ζώδια προβλέψεις
Φωτογραφία: Aaron Burden/ Unsplash
ΖΩΔΙΑ

Αστρολογία: Ξεκινά μια εβδομάδα με ευνοϊκές όψεις -Οι προβλέψεις για κάθε ζώδιο


Διαβάστε τις αστρολογικές προβλέψεις του Σαββατοκύριακου για όλα τα ζώδια, αλλά και της εβδομάδας που έρχεται.

Κριός 

Έχεις αρκετά διλήμματα και αρκετά «ναι μεν αλλά». Αυτή, όμως, την αμφιβολία σου καλό είναι να μην την περάσεις στους άλλους και ο διάλογος να είναι περισσότερο εσωτερικός. Τουτέστιν, μην ακυρώνεις τις καλές προθέσεις των άλλων επειδή δεν είναι όλα όπως τα είχες φανταστεί. Μην εμποδίζεις την επικοινωνία στο όνομα του «πώς θα το έκανες εσύ». Και στα οικονομικά σου γίνε πιο διαλλακτικός. Αυτή τη βδομάδα πρέπει να ξεσκονίσεις τον διπλωμάτη- εαυτό.  Άκου περισσότερο. Μίλα λιγότερο. Κρίνε αργότερα. Είσαι τόσο εστιασμένος στα επαγγελματικά σου και παραμελείς την προσωπική σου ζωή. Ξέρω, κάτι σου είπαμε τώρα... Όμως, τα καμπανάκια έχουν αρχίσει να χτυπάνε και τις νευρωσούλες τις φοράς στο δεξί σαν κόσμημα. Το σοφό σύμπαν σού λέει ότι το πρόγραμμά σου γέρνει μονότονα και πρέπει να δώσεις χρόνο στους ανθρώπους που αγαπάς, γιατί οι σημερινές παρεξηγήσεις του σήμερα θα γίνουν μεγάλες διαφωνίες, αύριο! Σκέψου λίγο και τους άλλους και μη θυμώνεις σαν κακομαθημένο πεντάχρονο στην πρώτη στραβοτιμονιά.

Ταύρος

Βρίσκεις πάλι αρετές στην επικοινωνία και καταφέρνεις με άνεση και περνάς τις ιδέες σου. Προσπάθησε, ωστόσο, να μη σκαλώνεις, όταν τα πράγματα δεν γίνονται ακριβώς όπως θέλεις εσύ. Προσπάθησε στα οικονομικά σου να είσαι πιο ευέλικτος. Και να προσαρμόζεσαι με τις καταστάσεις. Η στενοκεφαλιά δεν βοηθάει. Να είσαι ανοιχτή σε όλα. Το αίσθημα μεγαλώνει, το αίσθημα φουντώνει, το αίσθημα σε πάει όπου θέλει αυτό και σου είναι δύσκολο να πειθαρχήσεις. Προσπάθησε, ωστόσο, να δεις τις καταστάσεις πιο ψύχραιμα και να σκεφτείς επιτέλους αν είσαι διατεθειμένος να σηκώσεις το φορτίο που πας να σηκώσεις. Το ρομάντζο σού έχει γίνει εμμονή, προκειμένου να βγει το στόρι είσαι τελικά διατεθειμένος να κάνεις τον κασκαντέρ. Να το προσέξεις αυτό. Όσο αντέχει η μέση σου. Όχι περισσότερο βάρος.

Δίδυμος 

Το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη σού δίνει δυναμική ώθηση και νέες προοπτικές έρχονται στο δρόμο σου. Άδραξε την ευκαιρία και μην εξαντλείς την υπομονή των άλλων με το να κάνεις ξανά και ξανά τα ίδια λάθη. Οικονομικά μην πάρεις μεγάλα ρίσκα αν δεν έχεις εξετάσει καλά όλες τις συνθήκες και δυο και τρεις φορές, μέχρι την τελική σου απόφαση. Η εβδομάδα προσφέρεται στο να βγεις έξω να περάσεις καλά, να επικοινωνήσεις και κυρίως να μπορέσεις να αφήσεις πίσω όλα τα πονεμένα σου. Μη μασάς την ίδια και την ίδια καραμέλα ήττας και ανασφάλειας. Η πρόκληση των ημερών είναι να αφήσεις πίσω ό,τι δεν προχωράει και να βουτήξεις αποφασιστικά στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα.

