Πώς φεύγουν οι λεκέδες ιδρώτα από τα ρούχα

Αντίο λεκέδες: Πώς να προστατέψετε τα ρούχα σας από τις στάμπες ιδρώτα

Ο ιδρώτας είναι ο τρόπος με τον οποίο το σώμα ρυθμίζει τη θερμοκρασία του. Το καλοκαίρι δίνουμε συνεχώς μάχη μαζί του καθώς προσπαθούμε να μη μυρίζει το σώμα μας.

Η αλήθεια είναι πώς τα προϊόντα που υπόσχονται πώς λειτουργούν και σταματούν τον ιδρώτα, δεν λειτουργούν πάντα. Τις περισσότερες φορές αφήνουν στάμπες και λεκέδες στα ρούχα, δείχνοντας πιο έντονα την εικόνα του προβλήματος.

Μάλιστα, οι λεκέδες αυτοί είναι τόσο ενοχλητικοί που φεύγουν δύσκολα ακόμα και αν έχουν πλυθεί στο πλυντήριο.

Φωτογραφία Unsplash

Πώς να προστατέψετε τα ρούχα σας από τον ιδρώτα

Προστατευτικά για τον ιδρώτα

Υπάρχουν αυτοκόλλητα μαξιλαράκια στο χρώμα του δέρματος που κολλάνε σε οποιοδήποτε ρούχο, από ζέρσεϊ έως σατέν. Απαλά στο δέρμα και υπερ-απορροφητικά, αποτελούν την τέλεια λύση ως πρόσθετο στρώμα προστασίας για να διώξετε τους λεκέδες από τα ρούχα σας.

Αποσμητικό έναντι αντιιδρωτικού

Πολλοί δεν κοιτάτε τα ψιλά γράμματα του αποσμητικού ή του αντιιδρωτικού σας. Ωστόσο όμως υπάρχει μια σημαντική διαφορά ανάμεσά τους. Το αποσμητικό έχει σχεδιαστεί για να καλύπτει την οσμή, ενώ ένα αντιιδρωτικό μειώνει ενεργά την ποσότητα που ιδρώνετε.

Τους πιο ζεστούς μήνες, η επιλογή ενός αντιιδρωτικού θα μειώσει την ανάγκη συνεχούς επαναχρησιμοποίησης αποσμητικού και θα μειώσει την ποσότητα που ιδρώνετε γενικά. Μερικές φορές, το αποσμητικό και το αντιιδρωτικό συνδυάζονται σε ένα προϊόν.

Φωτογραφία  Shutterstock

Τροφές που αυξάνουν τον ιδρώτα

Η διατροφή σας μπορεί να έχει μεγάλη επίδραση στην ποσότητα που ιδρώνετε. Ενεργοποιητές όπως η καφεΐνη, τα μπαχαρικά και το αλκοόλ συμβάλλουν στην αυξημένη παραγωγή στους ιδρωτοποιούς αδένες σας. Η καψαϊκίνη, που συχνά βρίσκεται σε πικάντικα τρόφιμα, ενεργοποιεί τα νεύρα στο σώμα σας να αισθάνονται πιο ζεστά, κάνοντας το πρόσωπό σας να κοκκινίζει και να ιδρώνει.

Η επιλογή του τσαγιού αντί του καφέ τους καλοκαιρινούς μήνες είναι μια καλή αρχή. Το να παραμένετε ενυδατωμένοι παράλληλα με την αποχή από τέτοιες τροφές θα σας βοηθήσει να κρατήσετε μακριά τον ιδρώτα από τα ρούχα σας.

Θεραπεία Υπεριδρωσίας

Εάν αισθάνεστε ότι η εφίδρωση είναι ένα σοβαρό πρόβλημα, μια πιο μακροπρόθεσμη λύση είναι η θεραπεία με τοξίνη αλλαντίασης, πιο γνωστή ως Botox. Η τοξίνη μπλοκάρει τα σήματα από τα νεύρα που ενεργοποιούν τους ιδρωτοποιούς αδένες. Πάντα να συμβουλεύεστε τον γιατρό σας πριν ξεκινήσετε τη θεραπεία.

Πώς να αφαιρέσετε τους λεκέδες

Εάν σε κάποια από τα ρούχα σας οι κίτρινοι λεκέδες είναι επίμονοι υπάρχουν μερικά κόλπα για να επαναφέρετε τα μπλουζάκια σας στο έντονο λευκό χρώμα, σαν καινούργια.

Φωτογραφία Shutterstock

Για 30 λεπτά αφήστε το ρούχα σας να μουλιάσει μέσα σε ζεστό νερό μαζί με λευκό ξύδι. Αυτό θα βοηθήσει στην απομάκρυνση των σκληρών λεκέδων πριν από την κανονική πλύση.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα προϊόν αφαίρεσης λεκέδων ή ένα απορρυπαντικό πλυντηρίου που περιέχει ένζυμα. Πριν ξεκινήσετε τις διαδικασίες καθαρισμού ελέγξτε τις οδηγίες φροντίδας στην ετικέτα του ρούχου.