οικονομικά, έχεις ξανοιχτεί τόσο, που είναι απορίας άξιο αν θυμάσαι τον δρόμο της επιστροφής.

ΙΧΘΥΣ

Τα ψάρια προσπαθείτε να βάλετε όρια στο βυθό. Το αδύνατο γίνεται πάλι εμμονή σας. Ότι, όμως, και αν επιχειρήσεις το έχεις δει το έργο από όλες τις μεριές. Το μυαλό δεν εξουσιάζει ποτέ την καρδιά, απλώς γίνεται συνένοχος στο έγκλημα. Πρόσεξε τι λες και τι κάνεις. Πρόσεξε μην πληγώσεις τελικά τον ίδιο σου τον εαυτό. Αυτήν τη εβδομάδα πρέπει επιτέλους να πάρεις τις αποφάσεις σου. Μην χρονοτριβείς άλλο. Δεν μπορεί κανείς να σου δώσει γραπτές εγγυήσεις. Αν δεν πάρεις τα ρίσκα σου, δεν θα ανακαλύψεις τι υπάρχει στην επόμενη στροφή. Το σύμπαν σού λέει σημασία δεν έχει να πέφτεις, σημασία έχει να σηκώνεσαι. Εννέα φορές να πέσεις και δέκα να σηκωθείς.

SHARE