Καρκίνος

Η Αφροδίτη σε τρίγωνο με τον Δια κάνει τονωτική ένεση στην αυτοπεποίθησή σου και νιώθεις μεγαλύτερη σιγουριά για πολλά πράγματα και κυρίως για τις δυνατότητές σου. Μην περιφρονείς όσους θέλουν να σε βοηθήσουν. Βρες αρετές στη συλλογική εργασία και μην είσαι τόσο συγκεντρωτική. Άνοιξε το τσάκρα της καρδιάς και δέξου ό,τι καλό έχει να σου δώσει το σύμπαν, χωρίς το δεξί σου μάτι να κοιτά τα πάντα με δυσπιστία. Στα αισθηματικά σιγά-σιγά σαν να μαλακώνει η καρδιά σου. Καιρός ήταν. Κάνεις πιο χαμογελαστές σκέψεις και έχεις ανάγκη να έρθεις κοντά σε όσους κράτησε πεισματικά μακριά σου. Καλός ο συναισθηματισμός σου, αλλά κάποιες μάχες που τις κέρδισες δύσκολα είναι κρίμα να τις χάσεις επειδή απλά... κουράστηκες και δεν έχει έρθει το αντίπαλο δέος. Μην κάνεις δηλαδή τον αγώνα που έδωσες να θυμίζει αυτόν του Δον Κιχώτη με τους ανεμόμυλους.

Λέων

Η επικοινωνία έχει πάρει τα πάνω της, να θυμάσαι όμως ότι η λεπτομέρεια είναι που κάνει  τη διαφορά. Είσαι έτοιμος να στύψεις και την πετρά, αν χρειαστεί, αρκεί να βρεις το δίκιο σου και να δουν οι κόποι σου αποτέλεσμα. Καλός ο δυναμισμός σου, αλλά πρόσεξε στο διάβα σου μην παρασύρεις μαζί με τα ξερά και τα χλωρά. Αισθηματικά, σου έχει βγει μια μεγάλη ανάγκη για ρομάντζο, αλλά, όταν τα πράγματα δεν γίνονται όπως θέλεις, θυμώνεις και στο θυμό σου μπορεί να πεις λόγια που θα τα μετανιώσεις. Μάθε μαζί με τις ανάγκες σου να αφουγκράζεσαι και αυτές των άλλων. Ένα καλό βιβλίο είναι αυτό του ψυχιάτρου Νίκου Σιδέρη: Δεν παίζεις μόνο εσύ, υπάρχουν και άλλοι. Διάβασέ το και αποστήθισε και κανένα κομμάτι. Χρήσιμο θα είναι.

Παρθένος

Καλή αυτή η βδομάδα για να ανοίξει το μυαλό σου και να βάλεις μέσα καινούργιες ιδέες. Μη μένεις πίσω, επειδή κάποιος ή κάτι σε κρατάει σε καταστολή. Μην μένεις πίσω επειδή φοβάσαι να αντιμετωπίσεις την αλήθεια σου. Καθάρισε την κρίση σου. Μην κάνεις αψυχολόγητα έξοδα και περιόρισε εκείνον τον εαυτό σου που, για να είναι καλά, χρειάζεται διαρκώς κάτι υλικό. Σταμάτα, δηλαδή, να συμπεριφέρεσαι σαν να είσαι σε τσίρκο και χρειάζεσαι τη ζαχαρίτσα σου. Στα αισθηματικά, αντικατέστησε την γκρίνια με χαμόγελο. Το έχεις και εσύ ανάγκη, το έχουν και οι άλλοι δίπλα σου. Μη μένεις στα ίδια και στα ίδια, μόνο επειδή τονώνεις τον εγωισμό σου. Θυμήσου ότι, σημασία έχει να περνάς εσύ καλά. Τουτέστιν, μην αποφεύγεις να δεις το προφανές και κάνε αυτό που πρέπει να κάνεις χωρίς «σουξου μούξου μανταλάκια».

Ζυγός 

Αυτήν την εβδομάδα νιώθεις σαν ψευτό-Σαμψών και λες ότι, μπορείς να σηκώσεις όλο το επαγγελματικό βάρος στους ώμους σου και να σύρεις πρώτη τον χορό της ηρωικής Σουλιώτισας. Σταμάτα να αυτομαστιγώνεσαι σαν τον καλόγερο στο «Όνομα του Ρόδου» και άφησε τα πράγματα να εξελιχθούν, χωρίς περιττούς ηρωισμούς που δεν έχουν αντίκρυσμα. Οικονομικά, νιώθεις ανασφάλεια, αλλά πρέπει να μάθεις να βάζεις και νερό στο κρασί σου. Η εβδομάδα σου λέει: πρόσεξε τα αυτογκόλ αλλά και πώς χειρίζεσαι τον λόγο. Και στα αισθηματικά, πρόσεξε μήπως άθελά σου πληγώσεις τους ανθρώπους που αγαπάς. Έχεις την τάση να τα πεις όλα έξω από τα δόντια. Οκ, καλή η ειλικρίνεια αλλά ακόμα καλύτερα να ξέρεις μέχρι που πρέπει να φτάσεις και πόσο βαθιά μπορείς να βάλεις το μαχαίρι. Μην εξωθείς τα πράγματα. Με το μαχαίρι κόβουμε το ψωμί, με το μαχαίρι σκοτώνουμε και ανθρώπους. Γίνε ποιητής της εβδομάδας και όχι βάνδαλος.

Σκορπιός

Καλή η βδομάδα, αφού εισέρχεται στις 10/9 η Αφροδίτη στο ζώδιό σου. Έτσι είσαι μέσα σε όλα. Στα ξαφνικά ταξίδια, τα νέα πλάνα, τη νέα στρατηγική σου γραμμή. Ναι, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη σού λέει ότι ήρθε η στιγμή να αφήσεις τα πράγματα να εξελιχθούν με όποιο κόστος. Μην σφίγγεις στα χέρια το παλιό μοντέλο και μην αναπολείς διαρκώς τα παλιά μεγαλεία. Με την Αφροδίτη στο ζώδιό σου -αλλά και σε τρίγωνο με τον Δια- μπορείς να παίξεις εξαιρετική μπάλα -όμως, σε νέο γήπεδο, με νέους παίκτες και με καινούργιο φανατικό κοινό. Τουτέστιν, οι συνθήκες σε ευνοούν, αρκεί να απαγκιστρωθείς από το παλιό μοντέλο. Είναι, λοιπόν, μεγάλη ευκαιρία να αφήσεις πίσω την κατήφεια, τις στενάχωρες σκέψεις και όλα αυτά που σε κρατούν στο κελί σου, ενώ κρατάς το κλειδί της ελευθερίας στα χέρια σου. Η εβδομάδα αυτή λειτουργεί θεραπευτικά και σε βοηθά να αποτινάξεις από πάνω σου όλα αυτά τα στενάχωρα και να βγεις να περάσεις καλά με φίλους και -γιατί όχι- να κάνεις και ολοκαίνουργιες γνωριμίες. Καιρό τώρα μένεις πίσω -μόνο και μόνο γιατί δεν λες να ζωηρέψεις το βήμα σου.

Τοξότης

Η εβδομάδα φέρνει τα πάνω κάτω και αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό, αλλά να είσαι έτοιμος και για δυνατές εκπλήξεις και για συγκινήσεις και για όλα. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να έχεις τα μάτια σου 14 και να είσαι πρόθυμος να εγκαταλείψεις το παλιό μοντέλο συμπεριφοράς για χάρη μιας ιδέας, που μπορεί, όμως, να σε ανανεώσει και να δώσει καρπούς. Πρόσεξε τα έξοδα και τα έσοδά σου. Η εβδομάδα ευνοεί τους τολμηρούς. Μη μένεις άλλο σε καταστάσεις που σε κάνουν να αισθάνεσαι μίζερα. Το σοφό σύμπαν σού λέει άνοιξε τα χέρια σε ό,τι δεν τραβάει και άνοιξε την αγκαλιά σου στο καινούργιο. Μη μένεις σε σχέσεις που τελικά περισσότερο σε κουράζουν παρά σε ξεκουράζουν. Το έχεις δει το έργο, έχεις κάνεις τις διορθωτικές σου κινήσεις. Τώρα, πες στη ζωή: «ας γίνει το θέλημα σου» και να αφέσου σε ό,τι καινούργιο μπορεί να φέρει.

Αιγόκερως 

Μην αφήνεις περιθώριο στον εαυτό σου να κάνει τα ίδια λάθη. Μην επαναλαμβάνεις το ίδιο μοντέλο. Αφού έχεις δει τι πρέπει να κάνεις για να γίνεις πιο αποτελεσματικός, είναι απορίας άξιο γιατί μένεις με τα χέρια σταυρωμένα. Άφησε κατά μέρος τον «ξερολισμό» σου και κοίταξε τι  μπορεί να μάθεις από τους άλλους και από τα λάθη σου. Οικονομικά, παρουσιάζονται ευκαιρίες. Στα αισθηματικά σου η εβδομάδα σού λέει κρατήσου μακριά από τα βλαβερά πάθη. Πρέπει να βρεις το κουράγιο να φύγεις από την πόρτα που δεν ανοίγει και να πας να χτυπήσεις εκεί που θα σου ανοίξουν διάπλατα και με χαμόγελο. Εντάξει, Αιγόκερως είσαι, σ' αρέσουν τα δύσκολα, αλλά υπάρχει ένα σημείο που πρέπει να ξέρεις να αποχωρείς με αξιοπρέπεια και το κεφάλι ψηλά. Μετά από εδώ, είναι μονόδρομος. Με την Αφροδίτη στον Σκορπιό από τις 10/9 οι παρορμητικές κινήσεις πληρώνονται, το ίδιο όμως και η παθητική συμπεριφορά.

Υδροχόος 

Αυτήν την εβδομάδα παίρνεις επιτέλους φόρα και δεν σε σταματούν πολλά πράγματα. Οι καλές ιδέες είναι πάλι εδώ και θέλεις να τολμήσεις όλα αυτά που μέχρι χθες τα διπλό... σκεφτόσουν. Με δυο λόγια βρίσκεις τη χαμένη σου όρεξη και μεγαλουργείς. Εύγε. Οικονομικά, καλύτερα να διατηρείς μια συγκρατημένη συμπεριφορά και να μην ξανοίγεσαι. Στον έρωτα, πάρε τις απαραίτητες ανάσες, αλλά μην τα χαλάς όλα στο όνομα της παρόρμησης. Έχεις μια τάση να τα κάνεις όλα «γης μαδιάμ» μόνο και μόνο γιατί ένα ζευγάρι μάτια σε γοήτευσε. Κρίμα και άδικο, δηλαδή, να χαλάσεις όλες αυτές τις προσπάθειες που έκανες τόσο καιρό, μόνο και μόνο για λίγη διαφορετικότητα (που στην τελική μπορεί να είναι και μια από τα ίδια).

Ιχθύες

Η βδομάδα σού λέει μην είσαι κοντόφθαλμος και μην περιμένεις όλα τα πράγματα να γίνουν βάση σχεδίου. Δηλαδή, μην κάνεις σχέδια, χωρίς τον ξενοδόχο (αν δεν θέλεις να έχεις μεγάλες απογοητεύσεις). Πρέπει να τιθασεύσεις το προβάδισμα και να είσαι πρόθυμη να επισκευάσεις ό,τι έχει χαλάσει. Με το τηλεκοντρόλ και από τον καναπέ κάτι τέτοιο δεν γίνεται. Προσπάθησε να είσαι ειλικρινής με τον εαυτό σου. Και άφησε κατά μέρος τους «Βουγιουκλακισμούς» και τα νάζια, τους έχεις κουράσει τους άλλους. Και ενώ το ξέρεις, είναι απορίας άξιο γιατί συνεχίζεις. Η πρόκληση είναι να ονοματίσεις τις ανάγκες σου και να καταφέρεις να τις πεις έστω στον εαυτό σου. Τι είναι αυτό που θέλεις πραγματικά, έξω από κοινωνικές επιταγές, ανάγκες και συμβάσεις. Τι θέλεις και όχι τι δεν θέλεις. Να θυμάσαι, είμαστε αυτό που τρώμε, αυτό που σκεφτόμαστε και αυτό που λέμε.

SHARE